SREd

Regisztráció: 2015-03-27 10:39:10

Hozzászólások száma: 475

Utolsó hozzászólás: 2022-06-09 10:06


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 3
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

OTP részvényesek ide! 2022. 06. 09. 10:06
Tévedés, hogy semmis lett. Érvénytelen lett, ami azt jelenti, hogy a népszavazás nem döntött a 4 db kérdésben. A parlament ettől függetlenül dönthet.
OTP részvényesek ide! 2022. 06. 09. 04:11
Bezzeg ha Hollandiában v. Németországban élhetnél/dolgozhatnál/adózhatnál, akkor aztán nyugdíjas korodban a dizsi-dőzsi várna egy csendes-óceáni álomhajón, amint láthattad a TV-ben. Ja, mostanában épp nem, mert ott az adódat a nagyvilág akár illegálisan is odacsődülő migránsai közt osztják szét, és grandiózus háborúkat finanszíroznak belőle. Nem hiszed? Próbáld ki, egy életed, egy nyugdíjaskorod, szabad mozgás van az EU-ban, ha elég kompetens vagy, még Nagy-Britanniát is megcélozhatod, az sincs messze. De tudod mit, majd lesz itt is nagyobb adózás, pl. megemelik az áfát, akkor aztán lamentálhatsz egy másik nickkel, hogy milyen nagy itt az adóterhelés.
OTP részvényesek ide! 2022. 06. 07. 14:03
Ha egy évvel ezelőtt kb 18000-ről bemondta volna, hogy mostanra 9000 körülit vár, elhitted volna?
OTP részvényesek ide! 2022. 06. 07. 13:31
Ami nem is véletlen, maga az EU is komoly gondokkal küszködik az embargók, az energetikai átállás miatt, és sajna lesz ez még így sem.
OTP részvényesek ide! 2022. 05. 26. 16:36
ZT: 9220 Ft
OTP részvényesek ide! 2022. 05. 25. 12:46
Akkoriban viszont több remény volt egy zökkenőmentesebb megoldásra ukrán kérdésben, a mostani kormányzati reakció ezt tükrözni is fogja.
OTP részvényesek ide! 2022. 05. 25. 12:23
Május 12-én járt már 10000 alatt és akkor még osztalékszelvény is volt benne, és aki naiv akart lenni nem is árazta be a háborús veszélyhelyzetre adandó reakciót.
OTP részvényesek ide! 2022. 05. 25. 12:17
Köszi szépen, így logikus.
OTP részvényesek ide! 2022. 05. 25. 12:08
TBSZ számla esetén is levonják az osztalékból a szja-t? avagy kb 431 vagy kb 365 részvényenként?
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 03. 30. 22:50
Az lenne a hazafias, ha beleugrunk valamibe, ami ennyire intenzív, kiszámíthatatlan és ennyire meghalad minket? Amikor a Nato nem is kért minket erre, mert legfeljebb csak a nagy/erős országok hajlandóak ténylegesen kockáztatni?  Láttam én is azt a nagyot kerülő gépet Isztambulból a lengyel-ukrán határig, és felmerült bennem a kérdés, hogy miért nem a ténylegesen egyenes röppályát választották, azaz Bulgárián és Románián keresztül? Vagy ha már mindenképpen magyar légtéren keresztül repülnének, talán félnek, hogy nem hisszük el, hogy humanitárius segélyt szállítanak és nem drónokat, és akkor majd a Gripenjeink levadásszák őket? Vagy inkább csak országlejáratásról van szó, mert mostanában csak a golyós  háborúkeltők helyeslőinek lehet igaza.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 03. 30. 22:37
Tévedni emberi dolog :)
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 03. 30. 22:30
Könnyen lehet, hogy egyik állításomat sem fogod elhinni, de nem érdekel, mert én sem igazán akarok már olyan alakoknak válaszolgatni, mit te. 1. Sokan vannak az országban, akiknek bejött az elmúlt 12 év, sokkal inkább mint 2002-2010.  2. Semmit sem kapok, nem vagyok Fidesz-propagandista.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 03. 30. 22:13
 Túl nagy országok és erők feszülnek egymásnak Ukrajnában ahhoz, hogy a mi részvételünk ténylegesen  számítson. Országunk méretét, lehetőségeit tekintve az értelmes hozzáállás a hazafias, tehát ha minél inkább kimaradunk ebből a háborúból, főleg, hogy a NATO sem várja el tőlünk, hogy kockáztassunk. A humanitárius segélyeket nyújtsuk szívesen, az mindenképpen pozitív hozzáállás, és nem is kockázatvállalás. 56 egyáltalán ne befolyásoljon, most más ideológiákról van szó, egyébként is vajon ki volt kommunistább és vonult be inkább akkoriban ide, az ukrán vagy az orosz?
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 03. 30. 21:49
Azért tettem idézőjelbe, hogy "olcsóbb", mert szerintem sem igazán, csak ezt hiszik, akik az Orbán-Putyin szoros kapcsolódás mítoszát erőltetik. Az árképzés módja rendszerint titkos, nem ismerem én sem.Arra akartam rámutatni, hogy nyitott gazdaságként, sok mindenből várhatóan alaposan megdráguló importra szorulva, jó lenne majd okosan gazdálkodnunk azzal, amink van. Örvendek, hogy rámutattál a súlyokra, mert ez alapján is kijelenthető, hogy az éhező milliókról nem igazán mi tehetünk majd, száradjon ez azoknak a lelkén, akik ezeket a háborús sarcokat megszervezték a világnak, akikhez vándorolnak majd a pénzhegyek, és akiknek ilymódon lesz miből megvásárolni a megdráguló  mezőgazdasági termékeket is, hogy az éhező milliók felé előadhassák az irgalmas megmentőket.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 03. 30. 21:18
Kár, hogy úgy látod, hogy a többség dilettantizmust/hazaárulást szeretne látni kormányzati szinten.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 03. 30. 20:49
Van még egy aspektusa ennek a szerencsétlen ukrajnai konfliktusnak, ami a természete miatt még nem jöhetett eléggé napvilágra, de már pedzegetik. Nevezetesen, hogy ez a két ország nagy mezőgazdasági exportőr, és élelmezés szempontjából kulcsfontosságú volt eddig a világ több régiójában. Az egyik ország a folyamatosnak ígérkező háborús állapotok, a másik a szankciók miatt lényegében kiesik a világpiacról, és ez komoly árnövekedést, illetve több helyen éhezést fog okozni. Gyakorlatilag biztosra vehetjük, hogy a sikerrel biztosított "olcsóbb" szerződéses orosz olaj/gáz előnyei nem lesznek hosszútávúak, mert vagy az embargóban/szankciókban kell majd résztvennünk, vagy különadókkal fognak sújtani minket, az "igazságos kereskedelem" nevében, amint a lengyel kormányfő már emlegeti is. Ha nem a bizonyítottan hazafiasabb jobboldalt sikerül megválasztanunk most hétvégén, hanem az országot bizonyítottan a háttérhatalmaknak kiszolgáltató szivárványkoalíciót, akkor még az olyan országspecifikus előnnyel sem fogjuk tudni ellensúlyozni a megnövekedett energiahordozó árakat, hogy a mezőgazdaságunk akár 20 millió embert is el tud látni, és a mezőgazdasági termékek ára meg fog ugrani. Egyelőre a Fidesz mezőgazdasági exportkorlátozást vezetett be, de gyanítom, hogy a szivárványkoalíció ezt nem fogja fenntartani, láthattuk 2002-2010 között, hogy nem a magyar emberek érdekeit szokták képviselni, szinte mindegy, hogy dilettantizmusként, vagy hazaárulásként.
Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 03. 21. 15:56
Bízom a kormányon levők találékonyságában, többször is volt már jó tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Össze lesz állítva egy megfelelő csomag, adókedvezményekkel, támogatásokkal a vállalatok számára, magánszemélyek adóamnesztiájával a külföldről visszahozott pénzekre, munkaerő átterelésekkel a most nagyon is szükségessé vált területekre, egyéb, a helyzethez való alkalmazkodást, optimalizációt célzó lépésekkel. Cselekedni kell energikusan, célirányosan és optimizmussal, nem csak dohogni meg szidni a balsorsot, a termelési rendszert és a globalizációt.
Soros György: új pénzügyi válság közeleg 2018. 05. 30. 11:44
#24
Egyszer egy dzsipes szöszi egy jobbkezes útkereszteződésben balról nekiment egy kisebb autónak, majd kipattant és ágált, hogy neki volt elsőbbsége. Arra a kérdésre, hogy miféle elsőbbsége lehetett, amikor egy jobbról jövő kocsinak szaladt neki, annyit tudott mondani, hogy dzsip-elsőbbsége volt :D***Erről lehet szó Gyuribá esetén is.
Lakás/Ingatlan árak topik 2018. 04. 18. 16:03
Ez sztem komoly mértékben a 27->5% áfa-csökkentés miatt van, sokan arra játszanak, hogy amikor ezt visszaemelik, akkor aztán nagy emelkedés lesz. De a kormány csak nem bolond visszaemelni, azzal nagyon betenne az építőiparnak. Ezen keresztül pedig a növekedésnek és az ebből származó bevételeknek is, ráadásul a lakásállomány megújulását is korlátozná. Szükség lenne arra, hogy ezt ne ad-hoc, rövid távra, pár évre szabályoznák, hanem az építőipari kapacitásokat is figyelembe véve jóval hosszabb távra.
Lakás/Ingatlan árak topik 2018. 04. 18. 14:22
Ezekben részben igazad van, de ha azt tekintjük, hogy foglalkoztatási csúcs van az elvándorlás ellenére, és hogy a cégek rendszerint okkal nem hajlandóak megfizetni, amit az új munkavállalók kérnének (ők ismerik a saját üzleti terveiket, nem kéne kormányzati vagy szakmai szintről kioktatni, kényszeríteni őket), akkor mégis munkaerőhiányról beszélhetünk. Mutathatsz rá akár ujjal is több tízezer emberre, hogy szerinted azokra még több munkát lehetne ráterhelni, hogy növeljék a real-gdp-t, ha nem vállalják be, akár rákészületlenségi, akár egészségi, vagy bármilyen okokból, akkor nem fog megvalósulni a dolog. Az elérhető forrásoknak nagy szerepe van, az EU-pénzek a fejletlenebb vidéki régiókba fognak majd inkább áramlani, valószínűsíthető, hogy a kormány is komolyabban fogja támogatni a vidék fejlesztését, mint a fővárosét, ahol már mostanra is az átlagosnál jóval nagyobb ingatlanáremelkedés volt. Demográfiailag is indokolt ez a dolog, a vidéknek is kell legyen népességmegtartó, sőt egyes központokban bevonzó ereje is.

friss hírek További hírek