https://www.portfolio.hu/befektetes/20231024/alig-mult-30-es-mar-a-hold-alapkezelo-vezere-interju-szabo-balazzsal-646975 "az ügyfelek számára MÁP Pluszt vagy PMÁP-ot is tartani, ilyen értelemben ez nem versenyhátrány más szolgáltatókhoz képest. Természetesen a támogatott állampapírok piaca erős versenytárs, hiszen most jó hozamokat kínál, de a jövőre nézve ez a versenytárs sokkal kevésbé tűnik erősnek. Ennek két fő oka van: az egyik, hogy a nagyon tehetős ügyfelek is maximum 25 millió forintnyi megtakarítást helyezhetnek el egy konstrukcióban szolgáltatónként, a másik, hogy 10 évre növelték a PMÁP lejáratát, ami kérdéseket vet fel a visszaváltással kapcsolatban. És van egy harmadik szempont is: az elmúlt években határozottan meg lehetett verni az állampapírok hozamát, erre jónéhány példa van az alapjaink között is."
"A devizanemem kívül ugyanúgy működik, mint a PMáp?" Inkább úgy, mint BMÁP. Negyedévente fizet kamatot és nem az infláciohoz van kötve, hanem a piaci kamatszinthez.
Revolutról fizettem be utolsó napokban amikor lehetett tudni hogy a forduló utáni kamat 8+% lesz.Külön telefonáltam nehogy a 3%ost kelljen vegyem mert lemaradok, azt mondták semmi gond ha adatok megvannak (nem volt felveve a revolutos számla és nem is tudtam felvenni valami adatgond miatt). Működött.A régi 3%os töredék adóját megkaptam, ki is utltam. Fel még nem törtem, se jelenleg augusztusi fordulóval 100,4%os árfolyamon váltaná vissza, megneztem.
EMÁP- al kapcsolatban kérdezem, akiknek van? A devizanemem kívül ugyanúgy működik, mint a PMáp? Tehát bármikor lehet-e belőle kivenni pénzt? Ugyanúgy 1% bukó a visszaváltás díja? Illetve Revolutról kártyával lehet-e befizetni, illetve kifizetést kérni szinten Revolut számlára?
https://www.portfolio.hu/global/20231020/klimatagado-politikus-lenne-a-kornyezetvedelmi-miniszter-fico-kormanyaban-az-allamfo-vetot-emelt-647085"Zuzana Čaputová szlovák államfő elutasította Rudolf Huliak
környezetvédelmi miniszterré való kinevezését Robert Fico új
kormányában, a politikus ugyanis tagadja a klímaváltozás negatív
hatásait – írja az EuroNews."Hogy a p*csába jutott idáig a világ? Hogy ilyen emberek vezetői pozíciókba kerülhetnek!? De ne ragadjunk le ennél a példánál,orbán,putyin,biden,trump,boris,netánjáhu,stb.,stb. Mintha a Muppet Showt nézném....és akkor még nem említettem néhány etikus fórum társunkat.
Volt olyan? Azt mondták , hogy 400-ért ajándék, de nem ajánlották senkinek. Mondták utólag- Mekkora csodálkozás lesz 330-as USD -nél, mert az is lesz! -csak idő kérdése...
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.