Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mrider 2020. 03. 12. 10:09
#94120
Gyorsan padlóra lehetne küldeni.
Lehet, hogy nem is ártana, hátha végre véget érne az MNV letojom hozzáállása és kiraknák végre Pintéréket.
Törölt felhasználó 2020. 03. 12. 08:21
Előzmény: #94118  pancserlama.
#94119

Ha így akarod kérdezni, akkor igen. Szerintem az MNV-s hadakozástól talán függetlenül volt egy óriási önálló ügylet, és abból jön a kulcskérdés. Az új kovácsüzem profittermelő képessége. Ez a beruházás tavaly zárult állítólag (meg nem is), és kihoztak egy katasztrofális eredményt Q4-re vélelmezhetően 2/3-ad részben az új eszközzel. Vagy nem azzal, de akkor meg miért nem írják le világosan, hogy ez egy egyszeri probléma volt, és innentől kánaán..
Miért nincsenek explicit kimondott eredmény célok még a felívelő időszakban sem?! És nem EBITDA, meg hitelarány hókuszpókusz, hanem osztalék és/vagy részvényárfolyam!! Senkit nem érdekel az ebitda, és más bűvös mutatók, amíg évtizedes léptékben a hamisan alacsonynak kimutatott saját tőke alatt is töredék áron forognak a részvények, és egyre tágul a diszkont. Ha Pintér ezt nem képes felfogni, vagy nem hajlandó a tulajdonosok érdekében dolgozni, akkor viszlát. Ha az MNV ebben szándékosan Pintérék bűntársa, hogy az elégedetlen kisbefektetőket büntessék, mert szólni mernek a kifosztásuk ellen, akkor börtönbe velük, mert eltőzsdézik az állam pénzét.
De igen, ettől még 10 év után. Vagy 20, vagy akármennyi.  Még a gyerekeik sem menekülhetnek a megszégyenülés elől, ha nem az derül ki, hogy innen nincs tovább lefelé.
Most lehet kideríteni, hogy véletlen balesetek sorozata történt évekig, vagy tudatos rombolás, szándékos megtévesztés, sikkasztás, hűtlen kezelés, saját tőke csorbítása, etc. Én nagyon kíváncsi vagyok, és nyitott a pozitív csalódásra.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 12. 07:55
Előzmény: #94117  Törölt felhasználó
#94118
10 év után ?
Törölt felhasználó 2020. 03. 12. 07:46
Előzmény: #94116  pancserlama.
#94117
Az első sort még korai kijelentő módban írni. A kérdőjeles verzió igaz, a közgyűlésen nyújtott tájékoztatás fogja eldönteni.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 12. 04:01
Előzmény: #94115  Törölt felhasználó
#94116
Impotens, cselekvésképtelen,fantáziátlan. 
Eközben önteltek.
.
Globális probléma is van.
Olaj,korona megdöntötte a dominót.
Valójában jobb mint egy háború 
Ujra rendeződnek majd a sorok.
Kis tanulság azért van
.
Mama mondta
Stadion helyett 1-2 korház célszerűbb lett volna.
.
Rába kemény vétel.
Törölt felhasználó 2020. 03. 11. 21:38
Előzmény: #94114  pancserlama.
#94115

Ők sem tudják, de azért a tiszteletdíj jól jön az IT, FB tagoknak fagyipénzre, így elvannak, amíg valaki alaposan be nem durvul.
A Jármű kft lehetne az egyik ok. "Hadiipar". Nagy H-val persze.. Na most ez a HM-nek nem nagyon kell. Amit vesznek tőlünk, az nem stratégiai eszköz. Pár éve mikor még aktívabban mentem utána, akkor beszélgettem a HM egy magas rangú vezetőjével, aki stratéigai tervezésért felelt, és kis túlzással azt sem tudta mi a Rába. Arra a felvetésre, hogy pl a Nato-n belül kicsit saleselhetnék a termékeit az állam részéről majdnem felröhögött, de udvarias volt, így csak a szeme állása árulta el.
A magyar multi sztori lenne a másik, de azt meg Pintérék mellébeszélése és a kovácsüzem körüli ködösítés nyírja ki. Még házon belül sem képesek hatékonyan fejleszteni, ha reprezentetívak a 2019Q4-es számok. Kb. mióta az MNV beszállt a cégbe, azóta stagnál az árbevétel, romlik a jövedelmezőség, szaporodnak a váratlan problémák, a gyengülő forint ellenére semilyen piacszerzés, stratégiai terjeszkedés nem történt a haverok kifulladt cégének az átvételén kívül, amivel a nyugdíjba menő létszámot pótolják. Igazi döglött állami céget csináltak belőle eredményesség tekintetében, akár hogy is tiltakoznak az állami tualjdonba kerülés ellen. Ebből így nem lesz multi, amíg nem tudják motiválni vagy munkára kényszeríteni Pintéréket, vagy ki nem takarítják kellő számonkérés után a vezetésből a jelenlegi csapatot úgy, hogy abból a következő is alaposan tanuljon.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 11. 20:40
Előzmény: #94112  Borsos121
#94114
Dráma hogy az állam a saját színjátéka kedvéért 1700 embert cél nélkül, értelmetlenül izzaszt.
.
Miért kell az államnak a Rába ?!
Borsos121 2020. 03. 11. 20:29
Előzmény: #94112  Borsos121
#94113
MNV is gáz. Focisták.
Borsos121 2020. 03. 11. 20:21
Előzmény: #94110  pancserlama.
#94112
)„Győrben rengeteg értékteremtő ember dolgozik: pedagógusok, művészek, esztergályosok, orvosok, sportolók is, és még hosszan sorolhatnám a szakmákat. Ehhez viszonyítva az ETO felnőtt focisták tevékenységére konkrétan a tingli-tangli kifejezést tudnám alkalmazni.”
Ezt nyilatkozta Győr polgármestere. Nem csak a focisták nem dolgoznak ott.
zepi
zepi 2020. 03. 11. 20:08
Előzmény: #94109  eurocent
#94111
A 600-as célárad csak annyit jelent, hogy szeretnél ott venni :-)
Tudom, hogy tudod mennyit ér valójában a cég.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 11. 19:48
Előzmény: #94109  eurocent
#94110
Ahhoz kevés az eladó
- Névértéken már vételek is vannak
Mit mondjak ez nagyon ciki !
.
Menedzsmentnek már rég be kellett volna adnia a fel-lemondást !
MNV alkalmatlan Rába gazda.
eurocent 2020. 03. 11. 19:41
Előzmény: #94096  eurocent
#94109
Egyre biztosabb a 8xx sávközép RABA min célár (az ideális 600 körül van).
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 11. 19:38
Előzmény: #94105  zepi
#94108
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 11. 19:37
Előzmény: #94105  zepi
#94107
Nem politizál a korcsma de ez a Rába árfolyam a regnáló politika kudarca.
Míg a mutyi cégek száguldanak,addig az állami cégek sorvadnak.
.
Mit vélelmez a piac ?
Mutyiban a pénz a jövő ?
.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 11. 19:34
Előzmény: #94105  zepi
#94106
Annyira alulárazott hogy csúnya volna ha BUX követő volna 
.
815 nél felvásárolja a kifőzde
zepi
zepi 2020. 03. 11. 19:24
#94105
zepi
zepi 2020. 03. 11. 19:14
Előzmény: #94103  pancserlama.
#94104
Már többször felvetettem, egy split simán helyretenné a részvényárfolyamot, a jelenlegi 1000 Ft helyett 100 Ft-os névérték és 135 millió darabos részvényszám mellett érdekesebb kereskedés folyna a papírral.
pancserlama.
pancserlama. 2020. 03. 11. 16:27
#94103

Hát ez a névérték valóban ciki.
sokmani
sokmani 2020. 03. 11. 11:30
#94102
VÉTEL
ajánlat
db
kum
HUF
HUFkum
db
dbárf.
260 00060 00060,0601 000
ELADÁS
árf.dbkum
db
HUFkum
HUF
ajánlat
db
1 045100100104 500104 5002
Bocsánat! Mit jelent az a "kum"! Lehet hogy tudatlan vagyok,elnézést!!
mehesz 2020. 03. 11. 09:41
#94101
Kiloptak mindent, leégett, lebombaztak a RABA-t ? Ha így megy tovabb még a tulajdonosok tartoznak befizetni!

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek