Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKA  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
euler ma, 10:37
Előzmény: #8150  Istvan78
#8152
Többször kikértem magamnak a minősítgetésed, a degradálónak szánt "tepártodozásodat", azaz ledksozásomat.
Kértem, hogy inkább érvelj, de inkább tovább provokálsz.
Megoldottam. 
Istvan78 ma, 10:27
Előzmény: #8148  Peterbond
#8151
Teljesen egyetértek. 
Istvan78 ma, 10:23
Előzmény: #8144  euler
#8150
Az neked nem érv, hogy soha nem kritizálod a "tepártodat", csakis az aktuális DK fő ellenséget? Ha az ország érdekét néznéd nem a tepártodét, akkor minden párt és vezető kiegyensúlyozott, helytálló kritikát kapna tőled. Egyébként ha megint kitiltasz azért mert az elfogult kommentjeidet kritizálom, jelenteni fogom az adminnak, mert ezt nem teheted. Pedig nem szoktam jelentgetni.
euler ma, 09:37
Előzmény: #8141  euler
#8149
Kifejtenél esetleg az itt említett "kulcsszavak" közül akár egyet is?
Hadházyra se sikerült reagálnod, de Tarr sajtótájékoztatójára se.
Peterbond ma, 02:40
Előzmény: #8142  Istvan78
#8148
De megint egeszbol az jon le hogy nekem az MP kritikaval van bajom. Dehogy van. Kritizaljuk amit kell. A tilosban parkolast is buntessuk. Nekem senki MP pont leszarom ha holnap mar masvalaki lesz a Tisza elen megha jelenleg pont nem latszik meg 2. Szamu politikusuk se nagyon. Sot ha az lenne amit en szeretnek 3 parti koalicios kormany lenne 15-20% os partokkal es ellen oldalon is 3 part ellenzekben 10-15% al. Lesz ilyen? Biztos nem.
.
De hogy itt senki se arrol beszel hogy mive sullyed a Magyar kormany altal az orszagunk es hogy a fobb iranyokon nagyon gyorsan valtoztatni kene, hanem hogy ki mit mobdot 20 eve meg orszagos szinten 10 millios szerzodesekrol.... megha Svajcban lennenk ertenem de basszus ez itt Magyarorszag. Mar oda jutottunk hogy 600.000 milliot kilopnak es nem foglalkozunk vele fele annyit se mint ilyen pitianer ugyekkel es inkabb romboljuk le azt a maradek realis eselyt is hogy iranyvaltozas legyen az orszag vezeteseben. Akar az allami szolgaltatasok teren, akar demokracia szinten, akar propaganda szinten, akar kulpolitikaban.
Peterbond ma, 02:30
Előzmény: #8145  euler
#8147
En meg jobban nem tudom leirni hogy akkor porgok a papucstolvajon ha visszaszereztem a kocsim meg a penztarcam.
.
De a vicc az hogy maganeletedben is igy tennel. A feleseged, a gyereked biztos tett mar rossz dolgot. Te is athajtottal mar piroson vagy parkoltal tilosban. Ha most tanuskodnal egy sorozat gyilkos ellen akkor tekintsuk semmisnek a tanuskodasod es mehessen szabadlabra a gyilkos mert volt egy szabalysertesed?
.
Nem mentesseget kapsz a szabalysertes alol de most van fontosabb ugy. Es semmikepp sem erdemes egy kalap ala venni a ket buntenyt.
.
De ha mar konkretumot akarsz mi lenne ha most az osszes katona elmenne a deli hatarra es vedene azt a migransoktol a gatakat meg nem epitenek? Mert hat az is fontos feladat. Tobb peldat mar tenyleg hadd ne hozzak.
Peterbond ma, 02:22
Előzmény: #8138  euler
#8146
Bocs de mi konkretumot varsz arra hogy a legnagyobb problemad hogy MP 20 eve baromkodva mit mondot es hogy nem kert elnezest. Ez annyira semmi szintu problema orszagos politikai szinten hogy nevetseges.
.
Ha ez igy kioktatosan hangzik akkor vedd ugy. Eredetileg se akartam leirni mert mint mondtam csak besertodnek rajta emberek. Komkretum itt se sok van hogy mi legyen ha nem a 30% plusz Tisza. Realitasa mas partnak jelenleg kb nincs is. Irom en sem orulok hogy ez a helyzet van, de hogy kozbe itt masra se megy el az energia csak hulyesegeken porogni ( par millios szerzodesek, 20 eves tvs szereplesek stb...) es kozbe meg az orszag ujabb 4 ev visszafejlodesen megy at. De sebaj legyen inkabb meg 8.
.
Tovabbra sem az a baj hogy van kritika hanem az hogy nem a fontos dolgokra megy es nem sulyozva.
euler ma, 01:49
Előzmény: #8140  Peterbond
#8145
Hadházynál jobban nem tudom leírni, hogy mi a baj a Diákhiteles szerződésekkel, és azzal, hogy valaki a rezsim által diktált játékszabályok szerint akarja legyőzni azt.
Tegnapi poszt:
https://www.facebook.com/hadhazyakos/posts/pfbid02LVXxCFunsmncLUFtVbNXEqXnFP5mYtdm128A6TzEzDS4feDct2K6NKTyuGiw1T8pl
euler ma, 01:10
Előzmény: #8142  Istvan78
#8144
Magadból indulsz ki?
A "tepártodozást" nem kellene folytatnod, próbálj érvelni!
euler ma, 01:07
Előzmény: #8141  euler
#8143
" Hogyan nézi hülyének a magyar választópolgárokat Orbán Viktor és Magyar Péter? - “Súlyos” és “rendkívüli” árvízveszélyre hivatkozva ignorálták az Európai Parlament ülését, miközben éppen Magyarország maradt ki a súlyos és rendkívüli árvízveszélyről szóló lengyelországi cseh-szlovák-lengyel-osztrák csúcsról.
...
az EUT soros elnöki tisztét betöltő Magyarország miniszterelnöke és a legnagyobb állítólag ellenzéki párt vezére otthon maradt gumicsizmában pózolni a PR-csapata fotósa előtt
...
Mindez viszont lehetőséget adott a komplett magyar politikai elit számára, hogy napok óta a gátakon bohóckodjanak PR-stábjaikkal, komplett idiótának nézve a magyar választópolgárokat, miközben pitiáner belpolitikai konfliktusaikat, az egyre vékonyabb tortaszeletekért, lose-lose helyzetben meccselik le.
Okos ember a más kárából tanul, buta ember a sajátjából sem."
A teljes poszt a linken:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0tqL29jn3pZqaZ5z12Q4Z9keKsgGaRtNWceuibHgp3ipAv7dg4TNtwGGRNcfxvz3gl&id=100063371371875
Istvan78 ma, 01:03
Előzmény: #8140  Peterbond
#8142
Ő ugyanazt a játékot játsza MP-vel szemben, mint Sehmet, realmadrid, signal, pártszemszögből nézi MP előretörését és nem az ország szemszögéből. Ennek következtében szelektív, elfogult a látásmódja, a szálka-gerenda eset.
euler ma, 01:00
Előzmény: #8140  Peterbond
#8141
Jó érzéked van a relativizáláshoz, elismerem. :)
Vedd ezt a "kötelezés" említését részemről egy  kis jellemfricskának! Még Mráz próbálta csitítani akkor, de ma is együtt bájologtak.
Próbálj a lényeges dolgokkal foglalkozni! Említettem egy párat, de ha végigveszed Tarr állításait az is jó. 
Néhány kulcsszó azért: 
szelektív jogalkalmazás, elszámoltatás adóztatással, jogállam helyreállítása az uniós ügyészséggel, Ukrajna segítése, Oroszország bírálata, választási rendszer reformja, propaganda betiltása, senkivel soha összefogás (legalábbis az óellenzékkel), gyurcsányozás újragondolva, közvetlen vita előli menekülés ... Na, elég ennyi. 
.
(A gátakon való bohóckodásról és Orbánnal való összmunkáról találtam egy írást. Mindjárt beteszem.)
.
Amit felsoroltam azok HÍREK-nek minősíthetőek. (A legtöbbnél lehagytam a NEM-szócskát.) Nem a hírhozónak kell nekiesni, hanem a híreket kell véleményezni. Mert a vélemény még mindig szabad, ha jól tudom.
Peterbond ma, 00:35
Előzmény: #8136  Peterbond
#8140
""- Mikor fog elszámolni a múltjával? Ha már sunnyog a diákhiteles szerződésekről, azért némi bűnbánat, elnézéskérés beleférne. (Kezdve a Mrázzal való közös szerepléstől a Juszt műsorban, "kötelet Medgyessy nyakába!")."
.
De amugy ez igy osszefoglalja a legjobban a problemam. Most tenyleg. De tenyleg EZ az egyik legnagyobb problemad? A top 100 prioritasos ugybe meg nevezest se erne nalam egy ilyen. Te meg csak nem is a papucson porogsz hanem azon hogy Jozsi mit mondot Belarol 20 evvel ezelott.
euler péntek, 23:24
Előzmény: #8137  euler
#8139
Ezt találtam. 
Ez bizony nem egy ad-hoc jellegű védekezés, amihez csak ember, lapát és homok kell.
https://vpf.vizugy.hu/reg/ovf/doc/MMK%20telepulesi%20vizkarelharitasi%20tervek%20modszertani%20segedlete%202015%20aprilis.pdf
euler péntek, 22:39
Előzmény: #8136  Peterbond
#8138
Ne vedd zokon, de jobb mindkettőnknek ha nem válaszolok tételesen.
Több konkrétumot vártam volna, mellé- és hegyibeszéd helyett, és a helyenként kioktató fölényeskedés helyett.
Majd '26-ban derül ki, hogy mi főtt a csöbörben, ill. a vödörben.
(Én egy ideje már más menün vagyok. :) 
 
euler péntek, 22:24
Előzmény: #8132  gazmber
#8137
Lehet erről többet tudni?
Esetleg a jelenlegi árvízvédekezési rendszerről is szívesen olvasnék valami összefoglalót valakitől.
Peterbond péntek, 21:05
Előzmény: #8131  euler
#8136
"- Mikor fog elszámolni a múltjával? Ha már sunnyog a diákhiteles szerződésekről, azért némi bűnbánat, elnézéskérés beleférne. (Kezdve a Mrázzal való közös szerepléstől a Juszt műsorban, "kötelet Medgyessy nyakába!")."
.
Lehetet volna 100 másik jelölt korábban. A nagyérdeműnek nem kellettek. MZP ilyen vagy olyan, LMP ilyen vagy olyan, Momentum nem jó, kutyák nem jó senki se volt jó. Mostmár nincsenek ( most se jók amúgy mert MP szidás mellett nem látom bármelyik mellett vagy csak bármelyikről is szólna bárki egy szót is ). hát tessék megenni amit tetszettek főzni. Én már 8 éve se akartam 2 pártrendszert idehaza. 2 éve se amikor úgy nézet ki hogy a DK fogja bedarálni a többi pártot. Most se szeretnék. De ez egyenes következménye az eddigieknek.
.
Lehet ezt is visszadobni mondom. Csak amikor jön Hitler helyett Sztálin akkor tessék felválalni hogy igen ez azért volt mert nekünk Ghandi se volt elég jó és hiába romlott folyamatosan a választéási lehetőségek mi akkor is vártuk a tökéletes jelöltet aki végül sose jött el.
Peterbond péntek, 20:57
Előzmény: #8131  euler
#8135
"Nem elég Orbánt eltüntetni, és nem Büsszelbe, hanem rendszert kell váltani."
.
Akkor tüntesd én nem állok az utadba. De egyenlőre több energiát öltök MP eltüntetésébe mint Orbánéba valaha. És még annyi sikeretek sincs vele mint az utóbbival. A nép jobban komálja MP-t mint bárkit eddig. Továbbra is az a problémám hogy a többségnek sose volt meg a prioritása hogy mi is a nagyobb probléma amivel foglalkozni kellene ha egyáltalán felismerte a problémát. Mert jelenleg a legnagyobb problémával az ország 30%-a foglalkozik 10-15%-a a legkissebb problémán rugózik, 30%-a meg egyenesen csápol a legnagyobb problémának és nem létezőkön pörög vagy a legkissebbet tartja a legnagyobbnak.
Peterbond péntek, 20:53
Előzmény: #8133  Peterbond
#8134
Az én problémám hogy 10 éve is mondtam hogy lopják a pénztárcát. Nem érdekelte a többséget. Utána vitték a kocsit. Az se érdekelt senkit. Most viszik a házat és most is mindenkit jobban érdekel a strandpapucs kérdése. Én erről beszélek.
Peterbond péntek, 20:50
Előzmény: #8131  euler
#8133
"Nem akarok beleszólni összefeszülésetekbe, csak néhány kérdés és megjegyzés. (Ha már többesszámozol.)
- Hol a határ ami alatt elnézhetünk valamit a "mi kutyánk kölykének"? 15 millió?"
.
Én általába úgy vagyok vele hogy felülről lefele haladok. Ha egy paraszt leönt egy billenőkocsi építési hulladékot az udvarom közepébe akkor mondhatja az asszony hogy a szomszéd fájáról áthullott a levél beaszéljem meg vele pont le fogom szarni.
.
De visszakérdezek. Leparkoltok a Balaton mellett a szabadstrandon. Lerakod a pénztárcád a törülközőre. bementek a vízbe de a papucsod lerakod a ví mellett. Jöttek kifele és látod 1 ember felkapja a pénztárcádat, egy másik épp töri fel a kocsidat. Rohansz kifele a vízből de a feleséged utánad szól hogy valami hülyegyerek viszi a papucsod? Mit válaszolsz neki? :).
gazmber péntek, 20:05
Előzmény: #8129  euler
#8132

most tolják le váratlanul - mikor itt az árvíz - egyes katasztrófavédők státuszváltoztatásáról szóló törvényt, amiben kiveszik őket a jelenlegi  - több esetben kiváltságos jogokat is tartalmazó - helyükről és átteszik őket a kormányhivatalok alá... október 1-től...
nem hinném hogy sok ilyen aljas rezsim van a földkerekségen ?szvsz
euler péntek, 17:48
Előzmény: #8130  Peterbond
#8131
Nem akarok beleszólni összefeszülésetekbe, csak néhány kérdés és megjegyzés. (Ha már többesszámozol.)
- Hol a határ ami alatt elnézhetünk valamit a "mi kutyánk kölykének"? 15 millió?
- Mikor fog elszámolni a múltjával? Ha már sunnyog a diákhiteles szerződésekről, azért némi bűnbánat, elnézéskérés beleférne. (Kezdve a Mrázzal való közös szerepléstől a Juszt műsorban, "kötelet Medgyessy nyakába!").
- Nem lehet mindent elfelejteni neki az "új életéből" se, mert amikor még nem dobta ilyen magasra a hullám sokkal őszintébben beszélt. Amit azóta se korrigált. 
Pl. ha már az oroszokat emlegetted: “Ha elkezdenék valami rosszat mondani Oroszországról, azonnal elveszítenék minden támogatást. Itt 10 éve folyik az agymosás” – nyilatkozta Magyar Péter a lengyel Rczespospolitának, amit a 24.hu szúrt ki. (Június 3.)
Ez se változott! 
El kellene már olvasni azt a telex-es cikket Tarr sajtótájékoztatójáról!
Mert az agymosás ugyanolyan módszerekkel folytatódik, csak most már mindenkinek szól. Mert erre aztán nem jönnek át a fideszesek, be kellene már látni. Miért jönnének ha ugyanazt mondja mint Orbán, a   lopás meg őket nem nagyon zavarja.
 De úgy látszik Magyar új híveit se. Mert majd megadóztatják a lopott és még nem kimentett vagyont, mondja egy kocajogász. És legalizáljuk is egyben?
.
Szóval, fogadjuk már el, hogy van létjogosultsága a kritikának és a többséggel szembemenő véleménynek. 
Igaz most úgy néz ki ez az ország, hogy van 80 %-nyi jobboldali(?) hívő, az egyik fele ragaszkodik a Vezéréhez (Orbanisták), a másik fele pedig vezércserét akar bármi áron (magyaristák)- tudom túlzás, mert sokan csak hallgatnak. 
A cél pedig szerintük szentesíti az eszközt, jogállamról, elszámoltatásról, szövetségi rendszerről, választási törvényről stb. szó se essék. Inkább csukott szemmel essünk csöbörből-vödörbe.
.
Ja, és rajtam nem múllott eddig se, hogy nem sikerült eltakarítani a rezsimet, de most nem az eltakarítását látom hanem a továbbélésének a lehetőségét. MP hathatós segítségével.
Nem elég Orbánt eltüntetni, és nem Büsszelbe, hanem rendszert kell váltani.
Peterbond péntek, 16:49
Előzmény: #8120  realmadrid
#8130
"Olvass már vissza.
Hányszor írtam le hogy mi a gond az oktatással, egészségüggyel, gazdasággal. Arról nem tehetek hogy te nem olvastad."
.
Te is nagyon jól tudod hogy pont én vagyok az aki vagy 10-szer visszanézte az utolsó hozzászólásaid és volt hogy 1 hónapot mentem vissza. Nem véletlenül mondom amit mondok és nem mindenkire mondom ezeket.
.
De segíthetsz. linkelj egyet BÁRMELYIK kommentedből nyárról ahol csak úgy egy hírre vagy kommentre reagálva beírtal egy Fidesz kritikát. Bármilyet. Nem kell olyan propagandisztikus cikket se linkelned mint pl ez volt MP ellen:
"https://nepszava.us/sehol-nem-pojacaskodnak-politikusok-a-gaton/ ennyire irányít MP. "
.
De pl ma volt éppen cikk róla hogy Szíjjártó-ék ma jelentettek be komolyabb együttműködést az MVM és Gazprom között és még egyéb magyar orosz gazdasági "együttműködésről". Linkelhetsz pl hogy volt akár egy szavad is a Tiborczos 600 milliárdos üzletre anno. 
.
De hát itt megint kivesézhetjük a Diákhitelközpont pármilliós szerződéseit. Mert mint mindig megfogjuk a legfontosabb dolgokat. A Fidesz gyakorlatilag az oroszok beépített ügynöke az EU-ban és a pénzelosztója az oroszok EU bomlasztó pártjai felé. Közbe mi az elszakadás helyett mégszorosabbra kössük az energia kapcsolatainkat az oroszokkal csak mert hát az az érdekünk mindenképp :).
.
De ezek nem fonotsak. A Tisza képviselők tartózkodtak az EU szavazáson. Mondom nehogy leváltsuk Hitlert mert akire leváltanánk az valamikor a tábornoka volt. Tényleg nem a legjobb opció, de hát kérem finnyásan eldobtátok az összes többit. De hát nektek tényleg majd az kell hogy összeomoljon az egész és Sztálin vonuljon be.
euler péntek, 15:59
#8129
"Ma délután 5-kor, a Blaha Lujza téren tüntetés lesz az ellen a mocskos kormányzati játék ellen, amit a legszegényebbek - Iványi Gábor iskolái, menedékhelyei - ellen folytat ez a semmire sem alkalmas kormány. 
Pár héttel ezelőtt a szervezők felkértek, hogy mondjak egy pár perces beszédet. Természetesen vállaltam.
Tegnap délután sajnálkozva hívott fel a szervező, hogy a rendező, bizonyos Surányi András (?) úr úgy döntött, nem léphetek színpadra. Tudomásul vettem. 
Ezt mondtam volna:
https://www.facebook.com/JusztLaci/posts/pfbid0PJuxLfto9SVrCJELqAaVQJa8K3c1DfzvyAQ7F2EZJ5kuKtFrDpM6qZ3yTt5gnXQkl
euler péntek, 09:29
Előzmény: #8123  sztanil
#8128

 Azért nem minden "magyar ember hülye", akit óvni kell az információktól, mert csak "összezavarja". Hívőkre sem hatnak a tények, mert ők hinni akarnak.
(A hvg és a telex úgy látom kezd ébredezni  Magyar kábulatból. Majd megkapják újra, hogy propagandisták. :)
 "fontos, hogy Ukrajna mielőbb szabaduljon a pusztításból, de NEM kellene fegyverszállításokkal hozzájárulni a háború meghosszabbításához és kiterjesztéséhez" - Tarr Zoltán Strasbourg, sajtótájékoztató
https://telex.hu/kulfold/2024/09/18/eu-europai-parlament-tisza-tarr-zoltan-varhelyi-oliver-nemzeti-kartya-arviz
sztanil péntek, 09:22
Előzmény: #8125  euler
#8127

És azóta nyilván van helyette másik cég, aminek csak onnan van bevétele.
Biztos meglepő lesz, amit most mondok, de ugyanez megy minden állami cégnél a MÁV-tól a kórházakig.
Viszont az emberek ezt pont leszarják.
Hadházy is hetente bemutat egy-egy kamuberuházást, az se érdekli a kutyát se.
Igaz, valahogy azokkal a sajtó sem nagyon foglalkozik.
badsector1
badsector1 péntek, 09:14
Előzmény: #8125  euler
#8126
te most ki ellen és kiért harcolsz?
:))
euler péntek, 09:11
Előzmény: #8096  euler
#8125
Több olyan céget is találtunk, amelyik az utóbbi években csak a Diákhitel Központtól kapott jelentősebb megbízást – az adott évben ez volt gyakorlatilag az egyetlen jövedelmük. 
Volt olyan cég, amelyik a szerződés aláírása napján már rendelkezett azzal a kérdőívvel, amit ki kellett dolgoznia. Felbukkan az aláírók között NER-közeli szereplő is.
szabadeuropa.huLélegeztetőgépen tartott cégek, NER-es kutató, irrerális határidők – megnéztük Magyar Péter szerződéseit
badsector1
badsector1 péntek, 09:08
Előzmény: #8122  euler
#8124
"A dokumentumot sem a Fidesz, sem a Tisza Párt képviselői nem szavazták meg."
   
ez a mondat egy kicsit propagandistára sikeredett :))
sztanil péntek, 09:01
Előzmény: #8122  euler
#8123

Azért azt fontos leszögezni, hogy a Tiszások tartózkodtak, ami nem ugyanz, mintha nemmel szavaztak volna.
Persze viselkedhetnének úgy is, mint a Momentumosok. Nekik nagyon bejött (nem).
A Tiszának jelenleg nem EU-s szavazásokat kell nyernie, hanem hazai választást.
A magyar ember meg hülye, úgyhogy nem szabad összezavarni.
euler péntek, 08:47
#8122
Az EP csütörtökön nagy többséggel elfogadott új állásfoglalásában úgy véli, hogy Ukrajnának több lehetőséget és támogatást kell kapnia, hogy teljes mértékben megvédje magát. Ezenkívül több ponton szóba hozzák Magyarországot is.
Az állásfoglalást 425 szavazattal, 131 ellenében és 63 tartózkodás mellett fogadták el.

A dokumentumot sem a Fidesz, sem a Tisza Párt képviselői nem szavazták meg. - /hvg/

(A Patrióták frakciójából viszont többen megszavazták.) 
realmadrid csütörtök, 20:17
#8121
https://nepszava.us/magyar-partja-ukrajna-tamogatasat-ellenzi-es-a-fidesz-jeloltjet-tamogatja-az-ep-ben/ még a végén kiderül hogy a Fidesznek nem is 11 hanem 18 képviselője van az ep ben? 

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek