Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
akgell 2024. 12. 05. 14:33
Előzmény: #56038  rice2
Igen, ezt korábban is kommunikálták, hogy a hosszabb távú tervek szerint a távközlés és az informatika fele-fele arányban fog hozzájárulni a 4IG csoport teljesítményéhez.
És mire idáig jutnak az informatikában a hadiipari fejlesztések lesznek az igazán fajsúlyos projektek ez tuti.
De közben a távközlés is fog még bővülni szerintem.
tomspice 2024. 12. 05. 14:27
Előzmény: #56037  akgell
Szerintem ha a cég nem tud profitot felmutatni - mert most nem tud - akkor még évekig ez lesz. Tudom, mert itt ülök 2 éve, ugyanaz van, néha fel-le , aztán fél év semmi. Eredmény nélkül semmi nem fog változni
rice2 2024. 12. 05. 14:23
Előzmény: #56037  akgell

Persze igazad van, de a megosztott projektek összesen hozhatnak a közös cégnek évente több mint 3,5milliárd EUR-ót!!! Ez hatalmas pénz. A fele több mint 700milliárd ft, ami a 4IGre jutna. 
Persze ehhez kell még 4-5 év,(talán már csak 4, mert 1 eltelt) de rengeteg "nagy" cégnek nincs ekkora bevétele a BÉTen :D és ezek a bevételek tuti feljebb mennek, mert a Rheinmetallnak is folyamatosan emelkedik a bevétele, rendelés állománya.
A 4IG 5 év alatt 200-300EURót vár attól, hogy digitalizálja a hadiipart. Ez csak a 4IG bevétele, 5 év alatt 100milliárd!!! és egyébként a 4IG szabad kapacitásait is használja a közös cég.
Én amit tegnap belinkeltem 15:27kor, abban leírtakat így értelmeztem és ebben a drónok még nem is szerepelnek, mert az nincs számszerűen megadva, hogy mit várnak.
Lehet én értelmezem rosszúl, de ha igazam van akkor itt a Telekom szektor mellé a következő (mivel 1 év eltelt) 4 évben 1 közel akkora bevételű hadiipar is felépül. Persze ez jelenleg még szinte láthatatlan, de...
Ami érdekes, hogy Jászaiék, pont ezt az iparágat nem magyarázzák el pontosan és semmi várakozási tervet nem tesznek közzé.
804ft és 20milla
akgell 2024. 12. 05. 13:26
Nekem csak annyi észrevételem lenne ezen témákhoz, hogy mind a drónvédelmi rendszerek, mind a dróngyártás, mind a Rheinmetal telephelyeinek az informatikai üzemeltetése, mind a harctéri informatikai modernizálás, mind a műholdgyártás, tehát ezek mind-mind megosztott projektek, tehát egyiket sem önnállóan a 4IG csoport viszi. És mindegyik lassú felfutású lesz a jelek szerint. Azon túl, hogy megoszlik majd a bevétel és a profit az érintett vallalatok között. Ettől persze még jók a kilátások persze.
Mindazonáltal jelen helyzetben a távközlési üzletág az egyedüli ugródeszka és végre itt is áttekinthetőbbé válnak majd a tulajdonviszonyt érintő összefüggések a jövő évtől. Valamint a brandváltással, új akciókkal és reklámkapánnyal azonnal érezhető méretű piaci részesedés növelést tudunk majd elérni.
Míg a középtávú tervek pár évig még mindig csak a háttérben fognak zakatolni mire érezhető lesz a hatásuk.
rice2 2024. 12. 05. 10:00
Előzmény: #56035  orbitalis

Én nem értek a drónokhoz, csak azt másoltam be, ami már több mint 1 éve megjelent.
Úgy gondolom, hogy ha a Rheinmetall is szeretne komoly drónokat, akkor közösen megcsinálják, mert már van komoly alap.
Nyitó: 805ft
orbitalis 2024. 12. 05. 09:30
Előzmény: #56034  rice2
A TB2 pilóta nélküli repülőgépek maximális felszállótömege 700 kg, amelyből 120 kg lehet hasznos teher, utazómagassága 6000 méter, maximális repülési ideje pedig 27 óra. A drónt a szabványos konténerben elhelyezett földi irányító központtól (GCS) legfeljebb 300 km távolságra távolodhat el. A kapcsolat elvesztése esetén visszatér egy előre beprogramozott légtérbe, hogy egy földi központ az irányítást visszanyerhesse felette.[5]
Mondom, nem ugyanaz a kategória.
Ettől még ez is lehet jó, de drón és drón nem ugyanaz.
Én RC-ztem pár évig és FPV-ztem is, minimálisan képben vagyok.
27 óra repülési idő és 60perc üzemidő, továbbá 300Km és 75km nem egy kis technológiai ugrás. :)
Én hobbi szinten használt 10km hatótávolságú kínai epo gépet láttam, ami felderítésre már egész jó, de nem fog neked 20kg-os bombát a célra vinni.
rice2 2024. 12. 05. 09:24
Előzmény: #56033  orbitalis

Szerintem az természetes, hogy mind a kettőt.
Már több mint 1 éve kész és a világpiacon is megállja a helyét. 
Gondolom azóta még tovább is fejlesztették.Itt a cikk:
https://infostart.hu/belfold/2023/07/10/bemutattak-az-elso-katonai-celra-fejlesztett-magyar-dront-kepek#
500km/h-val repül, 6000m magasan is tud repülni, 60perc üzemidő, kommunikációs távolság 75km, világpiacon egyedülálló módon kötelékben is képes repülni és 2 percen belül újra indítható.
Gondolom, most készítik elő a gyártást és ha jönnek a megrendelések 1-2 országból, kilőhet az árfolyam is.
Itt pedig a 4IG drónvédelmi cégéről is írnak:
https://hvg.hu/itthon/20240716_Dronfelderito-rendszert-vesz-az-allam-a-ferihegyi-repuloterre-a-4iG-nek-eppen-van-egy-ilyet-profilu-cege
Az látszik, hogy minden üzletágban komoly munkák folynak a háttérben.
Hamarosan az összes üzletág termőre fordul. 
Akkor lesz itt tűzijáték az árfolyamban :D
Telekom újabb csúcsok, nálunk meg kötés sincs.
spartacus Én remélem, hogy 1 duplázódás 1 év alatt is simán benne van. 
Cég 400milliárd feletti értékteremtést emleget őszig. Remélem igazuk lesz :D
orbitalis 2024. 12. 05. 08:55
A drón biznisz elég nagy üzlet, meg lehet erről kérdezni a törököket például.
Viszont drón és drón között is van különbség. A Bayraktar harci drón a világ legismertebb és egyik legjobb céleszköze, egy fegyver. Az a 4ig kapcsán még nem hangzott el, hogy pontosan milyen drónokat akarnak gyártani: felderítő vagy csapásmérő? 
Ha lesz hír erről az üzletágról, akkor tényleg igazán érdekes lesz a story.
spartacus85 2024. 12. 04. 18:31
Előzmény: #56030  rice2
Az ilyen és ehhez hasonló hozzászólások, ill. a közölt hírek, közzétételek és eredmények miatt gondolom azt, hogy jó helyen lesz itt a jelenlegi állampapír-csomagom egy része. Én már azzal is megelégszem, ha 5 év alatt hoz 100%-ot.
rice2 2024. 12. 04. 15:27
Előzmény: #56030  rice2
rice2 2024. 12. 04. 15:26
Előzmény: #56029  tomspice

Háború kitörése miatt, közel 8Xosára ment fel.
Amikor a 4IGbe tulaj lett, akkor még senki nem gondolta, hogy háború lesz Ukrajnában.
Gyakorlatilag a hadiipar annyira felfutott, hogy nem győzik a megrendeléseket. 
Gondolom ez azt is jelenti, hogy nagyobb nyereség van a termékeken.
Amikor a 4IG és a Rheinmetall a közös céget tervezte, tuti még teljesen más bevételekkel kalkuláltak.
Most a közös cégnek majd sokkal nagyobb bevétele-nyeresége lesz, mint előzőleg gondolták. 
Az viszont idő, míg átvegyék mindenhol a hadiipart. (Jászai 3-5 évet mondott)
Tehát leszögezhetjük, hogy a hadiiparral szerencséje is volt a cégnek! (háború miatt)
Ugyan ilyen szerencséje volt az infláció miatt a telekommunikációs szektornak is. 
Persze volt negatív hatása is, bér, energia, de összességében az előfizetések drágítása miatt, gyorsabb lesz a megtérülés. (Telekom rally)Azt, hogy lesz 2 év (szerintem 3at kalkuláltak, de jövőre én már komoly nyereséget várok) nagy veszteség, az átalakítások, leírások miatt, ők már vételkor tudták. Mi sajnos nem :D
Drónipar is hatalmas bevételt hozhat és persze nyereséget is. Már kifejlesztett drónok vannak a cégnél!Drónelhárítással jelenleg itthon csak a 4IG foglalkozik. (Ma még nevetségesnek tűnik, de jövőre lehet már nagyobb bevételt hoz. Kormány a stratégiai cégeket kötelezte a saját drónelhárításra.)
Cég szerint komoly előnyük van más országokkal szemben is!!!
Ezeket csak azért írtam le, mert az látszódik, hogy a 4IG árfolyamában nagy a félreárazás.
Én nem lepődnék meg, hogy amíg olcsó a Rheinmetall újabb 10milliárdokat tolna a cégbe.
Itt vannak a az 1 évvel ezelőtti tervek.
Hát sokkal fényesebbek, mint azt sokan gondolni mernék. 
A közös cégtől 2028ra 1milliárd feletti EURós árbevételt várnak!!!! Hát...
4IG digitalizálja a hadiipart 300-400millió EUR bevétel!
Dróngyártást lehet Magyarországon lesz a Rheinmetallnak is!!! 
Hát ez tuti nagy üzlet lesz. 
Műhold 1,5-2milliárdos közös bevétel.
Nincs más cég itthon, ahol most ekkora tervek lennének. Sokan meg csődöt látnak. Nevetséges:D
!https://privatbankar.hu/cikkek/vallalat/megtudtuk-mire-keszul-a-4ig-es-a-rheinmetall.html
Közben 807ft és 13milla
tomspice 2024. 12. 04. 14:07
Előzmény: #56028  rice2
rheinmetall ujabb brutálcsúcson, mi meg itt a szar közepén tengődünk.....
rice2 2024. 12. 04. 10:59
Előzmény: #56027  orbitalis

Én úgy gondolom, hogy nem lesz külön adósságcsökkentés.
Fekete Péter is azt nyilatkozta, hogy az adósság a szektorhoz képest elfogadható.
Ők szerintem a csökkentést úgy képzelték el, hogy a bevétel és az ebitdához képest fog nagyot csökkenni.
Tovább akarnak gyorsan növekedni és még újabb akvikat akarnak, tehát hitelre lesz szüksége a cégnek.
Egyébként a hitelek és a kötvények olcsó kamatokon ketyegnek. 
EURós hitelt pedig csak akkor szabadna csökkenteni, ha sokkal erősebb a ft.
Egyébként 1 komolyabb befektetői tájékoztató (amit májusban elmaradt) nagyon megtudná mozgatni az árfolyamot. Várakozások üzletáganként 2-3 évre előre, bevétel-ebitda-nyereség tervek. Mindjárt tudnák elemezni is a céget, hogy mennyit érhet ha a tervek teljesülnek.
Mondjuk nekem elég, ha +400milliárddal a cég tényleg többet ér majd ősszel, mint ahogy a vezérek várják :D
806ft
Telekom újabb éves csúcs: 1280ft  Amikor a 4IG megvette a Vodafont még 350ft volt.
orbitalis 2024. 12. 04. 10:35
Előzmény: #56026  rice2
Hát nagyon kellene a cash mert ha tudnák az adósságot csökkenteni, akkor nagyot nőne az EBIT is.
minuszos p/e nem kerül még a robotok szeme elé sem :):):)
rice2 2024. 12. 04. 10:28
Előzmény: #56025  orbitalis

Sajnos a kicsik nem csipkedik a papírt. 
Tartom a véleményem, hogy talán majd 900 felett veszik észre.
Régóta itt folyik a kereskedés 800 körül. Ha ugrunk jó  támasz lehet belőle.
Az ONE "felforgathatná" az árfolyamot is :D Jöhetne már a bejelentés, hogy eladták az AHás cég kisebbségi részét és jött a cégbe +200milliárd. Szerintem az 1000 fölé lökhetné + a saját rv. vételek.
https://www.penzcentrum.hu/tech/20241204/indul-a-visszaszamlalas-erkezik-a-one-es-felforgatja-a-telekommunikacios-piacot-1160196?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator
802ft  Nincs forgalom.  Telekom éves csúcsbeállítás 1066ft. Le vagyunk maradva.
orbitalis 2024. 12. 03. 13:07
sztem jött egy stroman aki belevett felfelé, hogy tudjanak végre az srv-n belül felfelé is kivenni a könyvből tételt. köcsög barátunk így 804-en el tudta adni a 10k-s pakkját.
múlt héten már látszott hogy volt 2 nap, amikor nem tudták elkölteni a 10k-s pakknyi lóvét.
lehet, hogy idén le akarják ezt az adok-kapok storyt zárni a mutyis haverral.
továbbra is azt gondolom, hogy ez a zrt lesz, akit elmeszeltek 250Misire
akgell 2024. 12. 03. 11:50
Előzmény: #56023  jofej
Fekete Petya Q3 utáni nyilatkozata elég nagy publicitást kapott. Úgy tűnik vkinek fel is keltette a dolog az érdeklődését:)
jofej 2024. 12. 03. 11:35
Előzmény: #56022  akgell
Azért nem egészen, real 808.
akgell 2024. 12. 03. 11:29
Megjött a forgalom, de ugyan úgy egyhelyben vagyunk a szokásos helyen...
rice2 2024. 12. 03. 11:01
Előzmény: #56020  orbitalis

Hiába mondod neki. Nem érti.
Csak Econetezik :D  Est lett a neve, akkor ment csődbe.
Ez a csoport ingyenes újságokat adott ki, de nem volt utána normális bevétele, mert pont akkor pangott a hirdetési piac és sok konkurens termék volt. 1 nem termelő cég volt! 
Szigetbe is bevásárolta magát a cég, de nem tudta kifizetni határidőig, mert senki nem akart beszállni. 
Így Gerendaira ment vissza a megvásárolt kisebbségi rész is. Persze, hogy csőd lett :D
.
Egyébként ha nagy kötvény kibocsátást terveznek, akkor az azt is jelenti, hogy a vezéreknek fontos lesz az árfolyam. Kötvényeseknek jobban tetszik, ha a cégnek nagyobb a kapitalizációja. 
Most 240milliárd. Remélem jönnek majd az eredmények és újabb hírek a cégről és nyárra dupláz majd.
Fekete Péter nyilatkozata a jelentés után, nagyon magabiztos.
Azt mondta "jó áron vettük a Vodafont" Hol vannak már azok a megmondó emberek akik 300ft-os Telekomhoz hasonlították??? Idén 200milliárd feletti ebitdát vár!
799ft és 23milla

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek