Topiknyitó: upgrayeddAKS 2013. 04. 22. 17:27

Állva fújjolt a zsűri és a közönség: óriási magyar bukás Londonban  

ez lesz a kontrollcsoport :)

lesz még másik is...
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 05. 05. 18:20
Előzmény: #4  upgrayeddAKS
#5
technikai okok miatt várat magára ez a "cucc" :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 05. 05. 17:32
Előzmény: #2  szivacs
#4
hang bennakad... :)

semmi gond, lesz még egy teljesen másik féle Gedankenexperiment is, de ott már remélem, hogy nem lesz igazam, amikor pesszimistán állok hozzá... végső soron ennél bejött az optimista változat, és nem akarta senki sem fikázni Magyarországot... most akkor emeljük kicsit a tétet :)

New Deal :)

Én azért valamelyest bízom abban, hogy az emberek képesek lesznek kiállni olyan dolgokért, ami nem szolgálja direkt módon a rövid távú érdekeiket, nem kapnak miatta töb fizetést, stb. Ehhez azonban kell egy „dinamit”, mint ahogy a termonukleáris láncreakcióhoz is szükség van egy kis erejű „löketre” ahhoz, hogy elinduljon egyáltalán. Mint ahogy a megbízható, de kisebb méretű dinamit / TNT képes beindítani a maghasadást azzal, hogy egymásnak löki a hasadóanyag két felét (így jön össze a kritikus tömeg), majd ez beindítja a magfúziót is (legyőzve a Coulomb-erőt), ugyanúgy szükség van a szellemi elit egy részére (=TNT a hasonlatban) a „gyújtáshoz”. Ha ez a kezdeti lépés nincs meg, mert a hazai értelmiség (szellemileg és egyéb szempontból is) rest, egymással marakodik, és/vagy hiányzik belőle az absztrakciós készség, akkor nagy valószínűséggel meg is érdemli sorsát a magyarság. Tehát: azok akartok lenni, akiket szidtok és/vagy megvetettek (rövidlátó, begyepesedett érdekemberek), vagy van még bennetek spiritusz?

(így a végére azért egy jóslatot megengedek magamnak: mivel túl sok idehaza a sültgalambváró, no meg (mea maxima culpa) nem sikerült valami röviden és tömören megfogalmazni egy amúgy kifejezetten komplex témát, valószínű, hogy több lesz a kritizáló és/vagy a témát kerülő, elhallgató, ill. „nincs rá időm” mentalitású*, mint akik majd azt mondják, hogy OK, én benne vagyok... remélem, ezen nullhipotézis megdől majd :) – végső soron csak akaratra van szükségünk a tettekhez, no meg talán némi provokációra :) meg egy jó pszichológusra, aki kijavítja a provokációm hibáit...)

(megj.: *ezt nem fogják majd nyíltan felvállalni, hiszen eleve logikátlan: egymás szapulásával és egyéb értelmetlen dologgal elcsesznek havonta x órát, erre viszont x/10-et vagy még kevesebbet is sokallnak, ezért valszínűleg el sem olvassák majd az egészet, helyette pedig vagy már az elején feladják, vagy valahol „menet közben”. én amúgy nem kárhoztatom őket, csak meg akartam jegyezni, hogy az emberiség nem véletlenül tart ott, ahol tart... már rég nem ezen a tech. stb. színvonalon kellene lennünk, de sajnos az absztrakt és logikus gondolkodás még mindig egyféle kuriózum, jobbára csak a tudományos életben lehet vele találkozni...)

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2013. 05. 02. 14:54
Előzmény: #2  szivacs
#3
nyugi, olyanról nem tudsz beszélni, amit meg ne értenék, ellenben ez másik irányba messze nem mondható el :)

a lényeg az, hogy a kis jóslatod messze nem hozta a várakozásokat :) (az enyémet hozta, sőt még eredetileg valami provokatív dolgot bele is akartam csempészni, hátha azzal több lesz a hsz.)
szivacs
szivacs 2013. 04. 23. 00:02
Előzmény: #1  upgrayeddAKS
#2
"A tájékozottság önmagában nem érték. Attól válik azzá, hogy hogyan, mire használja fel az ember. Ez viszont már elvezet bennünket az erkölcs világába." - ha érted, miről beszélek...

Topik gazda

upgrayeddAKS
upgrayeddAKS
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek