Nem baj,őt ennél nagyobb tények sem zavarják! Csak fújják a h*lyeségeket! Fél éve még a visszatekintő és az előretekintő hozamokat is keverte, a 350 alatti euró várakozásról már nem is beszélve.
Istenkém, már megint vakvágányra futottál. Márciusban nézzük meg, lesznek-e 16 % felett. És az adózást még nem is számoltuk. Ne okozz magadnak kellemetlen perceket. 😝
De unalmas már ez, mindkét topikban... A pénzpiaci alapokat szétveri a PMÁP, de nem teljesen egyenlő küzdelemben. (Az egyik szét van adóztatva, a másik nem.)
"nem érzek késztetést arra, hogy ezt a fórumon a saját topikomban mindenki tudtára hozzam. " Hát igen, ez számomra is egy furcsa szokás. Kb. olyan mint metrón maszturbálni.
Köszi, van ilyen papírom és minden nap jóvá is írják a kamatot, de nem érzek késztetést arra, hogy ezt a fórumon a saját topikomban mindenki tudtára hozzam.
Én tényleg nem értem, hogy a devizában futó alternatívák miért szorulnak magyarázatra, vagy egyesek szemével miért ördögtől valóak, miért kockázatosabbak. Hát mi az, amit mint megtakarítási eszközt nem kapok pl. dollárért!? Nincs ilyen,ugye? Sőt,ha meggondolom, sokkal több mindenhez és jobb termékekhez férek hozzá mint forintban. A deviza kockázat meg olyan hosszú időtávon mint az álompapírban, eltörpül.
Mindeközben: https://www.cnbc.com/quotes/US6M A 6 havi dkj-n csak 2% al több a huf kamata mint az USD hasonló időtávra, és ez elvileg tartalmazná a fidesz kockázatot is.
Amúgy meg úgy beszélsz a 16%-on kamatozó állampapírról, mintha az több lenne az általam vagy a mások által ajánlott alternatívák hozamánál!? Beleültetek sok évre az álompapírba, és a legjobb, egy-két év hozamára veritek a melleteket homokba dugott fejjel. Nem egy alapom van, igaz a kockázati szint nem ugyanaz, ami 5-10 éve 10% feletti hozamokat csinál. Tehát amikor orbánék nullát adtak,ezek akkor is 10 felett hoztak! Amúgy meg az én nézetem szerint nem a piacba fektetni kockázatos,hanem orbánékba.
Állampapír
Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.
Ezért tartja még a Templeton is.