Topiknyitó: Portfolio 2015. 06. 19. 14:31

A szerbek arra kérik Orbánt, ne építsen falat  

Ugrás a cikkhez
Aleksandar Vucic szerb kormányfő hamarosan beszélni fog Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy Magyarország fizikailag lezárná a magyar-szerb határt, és arra fogja kérni, hogy "ne építse fel azt a falat". Aleksandar Vucic szerb kormányfő...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=215794
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kukutyinbenko 2015. 07. 02. 15:10
Előzmény: #519  mondeos
Persze a novemberi elejei események után decemberig tartott némelyeknek mire megijedtek annyira az erőszaktól hogy távozzanak. Meg aztán embercsempészek sem dolgoztak akkoriban "segítve" a távozni szándékozókat? Javaslom megtekinteni a nemzet színésze, Eperjes Károly főszereplésével, Bereményi Géza önéletrajzi ihletésű filmjét az Eldorádót. Remek film.
Tényleg, a múltkor valaki itt kifejtette hogy az embercsempészekkel kapcsolatba kerülők mind bűnözők, így menekültek sem lehetnek. Akkor most hogy is van ez?
Jelzem nem én lovagolok hetek óta az 56-os párhuzamon, de azért köszike hogy eddig megengedted...
mondeos 2015. 07. 02. 14:57
Előzmény: #518  kukutyinbenko
'56-ban 100%-ban az erőszak ellene menekültek.
Most 5%-áról se mondható ez el.

Innentől kezdve be is fejezheted az '56-os összehasonlítást, mert semmi értelme.
kukutyinbenko 2015. 07. 02. 14:55
Előzmény: #517  _pampa
Sokuk durvább körülmények elől menekül mint anno az 56-osok. Remélem azt sem akarod állítani hogy minden egyes 56-os menekült forradalmi cselekményben vett részt és félt a megtorlástól. Mert ha nem, akkor mégiscsak a jobb élet reményében távozott némelyikük.
_pampa 2015. 07. 02. 14:34
Előzmény: #516  kukutyinbenko
" Könnyű a mai menekültekkel szemben példaként állítani az akkori magyar menekülteket, "

Azok menekültek voltak....a mostaniak pedig zömében bevándorlók.

A menekült a biztonságát nézi,nem azt,hogy hol jobb élni!

szvsz
kukutyinbenko 2015. 07. 02. 14:30
Előzmény: #477  Mikieger85
" Ezenkívül korántsem telepedtek rá a helyi szociális hálóra több generáción keresztül."

Fantasztikus, mivel a mai fogalmaink szerinti szociális háló elég szellős volt akkoriban, nehéz lett volna rátelepedni arra az 50-s években. Viszont érdekes módon az angol politikusok manapság pont ezzel vádolják a kelet-európai bevándorlókat, köztük a magyarokat is.

"Nem értem amúgy a helyzetet: az államhatár átlépésére tudtommal szabályok vonatkoznak"

Én azt próbáltam megvilágítani, ha akkor a mai schengeni állapotok lettek volna, nem biztos hogy minden magyar menekült türelmesen várt volna a hátsóján ücsörögve Ausztriában, ha ő mondjuk Svájcba, vagy Svédországba szándékozott volna letelepülni. Könnyű a mai menekültekkel szemben példaként állítani az akkori magyar menekülteket, amikor ők totálisan más világban éltek, teljesen más viszonyok között. És igen party drogokat sem használtak akkor, meg nem facebookoztak állónap.
SREd 2015. 07. 02. 13:54
Előzmény: #513  _pampa
Tulajdonképpen szerintem sem jó, le is írtam, de bosszant a tehetetlenség, hogy ők jöhetnek nagy hullámokban, mi pedig már azzal háborús cselekményt követnénk el, ha visszavontatnánk őket a kiindulási pontjukra. Amióta tart ez a bevándorlóügy, egyszer sem vettem gyrost a megszokott arab bevándorló árustól, pedig szeretem a gyrost és ő "csak" abban hibás, hogy vélhetőleg az ígéret földjeként mesél hazánkról az otthonmaradottjainak.
_pampa 2015. 07. 02. 13:48
Előzmény: #513  _pampa
"A calais-i dzsungel – magyarországi jövőkép?"
link
_pampa 2015. 07. 02. 13:42
Előzmény: #512  SREd
Végül is az izraeli haditengerészet megmutatta,hogy nemzetközi vízen is meg lehet támadni hajót és megölni az utasait büntetlenül.

Ezt megtehetné az EU koalíciója is, csak az a kérdés,hogy "erkölcsileg" beleférne e az EU normákba gyermekek,asszonyok,öregek tengerbe lövése?
Megtennék e a katonák?

Én ezt a megoldást ellenezném.

szvsz
SREd 2015. 07. 02. 13:21
Előzmény: #508  _pampa
Szokott úgy lenni, hogy egy problémát nem kezelnek időben, és egyszer csak rossz vagy még rosszabb megoldások vannak rá. Megoldás az is, hogy az EU tengeri határzárjának megsértőire lőnek, akár fegyverrel jönnek, akár nyomi koldusokként, amint átlépik a határt, felszólítások és figyelmeztetések ellenére.
Törölt felhasználó 2015. 07. 02. 13:05
Előzmény: #489  _pampa
Panda ! Remélem ezt nem mondod komolyan, hogy "amikor rendeződik"..... Soha nem fog rendeződni, ha nem rendezi valaki vagy valakik. Addig meg tartsuk el őket ?
Törölt felhasználó 2015. 07. 02. 13:02
Előzmény: #504  pandatag
Egy zöld, és maximális egyetértésem !
Jon_Arbuckle
Jon_Arbuckle 2015. 07. 02. 13:00
Előzmény: #508  _pampa
hát igen..
az EU-nak nincsenek olyen jogai, mint az USA-nak..
ez van
_pampa 2015. 07. 02. 12:40
Előzmény: #506  mondeos
Továbbra is az a véleményem,hogy ENSZ felhatalmazás nélkül semmit sem lehet csinálni.Ez elvi kérdés.Amennyiben ezt megtenné az EU azzal "biankó" felhatalmazást adna minden nemzet számára a problémája rendezésére.

Az ENSZ BT határozatára pedig kevés esélyt látok.Kína,Oroszország vétóval rendelkezik....és szokott olyan lenni, hogy néha a fagyi "visszanyal"...
pandatag 2015. 07. 02. 12:39
Előzmény: #506  mondeos
Sőt, még az is lehet, hogy "vegyi fegyvert rejtegetnek arrafele".
mondeos 2015. 07. 02. 12:25
Előzmény: #504  pandatag
Európa el van puhulva. Amíg nem szembesül az átlagpolgár az ilyenekkel, addig lesznek gyengekezűek, akik miatt nem lehet lépni.

Azért nem hiszem, hogy egy Líbia szintű bizonytalan ország képes lenne megvédeni magát az EU-tól. Vissza kell lőni, elfoglalni, rendet tenni. Simán lehet arra hivatkozni, hogy a kontinensüket veszélyezteti a viselkedése.

És az is igaz, hogy azoknak az országoknak nagyon nem való a demokrácia. Ha nincsenek keményen fogva, akkor hamar elszabadulnak.
pandatag 2015. 07. 02. 12:22
Előzmény: #500  _pampa
Cui bono? Ki jár jól, ha Európának szarul megy? Ezt kell összeírni egy papírlapon. Az igazság mindig egyszerű.
pandatag 2015. 07. 02. 12:18
Előzmény: #503  pandatag
"A hírek szerint az egyik megtaposta a másik Koránját. Erre föl vagy száz igaz iszlámhitű kiözönlött a közeli utcára, és randalírozni kezdett. Kukákat gyújtott fel, flaszterrel és kövekkel dobálta az arra járók autóit, közben azt üvöltözte, hogy „Allah akbar!”.

Egy percig sem vonom kétségbe, hogy létezik olyan kultúra, amelyben ha összeveszik valaki valakivel Korán-taposás ügyben, akkor az utcára vonul, és azokat kezdi dobálni és vegzálni, akik nem taposták meg a Koránt, viszont etetik és fedelet adnak a feje fölé.

Nem vonom tehát kétségbe ennek a kultúrának a létezését, viszont
a: teszek én az ilyen kultúrára,
b: kétségbe vonom, hogy az ilyen kultúrának létjogosultsága van a hazámban és Európában.
Továbbá: egy kicsit sem érdekel, hogy szegény bevándorlók sokat gyalogoltak és fáradtak, valamint frusztráltak. "

Vágom.
pandatag 2015. 07. 02. 12:16
Előzmény: #499  mondeos
No akkor inkább vissza az összes köcsög diktátort, akit a zarab tavasszal eltakarítottak. Ha az az ára a diktátormentesítésnek, hogy az európai kultúrának annyi, akkor a facom, és kadhafizzanak csak tovább. Mert rohadt önző vagyok? Az.

S ezalatt a Zsóti gyerek:
link

Az allahuakbarozás nem rulez.
SREd 2015. 07. 02. 12:16
Előzmény: #499  mondeos
Meglátásom szerint csak akkor van országok közti háború, ha líbiai kormánycsapatok lőnek az EU hajókra, egyéb esetben csak terrorizmus, ami ellen még az USAnak is fel kell lépni, ugyebár :)
Nem kell elismerni, hogy kormánycsapatok lőttek, túl sok ott a kormány, tehát vissza kell lőni a terroristáknak, sztem a tengeri határzár+visszavontatás miatti kialakuló puskaporos légkör is megállítja a bevándorlást.
Törölt felhasználó 2015. 07. 02. 12:14
Előzmény: #497  mondeos
"Csak azt nem tudom, hogy ezt az EU akarná vagy az USA."

Az utóbbival kapcsolatban nincsenek illúzióim... az előbbinél pedig el kellett érni, hogy az EU egyik csúcsvezetője hűségesküt tett hambis ügynök legyen... ilyenekből több is van, de a sunyiképű lengyel faszi nem is igyekszik leplezni, hogy az... csak figyeljétek majd a ténykedését.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek