A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.
realista volt és a cimborákkal valószínűleg a világ egyik legsikeresebb politikai rendszerét gründolták össze és nem hitt az általános választójogra alapozott demokráciában meg az un. "szociális jogokban" sem...
Jó srác volt a Bendzsi, de ma már egész más idők járnak. Sokat fejlődött az emberiség. Kevesebb az, aki megfosztaná embertársait különféle jogoktól származás, társadalmi státusz és hasonló dolgok alapján. Úgyhogy manapság kicsit nehezebb a dolgunk de aki civilizált az ezt az árat vállalja.
mint alább írtam nem teljesen jó az analógia, mivel a részvénytársaságban csak az kap (tulajdonrésszel arányos) szavazati jogot aki effektíve megveszi azt és persze ezt bármikor el is adhatja az általam felvetett érdekütközés azonban ettől még fennáll igen gyorsan csődbe menne az a cég ami az un. "bázisdemokráciára" építene... egymás után gyünnének a "Van pénz!!!!" szlogenek mentén kampányoló demagóg hordószónokok... majd persze a végrehajtók és a csődgondnokok is feltűnnének...
erre csak egy idézetet kapsz: "Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote." Benjamin Franklin egyáltalán nem véletlen, hogy az 1914 előtti demokratikus rendszerek nem gondolkodtak általános és egyenlő választójogban...
Sziasztok! Köszönöm a Dbank " szösszenetet " , igyekszem annak a bizonyos szervnek a jó oldalára ÁLLni ! :) 8.25.- 10 egység 7.00.- 2 egység Daimler nagyon combos sajnos hamar bezártam . Az EUR shortom holnap zárni fogom , remélem ezen a szinten.
Nem ugrok át semmit, mindössze egy példával megvilágítottam, hogy a te "állami alkalmazottak ne szavazzanak, mert nem nettó adófizetők" elméleted tévedés.
Nem részvénytársaságról beszélünk, hanem az államról, de ha már részvénytársaságnak akarod tekinteni, akkor ott a részvényesek szavaznak, ami az állam esetében az állampolgárokat jelenti.
persze azzal én is tisztában vagyok, hogy ez nem teljesen jó analógia, te azonban veszel egy mély lélegzetet és átugrod a "conflict of interest" problematikát pedig igen komoly érdekellentétről van szó...
A Fidesz rendbeteszi az országot
link