Topiknyitó: Portfolio 2015. 06. 19. 14:31

A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat  

Ugrás a cikkhez
Aleksandar Vucic szerb kormányfő hamarosan beszélni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy Magyarország fizikailag lezárná a magyar-szerb határt, és arra fogja kérni, hogy "ne építse fel azt a falat". Aleksandar Vucic szerb kormányfő...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=215794
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2015. 07. 02. 18:08
Előzmény: #526  kukutyinbenko
"szeretnének minél jobb helyen újrakezdeni ha már elmennek máshová"
- ha már szétbombázták az országukat és rájuk szabadították az IÁ-ot, akkor tárt karokkal várja őket Detroit és az amerikai álom: link
Törölt felhasználó 2015. 07. 02. 18:06
Előzmény: #536  kukutyinbenko
Mert a szászok ugye más kúltúrkörből valók, tejesen hasonlóak a szírekkel, meg afgánokkal.
Más vallásúak, mint mi.

Amúgy már most 70 000 és napi 1000 körül van az elfogottak száma.
Mindegy, tények ne zavarjanak.

A nemzetközi szerződések arra kényszerítenek, hogy engendünk kell az illegális határsértést?
Na ez új.

Ja elég átszólni, megkerülni...úristen...
Koszóvióiak már nem jönnek, igaz a héten elfogottak 40%-a albán.

A szerb határ meg nem egy komplett határszakasz...

A No-Go-Zone meg nem gáz, csak a rendőr a tűzoltó, nem megy be és az adott ország biztosítási rendszere nem terjed ki rá, de te jól érezted magad. :)))))

Na jó, ne aggódj nem írok többet.
Nem tudtam, hogy az eltérő véleményt nem tolerálod, csak az afgán terkókat.
SREd 2015. 07. 02. 18:05
Előzmény: #524  kukutyinbenko
Az angol EU-szabad munkaerőmozgás ellenzőkről beszélsz? Az a helyzet, hogy nincs igazuk, betű szerint, mert ez az EU egyik alapelve, ha nem lenne, sokkal kevesebben tudtak volna innen áttelepülni innen az angolokhoz (akkor te is kevesebbet siránkozhatnál, hogy elmennek az ismerőseid). Mo-ra is érkeznek ilyen kereten belül munkavállalók, nekem pl volt már német, holland, portugál munkatársam is, de csakis az EU csatlakozásunk után dolgozhattak itt, mint MO-i munkavállalók.

Hatalmas csúsztatás összemosni az arab és afrikai bevándorlók mostani mozgását az EU-n belüli szabad munkaerővándorlással.
SREd 2015. 07. 02. 17:52
Előzmény: #535  kukutyinbenko
Sztem sem kellene annyit rugózni 56-on. Pár ok:
-Tény, hogy kb 200e menekült/bevándorló hagyta le akkor Mo.t (és csak kb 11e tért vissza). DE: ez egyszeri dolog volt, nem húzódott évekig, nem lett népvándorlás jellegű
-Hasonló - keresztény gyökerű - kultúrák közti lakosságvándorlás volt, nem hallottunk olyant, hogy bármelyik fogadó országban magyar renitensek csoportosan randallíroztak volna, jogokat követelve.
-Mo. vagy Erdély gyakran fogadott be menekülteket BARÁTI országokból (lengyelektől gyakran, pl II. VH elején), és kevésbé barátiakból is nagyon sokszor még a középkorban: törökök elől menekülők, vallási üldözések elől menekülők (husziták, zsidók) - ezek egy része sajnos súlyos problémákat okozott később, utólag megállapítható, hogy nem voltak hajlandóak integrálódni.
-Állítsunk össze egy listát azokról az országokról, ahova szívesen fogadták be a mi 56-os menekültjeinket (esetleg még 48-asokat is), hozzávetőleges statisztikával, hogy mennyit; és tudjuk, hogy ezeknek az országoknak tartozunk kb ennyivel menekülttéren, de NEM A MUZULMÁN+AFRIKAI TÉRSÉGEKNEK.
kukutyinbenko 2015. 07. 02. 17:38
Előzmény: #534  Törölt felhasználó
Tudtam hogy ez lesz, de én vagyok a hülye hogy válaszolok...

Erdélyi szász városok szerepe, sőt tulajdonképpen a mai magyar városok polgárosodása, városképe nem kis részben nekik köszönhető. Oly sokszor megénekelt magyar iparosodás (Richter, Zwack, Tungsram, Ganz stb)

"Idén már borítékolható, hogy 100 000 fellett lesz"

Nem biztos mivel az első 3 hónap számait erősen (50% körül) befolyásolták a koszovóiak, akik azóta elmaradoztak. Ráadásul ebből alig marad itt valaki, a visszatoloncolási szándékot pedig cáfolták az osztrákok, németek is.

Kerítés. Ők teljes határszakaszokat kerítettek le, ráadásul az ő esetükben nincs nemzetközi szerződés ami a kerítéshez érkezők átengedésére kötelezné őket. Ezzel szemben mi a semmi közepén húznánk egy kerítést ami megkerülhető, ráadásul még kerülni sem kell elég átszólni rajta hogy menedéket kér az illető, ugyanúgy bent van az Eu területén.
Ez egy tökéletes gumicsont amin rágódik is az ország lassan 3 hete, miközben nagy eséllyel meg sem fog épülni.
kukutyinbenko 2015. 07. 02. 17:22
Előzmény: törölt hozzászólás
Kösz, én eddig azt gondoltam a világok legjobbika volt a Rákosi rendszer.
Viszont az ilyen események kapcsán nem csak hősies történetek zajlanak, nem csupa lánglelkű forradalmár a résztvevője az eseményeknek, és utólag a sok pátosz elfedi a hétköznapi történeteket.
Akkor is voltak embercsempészek, mentek el fiatalok kalandvágyból, szöktek el feleségek a szeretőikkel, sőt még köztörvényes bűnözők is elillantak új életet kezdeni ha már lehetőségük adódott. A többség hétköznapi ember volt akinek tele volt a töke és új életre vágyott. Utólag persze sokan forradalmárként emlékeznek magukra, aki aktívan harcolt az oroszok ellen. Ez már csak így szokott lenni, csakhogy nem jön ki a matek, ha ennyien lettek volna az aktív ellenállók, nem pár nap lett volna leverni az egészet még az oroszoknak sem.
De a tököm kezd tele lenni hogy pampa hülye 56-os rugózása miatt én irkáljak litániákat.
Törölt felhasználó 2015. 07. 02. 17:15
Előzmény: #533  kukutyinbenko
"Azért a sváb, szász betelepítéseknek sokat köszönhetünk is szerintem."
Például a 300 éves Habsburg népírtást?
Esetleg a Mária Teresia SS hadosztályt?

"Erős túlzásnak érzem Rigómezőt emlegetni a témában."

Ez a baj.
Idén már borítékolható, hogy 100 000 fellett lesz az illegális határátlépések száma, ez meg több mint az ország lakosságának 1%-a.

A kerítés hatékonyságáról meg annyit, hogy ha nem hatékony, akkor a nálunk kicsit nagyobb tapasztalattal rendelkező Izrael, miért épít épp most keritést a Jordán határra?
Vagy az USA miért épített kerítést?
kukutyinbenko 2015. 07. 02. 16:58
Előzmény: #530  Törölt felhasználó
Ajaj, ez megint ingoványos téma, és nagyon messzire kalandozik az eredeti "jó megoldás-e a kerítés?" témától. Én spec nem kezdenék bele, ezért csak röviden, ha már nekem címezted.

Bevándorlási tapasztalatok.
Azért a sváb, szász betelepítéseknek sokat köszönhetünk is szerintem.
Ráadásul senki nem beszélt itt betelepítési szándékokról a mostani helyzet kapcsán.

No-Go-Zone. Nem ritkán túl vannak tupírozva az interneten ezek a dolgok. Én magam már jártam olyan helyeken amitől a helyiek óvva intettek rémtörténetekkel fűszerezve, és atrocitásmentesen, kellemes élményekkel gazdagodva tértem vissza a biztonságos világba. Biztos van ellenpélda is persze.

Koszovó. A szerbek nagyon hasonlóan gondolkodnak róla mint mi Erdélyről ,így teljesen másképp értékelik az ott történteket.
Erős túlzásnak érzem Rigómezőt emlegetni a témában.
mondeos 2015. 07. 02. 16:40
Előzmény: #530  Törölt felhasználó
Kemény ez az NGZ.
Törölt felhasználó 2015. 07. 02. 16:34
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2015. 07. 02. 16:23
Előzmény: #528  kukutyinbenko
Az biztos, hogy Erdélybe a románok is, csak mint olcsó munkaerő lettek behajtva a földesurak által, sőt egy részük a török elől menekültként érkezett.
Délvidékre a szerbek is csak, mint a szélsőséges Oszmán Birodalom elől menekülők érkeztek.
Meg lehet nézni, milyen jól járt vele az ország.

Van bőven bevándorlásról szóló dokumentumunk, csak elfelejtettük őket.
pl.
Orbán Balázs: A Székelyföld leírása történelmi, régészeti, természetrajzi és népismei szempontból.

Javaslom mindenkinek, hogy olvassa végig, hogy mennyire jó is volt a pestis járvány után, hogy a "magyar gazdaság fellendüljön", hogy "majd ettől erősebbek legyünk", stb., betelepíteni az eltérő kultúrájú, integrálódni képtelen népeket.

De, hogy közelebbi példát is mondjak, üssed be a keresőbe, hogy "No-Go Zone", na ezek azok a helyek, ahonnan már a fehér embert kizárták ezek a szegény menekülő árvák.
link

Azt meg végképp mindennek a teteje, hogy az a szerb miniszter dumál, aki szándékosan vérezteti ki Koszovót, szándékosan az albán lakosság elhajtására törekszik, hogy csökkentse az általa el nem ismert terület, nem szerb lakosainak számát, mert a terület visszaszerzéséről álmodozik.
Végül is mi az, hogy mi nem akarjuk II. Rigómezővé tenni Bács- Kiskunt!

de egy biztos...ORBÁN!

kukutyinbenko 2015. 07. 02. 15:58
Előzmény: #527  _pampa
Csakhogy a gyakorlat (mostanáig legalábbis) az volt, hogy a migráció kiváltó okát mérlegelte a befogadó ország és nem azt, hány mezőt lépet a játékos a kiinduló pontról mire hozzájuk ért.
Ezen te lovagolsz itt néhányakkal, mivel Magyarország nem határos egyetlen válság területtel sem közvetlenül, így egyszerű ezen rugózni. Kíváncsi lennék ha mondjuk létezne még "Nagymagyarország" tengerparttal és rögtön frontvonalba kerülve másra kellene hivatkoznod, mi lenne az?
kukutyinbenko 2015. 07. 02. 15:50
Előzmény: #525  szivacs
Ennek az éremnek is két oldala van. A bevándorlók bárhol a világon, jellemzően nem a jól fizetett magas presztizsű munkákat kapják, főleg nem eleinte. Viszont őket hallgatva, visszatérő motívum hogy az elkényelmesedett "őslakosok" az alja munkákat nem hajlandóak elvégezni, inkább otthon ülnek a "szociális hálóban ringatózva". Akkor most kinek van igaza?
_pampa 2015. 07. 02. 15:49
Előzmény: #526  kukutyinbenko
Nincsen ezzel baj,csak ne nevezzék magukat MENEKÜLTNEK amikor csak BEVÁNDORLÓK.

Hidd el lényeges a különbség mert más, más szabályok vonatkoznak rájuk.
kukutyinbenko 2015. 07. 02. 15:42
Előzmény: #522  _pampa
Persze, fogadjuk el ezt alapvetésként különben borul az érvelésed. Egy iraki kurd aki az iszlamista idióták elől menekül, elégedjen meg a szomszédos Törökország nyújtotta biztonsággal, ellenkező esetben gazdasági menekültnek nyilvánítod.
Te nem akarod megérteni hogy ezek az emberek sem hülyék, nem a te alternatív világodban élnek, így ők is szeretnének minél jobb helyen újrakezdeni ha már elmennek máshová.
szivacs
szivacs 2015. 07. 02. 15:39
Előzmény: #524  kukutyinbenko
Nem hülyék ők sem, nagyonis jól látják a különbséget a dolgozó és adót fizető európaiak és a csupán a szociális hálóban ringatózni vágyó népvándorok között.
kukutyinbenko 2015. 07. 02. 15:28
Előzmény: #523  szivacs
Ezt mondod te, de az angol szivacsok és pampak ezt másképp látják.
szivacs
szivacs 2015. 07. 02. 15:21
Előzmény: #516  kukutyinbenko
"..ezzel vádolják a kelet-európai bevándorlókat, köztük a magyarokat is."
1. Ne keverjük a fogalmakat! Az eu-ban egy eu tagállam állampolgára nem lehet bevándorló. Az angol sem az nálunk, meg a magyar sem az UK-ban.
2. Az a magyar, aki UK-ban dolgozik, az nem kivesz a szociális hálóból hanem beletesz, erősítve azt mások -köztük az angolok számára is.
_pampa 2015. 07. 02. 15:17
Előzmény: #519  mondeos
Hagyjad....

Nem akarja megérteni,hogy aki az életét, családja életét menti az nem válogat "minőség" szerint a biztonságot nyújtó országok között.

Aki nemáll meg az első biztonságos országban nem menekült hanem bevándorló.
mondeos 2015. 07. 02. 15:17
Előzmény: #520  kukutyinbenko
Persze, hogy megengedem, nyugodtan csinálj magadból hülyét, semmi közöm hozzá.

Amúgy ha elfogadsz egy tanácsot, ne csak a múltban élj, foglalkozz a jelennel is.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek