SREd

Regisztráció: 2015-03-27 10:39:10

Hozzászólások száma: 459

Utolsó hozzászólás: 2020-03-21 15:56


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik 2020. 03. 21. 15:56
Bízom a kormányon levők találékonyságában, többször is volt már jó tapasztalatom ezzel kapcsolatban. Össze lesz állítva egy megfelelő csomag, adókedvezményekkel, támogatásokkal a vállalatok számára, magánszemélyek adóamnesztiájával a külföldről visszahozott pénzekre, munkaerő átterelésekkel a most nagyon is szükségessé vált területekre, egyéb, a helyzethez való alkalmazkodást, optimalizációt célzó lépésekkel. Cselekedni kell energikusan, célirányosan és optimizmussal, nem csak dohogni meg szidni a balsorsot, a termelési rendszert és a globalizációt.
Soros György: új pénzügyi válság közeleg 2018. 05. 30. 11:44
#24
Egyszer egy dzsipes szöszi egy jobbkezes útkereszteződésben balról nekiment egy kisebb autónak, majd kipattant és ágált, hogy neki volt elsőbbsége. Arra a kérdésre, hogy miféle elsőbbsége lehetett, amikor egy jobbról jövő kocsinak szaladt neki, annyit tudott mondani, hogy dzsip-elsőbbsége volt :D***Erről lehet szó Gyuribá esetén is.
Lakás/Ingatlan árak topik 2018. 04. 18. 16:03
Ez sztem komoly mértékben a 27->5% áfa-csökkentés miatt van, sokan arra játszanak, hogy amikor ezt visszaemelik, akkor aztán nagy emelkedés lesz. De a kormány csak nem bolond visszaemelni, azzal nagyon betenne az építőiparnak. Ezen keresztül pedig a növekedésnek és az ebből származó bevételeknek is, ráadásul a lakásállomány megújulását is korlátozná. Szükség lenne arra, hogy ezt ne ad-hoc, rövid távra, pár évre szabályoznák, hanem az építőipari kapacitásokat is figyelembe véve jóval hosszabb távra.
Lakás/Ingatlan árak topik 2018. 04. 18. 14:22
Ezekben részben igazad van, de ha azt tekintjük, hogy foglalkoztatási csúcs van az elvándorlás ellenére, és hogy a cégek rendszerint okkal nem hajlandóak megfizetni, amit az új munkavállalók kérnének (ők ismerik a saját üzleti terveiket, nem kéne kormányzati vagy szakmai szintről kioktatni, kényszeríteni őket), akkor mégis munkaerőhiányról beszélhetünk. Mutathatsz rá akár ujjal is több tízezer emberre, hogy szerinted azokra még több munkát lehetne ráterhelni, hogy növeljék a real-gdp-t, ha nem vállalják be, akár rákészületlenségi, akár egészségi, vagy bármilyen okokból, akkor nem fog megvalósulni a dolog. Az elérhető forrásoknak nagy szerepe van, az EU-pénzek a fejletlenebb vidéki régiókba fognak majd inkább áramlani, valószínűsíthető, hogy a kormány is komolyabban fogja támogatni a vidék fejlesztését, mint a fővárosét, ahol már mostanra is az átlagosnál jóval nagyobb ingatlanáremelkedés volt. Demográfiailag is indokolt ez a dolog, a vidéknek is kell legyen népességmegtartó, sőt egyes központokban bevonzó ereje is.
Lakás/Ingatlan árak topik 2018. 04. 18. 13:13
Így van, ezért is tartom butaságnak, amit Nagy Márton MNB-alelnök felvázolt, olyasmire hivatkozva, hogy  "Az eladósodottság jó dolog, hiszen hitelképességre és erős gazdaságra utal". Hogyha az agár bevállalja, hogy elvisz egy autót a hátán, az az erő jele? Bele fog roppanni, inkább a lelkes butaság jele, hogy nem méri fel kellőképpen az erejét, és túl sokat akar bevállalni. Miközben ő is elismeri, hogy "a túlzott eladósodottság a rossz, ami kockázatokat és veszélyt hordoz".  Bármelyik makrogazdasági szaki elmondhatná ennek a magas pozicióban ülő meggondolatlan embernek, hogy amikor már munkaerőhiány van, onnan nincsen gyorsan felfele, sőt éppen a lefele iránynak van nagyobb esélye, bűvészkedni lehet a fizetésemelések kikényszerítésével és statisztikai kozmetikázásával, de a gazdaság teljesítménye nem tud annyira nőni, és minden lufifelfújódást szükségszerűen követ majd egy leeresztés. A 2021-2027 közti EU-pénzelosztásnak nagyon komoly szerepe lesz a nominális növekedésünkben, márpedig számunkra sem a Brexit, sem a relatív felzárkózódásunk az EU-átlaghoz, sem a migránsügyi nézeteltérésünk a bizottsággal nem ígér sok jót. Ezekből igazából csak a Brexitet tudom sajnálni, nem is sajnálkozásként soroltam fel ezeket, inkább hogy reálisabban lássunk. A hitelezés felpörgetésének ráadásul meglesznek a vadhajtásai, mint volt pl. a devizahitelezés meg a subprime trágyadomb, mostanában a változó kamatozást emlegetik potenciálisan ilyennek, a subprime pedig mindig hamar beköszönt egy gazdasági visszaesésnél, ráadásul spirálosan nyel be egyre többeket. Az ostor könnyen újra a bankokat is fogja érni, nemcsak a lakosságot, ezért is gondolom, hogy lehetnének okosabbak.
NAPI POLITIKA 2018-2022 - cenzúra nélkül 2018. 04. 09. 00:13
Kell a színjáték, Vona is be fogja nyújtani a lemondását, ígéretéhez híven, az elnökség pedig nem fogja elfogadni.
NAPI POLITIKA 2018-2022 - cenzúra nélkül 2018. 04. 09. 00:04
Bizony, össze is jött a kormányváltás: az Orbán.III kormányt váltja majd az Orbán.IV kormány, gratuláció minden kormányváltó hevületű fórumozónak, biztos vagyok benne, hogy az eredményben Gyuribácsinak komoly szerepe volt.
NAPI POLITIKA 2018-2022 - cenzúra nélkül 2018. 04. 05. 19:33
A "civil szervezetek" azok, amelyek szerint diktatúra a mostani kormányzás. Csakhogy ők kb. annyira csak civil szervezetek, mint amennyire csak menekültek a migránsok. Még jó, hogy egyelőre nem olyan terrorcselekményeket követnek el, mint az iszlamisták, most még beérik a véleményterrorral. A németeknél pl. ha a hazáját, sajátjait félti, védi valaki, megkapja a rasszista és náci jelzőket, lehet, hogy nem kellene ennyire félni ezektől, hanem ebben az enyhébb formában beismerni, és akkor már nem lenne madárijesztő szerepe, ahogy nálunk sem igazán van, rám pl. hiába mutogatnak akár ujjal is, hogy íme egy rasszista, azért mert nem igazán kedvelem az arabokat/iszlamistákat, mert nem veszem szívre és nem változtat a véleményemen.
Az LMP a CSOK-ot is megszüntetné 2018. 03. 10. 20:48
Ez pusztán csak egy filozófiai megközelítés, légyszi olvasd végig. Egyébként az USA-ban libsi demokrata és a konzervatív republikánus oldalon is van kimondottan/kimondatlanul kikényszerített fegyelem és ügyhöz való hűség, aki nem tartja be, egypár dolognak búcsút inthet, rendszerint gazdasági és emberi kapcsolati téren. A katasztrofális az lenne, ha ezek közt pl az élete is ott lenne, mint az 1789.-i francia és a kelet-európai komcsi forradalmárok esetében, de ettől egy modernebb társadalomban elég messze vagyunk.
Az LMP a CSOK-ot is megszüntetné 2018. 03. 10. 20:40
Ez egyféle wishful idealizmus, hogy számunkra, itt, ebben a nem igazán jelentékeny nagyságú országban, a mi természeti erőforrásaink és emberi adottságaink mellett van számottevően többre képes és jobb vezetés a mostaninál. A takaró mindig végesnek fog tűnni, mert az emberek egyre többet és többet szeretnének és valamik fázósan ki fognak lógni. A hatalomnak pedig mindig is lesznek diktatórikus elemei, mert neki kell a törvényeket betartatnia és meghoznia is sokszor rövid időn belül, hogy még használhatóak legyenek egy-egy sürgető helyzetben. És ha nem akarja, hogy az elért eredményeit keresztülhúzzák, elbénítsák, meg kell próbálnia hatalmon is maradni.
Az LMP a CSOK-ot is megszüntetné 2018. 03. 10. 20:07
Meglátásom szerint a kommunizmus ténylegesen nagyon hasonlít is a konzervativizmushoz. A fő különbség az, hogy a kommunizmus azzal kezdett, hogy mindenkit igyekezett vagyonilag egy szintre hozni, majd utána ezt az "egyenlőséget" meg is tartani (persze a főfejesek valahogy mindig "egyenlőbbek" lettek). Azért tekinthető a kommunizmus egyféle konzervativizmusnak, mert egy ősközösségi állapotot próbál konzerválni, amelyben mindenki egyenlően vesz részt a termelésben, és mindenki egyenlően részesül is a megtermelt javakból. Van benne tagadhatatlanul egy nagy adag naivitás, idealizmus és elméleti íz is, nem is tudott működni a gyakorlatban a kapitalizmus versenytársaként, a táptalaját a két vh utáni elszegényedés adta, és a fenntartó erejét a Szovjetunió véghetetlen természeti erőforrásrendszere, de az oroszok is csak addig voltak hajlandóak ezt úgy ahogy szerválni mások felé, amíg meg nem győződtek arról, hogy a szovjetrendszer nélkül is képesek lesznek megvédeni magukat a nyugati Napóleonoktól, Kaiserektől, Kaiserkőnigektől és Hitlerektől. Szóval a balosok mostanában nem nyíltan kommunizálni akarnak, mert az a modell látványosan befuccsolt, hanem több ponton ugyanolyan dolgokat erőltetenek magánvagyon tekintetében, mint a libsik, pl az örökösödési adót, ami részben megakadályozza a vagyonok családban maradását. Hogyan tekinthettek komcsinak egy olyan kormányt, amelyik megszüntette az örökösödési adót, és sírhattok vissza nemkomcsiként olyanokat, akik örökösödési adókat szedtek, mint a ballibek. Ki kéne számítani, hogy évről-évre mennyi örökösödési adót szedtek 2010-ig, biztos vagyok benne, hogy tizenpár év alatt sokkal több volt, mint 3000 millárd, és azt ténylegesen és vitathatatlanul magántulajdonokból vonták el.
Az LMP a CSOK-ot is megszüntetné 2018. 03. 10. 19:40
Nem igaz, hogy helyeslem a magántulajdonok elvételét. A magánpénztárakban kezelt pénzek újbóli állami kezelésbe vétele ugyanúgy nem magántulajdon elvétel, mint amikor az állam nyugdíjjárulékokat szed, vagy de, pont ugyanúgy magántulajdon elvétel. (Ezért is írtam, hogy szüntesd meg a nyugdíjrendszert, ha annyira magántulajdon-párti vagy). A magánnyugdíjpénztári pénzek tizenpár éven át ütötték a lyukakat a költségvetésben, ezeket a lyukakat foltozták is be aztán velük, amikor újra állami kezelésbe vették őket. Hogy volt-e belőle kisíbolás? Biztosan volt, sajnos minden kormány esetében volt a közpénzekkel visszaélés, de tudod mit? Kezdj neki és szüntesd meg teljesen az adózást is, akkor aztán mindenki teljesen igazságosan a magántulajdonát építgetheti.
Az LMP a CSOK-ot is megszüntetné 2018. 03. 10. 19:22
Én sem 62-nél nem tartok, sem halott nem vagyok még, ezért nincs biztos adatom róla, de sztem van olyan, hogy özvegyi nyugdíj. Egyébként ha az állam már rászorított, hogy befizessél a nyugdíjalapba, akkor légyszi  vigyázz is magadra, hogy ne halj meg idejekorán, az unokáid körül még hasznos lehetsz.
Az LMP a CSOK-ot is megszüntetné 2018. 03. 10. 19:19
Kikérem magamnak, hogy a komcsikkal tegyél egy sorba. Az én családomtól több lépésben egész sok mindent vettek el a komcsik, ezért aztán nem is támogathatom, hogy a libsikkel megtámogatva kormányozgassanak, immár ballib arisztokráciaként.
Az LMP a CSOK-ot is megszüntetné 2018. 03. 10. 19:13
Annyi miérted van, mintha azt gondolnád, hogy én káptalan vagyok. Legyen akkor nekem is egy miértem: Miért van egyáltalán nyugdíjrendszer, ha az oda befizetett járulék "nem az én pénzem "? Súgok egy okot: de, az én pénzem, mert jogosultságot szerzek a jövőbeli kifizetésekhez. Kezdjél neki és érdd el, hogy ne is legyen nyugdíjrendszer, a magántulajdon védelme jegyében! Az eddigi nyugdíjjárulékot is fizessék ki ezután az embereknek a fizujukkal együtt és csengessék le az egész nyugdíjrendszert, és ezentúl mindenki csak a saját magánvagyona építgetésével legyen elfoglalva, mint 200 évvel ezelőtt. A protest-beírásokat Dehogynincsnek kérem címezni.
Az LMP a CSOK-ot is megszüntetné 2018. 03. 10. 18:24
Dehogynincs pénzed belőle. A megszilárdult felosztó-kirovó rendszerben van, oda is kellett legyen befizetésed, ha magánnyugdíjpénztárba volt.
Az LMP a CSOK-ot is megszüntetné 2018. 03. 10. 18:19
Ami meg lett szüntetve, vissza lett fordítva, az az, hogy az állami nyugdíjalapból tereltek el pénzeket bő egy évtizeden át a magánnyugdíjpénztárakba. Laikus fejjel azt gondolnád, hogy a kisemberek érdekeit szolgálja ez elsősorban, de aki jártas a pénzvilágban, annak van sejtése arról, hogy az egyre duzzadó magánnyugdíjvagyonból az alapkezelők, a mögöttük álló érdekkörök komoly hasznokat hajtottak, olyan ez, mintha köteleznéd az embereket, hogy befektetési magánbankoknál helyezzenek el pénzeket a nyugdíjas éveikre gondolva. Ha fennmaradtak volna a maguk kötelező jellegével, egy idő után a méretük miatt túl komoly befolyásoló tényezőnek számítottak volna a gazdaságban, és a buborékok fúvásában is jeleskedtek volna. Az USA-ban a 2008-as krach idején magánnyugdíjpénzek is égtek el nagy mennyiségben, nálunk ez a kötelező magánnyugdírendszerben levő viszonylag kis pénzek miatt nem volt annyira hangsúlyos, de bizonyosan volt itt is. Ez a kötelező jelleg lett megszüntetve, önkéntesen lehet továbbra is. A szintén kötelező jellegű felosztó-kirovó rendszer nyugdíjcélokra alkalmasabb, (nem véletlenül volt kb 10:1-hez arány még anno is a magánnyugdíjpénztárakba való kötelező  befizetések rovására), ezzel egyúttal van egy sarkallás is arra, hogy ne fogyatkozzon a társadalom, és a saját gyermekeink fejlődésébe fektessünk be a jövő-menő migránsok beillesztési kísérletei helyett. Az a 3000 milliárd nem lett eltulajdonítva, hanem a gazdaságunk, társadalmunk jövőjébe lett befektetve, egyúttal a felosztó-kirovó rendszer életképességének megszilárdításába is.
Az LMP a CSOK-ot is megszüntetné 2018. 03. 10. 15:30
Jobboldaliként libsi eszméket védesz? Ha a kötelező magánnyugdíjpénztárakba terelt pénzek okozta lyuk miatt  kezelhetetlen szintre került volna az államadósság, és a görögök sorsára jutottunk volna, nemcsak a magánnyugdíjpénztárakban levő pénzeink, de az állami nyugdíjpénztárban levő nagyságrenddel nagyobb pénzünk is jócskán kevesebbet érne, ne felejtsük ki az ingatlanainkat sem, úgy egyáltalán a teljes gazdaságunkat. Így utólag a gazdasági sikerek fényében elmondható, hogy a magánnyugdíjpénztárak VISSZAállamosítása az ottani pénzeinket igenis megvédte, ha nem is magukat a pénztárakat, de a pénztárak miatt csak az ott dolgozók aggódnak, amíg nem találnak más munkahelyet.
Orbán bejelentette: Minden családnak 12 ezer forintot ad a kormány a választás elõtt! 2018. 03. 09. 12:01
Sztem is zablát kellene alkalmazniuk a hazai nagytőkésekkel szemben is a lakosság védelmében, de ebből a vitából nehogy az legyen, hogy a ballib visszakerül a hatalomba.
Orbán bejelentette: Minden családnak 12 ezer forintot ad a kormány a választás elõtt! 2018. 03. 09. 11:58
Épp ezért írtam ide, itt azt is tudjuk, hogy a ballib idején akkor is emelkedtek a rezsik, amikor az energiahordozók ára esett. Csak úgy polgárpukkasztásként, és mert megtehették, mert a ballib kormányoknak eszük ágában sem volt a pártunkat fogni a nemzetközi nagytőkével szemben, ideértve azokat a bankokat is, amelyek kiépítették nekünk a CHF devizaválságot. Egyesek azt is tudni vélik, hogy olyen célokra költik mostanában a tőlünk kipréselt pénzt, mint pl a migránsok ideutaztatása, tehát gyakorlatilag ezt is mi fizetjük meg, nemcsak a beillesztésüket. Javaslom, hogy ne hagyjuk a ballibet újra kormányra jutni, ha fejlődni akarunk a nyugati életszínvonal felé, mert a ballib idején gyakorlatilag a nemzetközi nagytőke fejőstehénkéi voltunk, 0% eséllyel a felzárkózásra. 

friss hírek További hírek