Tilalmi időszakba léptünk"Mindenesetre most egy ideig biztos, hogy nem duzzasztja tovább a sajátrészvény-állományát a 4iG. A tőzsdei szabályok szerint ugyanis effajta tranzakció a negyedéves gyorsjelentés megjelentetése előtt 30 nappal már tilos. Márpedig az informatikai társaság előrejelzése szerint február 28-án teszi közzé a 2019-es főbb gazdálkodási mutatóit."
Egyébként annyit azért elmondanék a korrektség kedvéért, hogy minimális kitettségem van a cégben tőkeerőmhöz mérten. Én is kivárok, Kulcs-Soft, az OPUS és a 4IG esetén, csak jelképes pakkokat vásároltam a nevezett cégekből. Hosszú távon vagyok longos ezekben a részvényekben, durva tréfákat is meg lehet csinálni a tőzsdén, ezért ajánlott az óvatosság. Így könnyebb optimistán okoskodnom!
Alapvetően én is emiatt tartom és nézem az egyenlegem feleződését, meg közben a mutyizást, bennfenteskedést, hazudozást, sumákolást. Nagy kérdés, hogy ki lesz az erősebb?
Azért mert a cég árbevétele. adózott eredmény, eszközállománya többszöröződik. A menedzsment jövőbeni várakozásai szintén árfolyam többszöröződést vetítenek előre. A mostani hatalmi viszonyok között ezt még egy középszerű menedzsment is ki tudja vitelezni. De a NER-nek vannak ellenfelei nemzetközi színtéren, ezek a NER üzleti érdekeltségeit gyengíteni akarják, sajnos ez is benne van a levesben...
Azért mert a felvásárlásoknak a maximális mértékét, illetve az vásárlás árfolyam keret szabályait rögzíteni szükséges, hogy ellenőrzött keretek között legyen az ügylet. A saját részvény vásárlásoknak a Cash Flow alapján nélkülözhető szabad pénzeszközök képezik elsősorban forrását. Hitelből is történhet, de ez nem elegáns dolog.
Dehogynem érted. JG-ék szándékoznak megőrizni a többségi tulajdonukat akkor is, ha új részvények kerülnek kibocsátásra, nem szeretnének kihígulni. Ezt biztosították be a 25% vételi opcióval.
Én erre reagáltam: Az újabb srv-hez igazgatósági döntés szükséges ami lehet, hogy folyamatban van. Mert ez nem igaz, ott áll feketén-fehéren a dokuban, hogy 18 hónap / 25% mehet. Megszavazta a kgy. Az előtted lévő postban magam is bevallottam, hogy nem értem a mélyebb részleteket, mert nem írták le a dokuban, ha arra tudsz valamit írni, annak örülnék, köszi
Tőlem bármit felrakhatsz, de sajnos továbbra sem értem mi a problémád ez irányú észrevételemmel. Jó lenne kifejtenéd hol állok ellentmondásban a közgyűlési határozattal! Az srv vásárlásoknak egyébként nem feltétlenül a nettó nyereség kell, hogy a forrásául szolgáljon.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.