Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 11:35
Előzmény: #16019  Törölt felhasználó
#16020
620829, most megint azt fogod mondani, hogy csesztetlek...
De mi a bús f...ér' kell két nickken írni? De ha már erre vetemedsz, legalább ésszel tennéd. Ettől nem fog többet érni a véleményed, sőt. :-(
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 10:48
Előzmény: #16017  TrendMan
#16019
Bocsi Trendman !

Nem nekem írtál , én meg belekotnyeleskedtem.......azért nagyspeki véleményében is van igazság.......edddig az árfolyama szépen ült..........a rossz piaci környezet őt is érinteni fogja , majd egy kis bumm után....gondolom!!!!

Mert ha csak fundát néznénk itt nagyon sok papírnak reális értéken már a mennyekben kéne várniuk a télapót !!!!!

Ha lesz türelem lesz nyereség-- ha nem lesz elvész!!!--a mottom most ez!!!

Éljen a RÁBA ÉS GOOOO!UPPPPP!
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 10:39
Előzmény: #16017  TrendMan
#16018
Kedves Trendman !

Köszönet a beírásért...még sokat kell tanulnom ...beismerem....csak eléggé sokszor lehet találkozni , sajnos ilyen hozzá állással is!!!

Kivánom , hogy a ricsi repüljön----majd én is felülök a rakétára...de most az Otp és a Rába , mivel ezekben vagyok--- sokkal jobban érdekelnek!!!!

GO RÁBA GOOOOOOO!!!!
TrendMan 2007. 11. 17. 09:59
Előzmény: #16016  Törölt felhasználó
#16017
Nagyspeki:
Ne keverd össze azokat az eseteket, amikor egy elemző egyszercsak bedob egy magas célárfolyamot és erre van egy 1-2 napos reakció, meg - mint most a Ricsinél - van egy kézzelfogható hír és változás, amely felminősíti a cég lehetőségeit.
Emlékezzetek:
Az közel 4 éves tőkepiaci boomot (nyugaton) az egyesülések és felvásárlások mozgatták.

Sose gondolkodj csak puszta számokban !

Hajrá Rába !
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 00:44
Előzmény: #16015  Törölt felhasználó
#16016
Bocsi csak a fejlécet cserélem ki...szeretm a nehéz helyzetekben is az optimizmust!!!
Még egy sor az előző beírásomhoz , én papírgyártással(pénztár és árazógépszalg-faxpapír) foglalkozom,ott a hiszti keltés után , mindig bejött , hogy a vevők bevásárolnak....picit lódítok és mindenki úgy érzi , hogy még jól is járt!!!!
Ugyanaz , mint a tözsde!!!!
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 00:35
Előzmény: #16014  zborde
#16015
Zborde !

Igazad lehet...akkor én majd azon is fogok nyerni...de egyenlőre azért érdekes dolgok vannak itt!!!!
Senki nem beszél a lehetőségeiről a cégnek.....csak az akvizició tényétől nem fog több gyógyszer fogyni!!!!
Legyen igazad majd még azt is veszek , hogy min nyerek , teljesen mindegy csak nyerjek!!!
A ricsi jelenlegi szintje és emelkedése a számomra aki sokat kerestem a leeséseivel annyit jelent , hogy lassan behozza azt , amit egész évében nem tett....Tavaly 50000 felett is járt...ha jól számolom még mindig 20% feletti minusz....szóval ha most ezzel a hírrel 60000 felett járna akkor kellene a ricsit méltatni...de én addig csak sajnálom aki még 50000-nél ül és vár!!!
Így is lehet nézni!!!
zborde
zborde 2007. 11. 17. 00:28
Előzmény: #16012  zborde
#16014
Visszaolvastam a topikot és majdnem ugyanazt írtam, mint TrendMan.
Törölt felhasználó 2007. 11. 17. 00:24
Előzmény: #16010  Törölt felhasználó
#16013
A maci végra aludni tér!!!!Jó telet neki!!!

Én mindig csak a saját tőkém erejéig gazdálkodom , nincs áttétem , és én a nagy számok erejében hiszek....nagyobb tőke mellett...nagyobb nyereség.
Amennyin én beszálltam , ebben az évben még biztos , hogy nyereséget lehet realizálni!!!
Utólag meg úgy gondolom , hogy az elveszett nyereségeken kár izgulni , az egyes szabály nálam :nincs olyan mondat , mi lett volna ha????!!!!
A ricsihez egy utolsó mondat , ha a fundát nézem és ilyen meg olyan akvizició és bevásárlás , akkor ilyen alapon az OTP-nek már legalább 11000 felett kéne lennie ,mert az ő leányai már valóban nyereséget termelnek.stb...és e helyett mi van????
Az olcsó mol-otp cserét kell megvalósítani , mert már a mol nem bírja lassan a sok részvény csak úl nála de profitot nem termel , sőt mai áron majd minusz 20%---ezt is látni kell---úgy gondolom!!!
PERSZE ÉN ANNYIRA NEM LÁTOK BELE A LEVESESTÁLUKBA:::DE AZ IS EGY ÉRDEKES ASPEKTUS!!!

Lesz még nem sokára olcsó a ricsi...ez totál biztos....az otp is volt 11000 és most még a 8000...is emlegetik, ha csak aránypárt alkalmazok az érték még 35000 alá is bőven befér...de ez csak puszta számolás...és nagyon felvert hiszti nélküli puszta számok!!!!

A rafi múltkor csak simán felemelte a rába éves árát 2800-ra és milyen vásárlási hisztit váltott ki, majd 10%-os up!!!
Most ugyanez a ricsinél....valaki már nagyon régen nagyon rossz poziban benne últ és a sok butácska új ricsi tulaj , minden előszámolgatás nélkül megvette.....EGÉSZSÉGÜKRE!!!!
Én csak a kereskedő fejemmel tudok most gondolkodni!!!!
Nincs forgalmam!!!Semmi gond ...itt az év vége egy körtelefon.Jövőre az alapanyag változás miatt emelkedik az ár , de most még van régi áronstb.stb....erdmény:
Az árum kipörög...év elején újabb bejelentés még sikerült olcsón alapanyagot szerezni , itt az utolsó lehetőség , de mert akció van még bevásárolnak , én meg másfél hónapig csak a pénz kell , hogy számoljam , és mehetek pihenni , mert nem kell senkinek az árú , de mert akció és csak most....így megveszik!!!
Ezt hivják tömegpszihozisnak...vagy inkább tömeghisztériának!!!
Ezt kell felismerni és a rábánál úgy érzem , hogy azért tettem jó lóre , mert a szöveg és a funda , acég lehetőségei valóban arányban állnak egymással....és azért ne felejtsük el azt sem , hogy a mai szint és a bejelentések nélküli szint között azért majd 40% a diszkont!!!!
Én nem csak ebből élek....így talán kicsit jobban tudom kivülről szemlélni az eseményeket , mint az akinek csak ez van és nyerésikényszerben van!!!

Bocsánat , hogy megint sokat írtam , de egy kereskedő szeme azért néha sok mindent jól láthat....persze sokat is tévedhet!!!

A lényeg: GO RÁBA GO!!!
Szép -nyugodt és békés hétvégét mindenkinek!!!
zborde
zborde 2007. 11. 17. 00:09
Előzmény: #16011  zborde
#16012
+1 Ricsihez

A Ricsi nagyon nagy lehetőség küszöbén áll. Nem szeretek túlozni, de 50.000Ftos célárakat is fogunk hamarosan látni. Ha a Lengyel tőzsdére is sikerül bevezetni, ami szerintem hamarosan be fog következni, akkor gyorsan el fogja érni a fenti értéket.

Szerintem a Richter 45.000-is strong buy.
zborde
zborde 2007. 11. 17. 00:02
Előzmény: #16007  Törölt felhasználó
#16011
Kedves NagySpeki!

A Richter sajátrészvény vásárlásait érdemes figyelni mivel rendszerint nagyon jó időpontban teszik. Ritkán előfordult, hogy kicsit korán tették, de általában nagyon eltalálják. Pl annó 18.000-20.000 között tették, aztán megindult felfelé.
Az OTP korán szokta elkezdeni, utána még 5-10%-ot is esik. Volt hogy 20%-ot is esett, de az rendkivüli eset volt (6100 körül vették és lement 5100(?)-ra).
Ha jól emlékszem már 9300-9100 között is vettek :-) most 87XX is volt.

Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 20:42
Előzmény: #16009  TrendMan
#16010
brummandza lesz
TrendMan 2007. 11. 16. 18:58
Előzmény: #16007  Törölt felhasználó
#16009
Hát én csak kis speki vagyok, határidöben meg tökeáttételben még nem jácctam.

Viszont azt tudom, hogy ritkán adódik olyan egyértelmü lehetöség, amikor egy papir úgy felérétkelödik, mint most a Richter.
Biztos, hogy hullámokban, de szerintem év végéig folyamatosan megy majd fel.
Most a nagyhalak átértékelik a papirt a költséghatékonyság okán.
A kisbefeketetö meg fél a saját rossz tapasztalatai miatt, meg nehezen vesz olyan rv-t, ami 40 K/db-nál indul .

A Rábát tartom - ha lehet ilyet mondani ez a kedvencem:-) - de majd az emelt Ricsiböl fogok belevenni még.

A medve piactól viszont én is tartok, meg a külföldi nagyhalak LEX MOL okozta elfordulásától:-(

Mén nem tudom, hogy az októberi szokásos negativ hangulat, v. medve piac volt - de rengeteg biztató kitörés halt be az utóbbi idöben.
Év végéig kiderül.

Kellemes Hétvégét !
neomodel 2007. 11. 16. 18:46
Előzmény: #16007  Törölt felhasználó
#16008
Nagyspeki
Szvsz teljesen igazad van én is hasonképpen látom Ricsit. Ami ugye az alapvető probléma, hogy ebben a szegény lúzer országban egyetlen gazdálkodó szervezetnek sincs csak futóhomok a lába alatt. Egy tollvonás és lőttek a terveknek. És a nagyok, akik ezt a piacot uralják és vásárolnak csak elnagyoltan ismerik az országot, annyit azért tudnak, hogy állandó a civakodás, plusz stagfláció van, na adjuk csak el az egész pakkot. Inkább shortoljuk a subprime cuccokat.
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 18:35
Előzmény: #16002  neomodel
#16007
Kedves Mindenki !

Én sokszor voltam a ricsiben.....én nem értek az elemzésekhez , chartokhoz stb(MEG FOGOM ŐKET TANULNI, mert érdekel!!!!),
lehet , hogy egyszer pénz fog hozni , mint sok más , most nagyon leesett másik részvény DE!!!!!!És ez nem tetszik nekem igazából!!!!!
Adott egy szuper szar jelentés , sőt ha hosszabb távon nézem a terveket, mely bármely más cégnél is potenciálisan létezik , még realizálni kell!!!!
Rendben van , a39000 és a 39200-t átvitte....eddig!!!!!De ilyen alapon a humet még nagyobb mértékben emelkedett...ráadásul egy nap alatt!!!!

A ricsi --csak szerintem---most megy , de ha nem változik meg a hangulat a semmi miatt szépen vissza fog korrigálni és ha elkezdik valóban a fundákat ebben a magasságban és előrevetített árakhoz mérni.....hát álmodozni én is tudok!!!!

Én mindenkinek azt kivánom , hogy keressen vele......de eddig gyakorlatilag ebben az évben nem csinált semmit....ezen a szinten az évben talán kétszer volt!!!!
Ennyit a ricsiről!!!!_részemről!!!!

De a lényeg , én most rábában és Otiban ülök , ezekben jobban bizom.A rába vezére amit elmondott és ahogy elmondta , nagyon meggyőző volt...szerintem mindkettő jó lesz!!!
Az Otp éppen úgy gyűjtöget , mint A BEJELENTÉS ELŐTT A RICHTER GEDEON.......LEHET , HOGY VALAMI OTT IS KÉSZÜL?????

jÓ HÉTVÉGÉT MINDENKINEK!!!
sZERENCSÉRE uSA PLUSZBAN!!!

jÖVŐ HÉTEN PEDIG go rába goooooooooo!!!

Bocsi a sok írásért , a hosszú magánvéleményért!!!
neomodel 2007. 11. 16. 18:33
Előzmény: #16005  neomodel
#16006
TrendMan
A tőzsdézést elég nehéz abbahagyni, de a magyar piac kicsit bosszant. Az a bajom vele, hogy kevés a papír, kicsik a cégek ezért manipulálhatók viszonylag könnyen. Aztán elsőként ezt a mi kis szerencsétlen piacunkat adják be a nagyok, ha gondjuk van, akár jó a cég akár nem, lásd Otp. Ez nagyon csípi most a szemem, szerintem persze valami más oka lehet ennek, teljesen mindegy, nem védtem magam eléggé, és ráadásul egy nyereséges pozit buktattam mínuszba. Most a Forexet is nézegetem, van egy demó amit próbálgatok, de mindenképen visszatérek a színtiszta technikához, nagy piacon, ahol van bőven választék. Ami nem tetszik egyszerűen lépek róla tovább. Csak ki kell szállnom valahogyan a jelen pozikból.
neomodel 2007. 11. 16. 18:25
Előzmény: #16003  Törölt felhasználó
#16005
Hát ami azt illeti vannak gondjaim. Rábát vettem, mert arra gondoltam, nem elég dumálni venni is kell. Mégpedig az előzetes terveknek megfelelően, amennyiben a terveket nem dönti romba valami meteorit. Tehát Rába tulaj vagyok ismét, beker áram, mindenféle költséggel együtt 2210.-Ft. Innen lesz plusszos. Ha és amennyiben persze mindig következetes lennék és végre be is tartanám az előzetes tervek végrehajtását, akkor ma, pontosabban tegnapról lenne néhány jó kis Mr. Richard részvényem. De nincs. Amiért nincs, annak egy legutóbbi rossz emlékem az oka, amikor is szintén megvettem a kitörést, majd szépen tankönyvi módon 35000 körül kiszórtam, tragikus érzés volt, főleg amikor korrigált egy nagyot. Ígyhát most várunk, meg elég szépen meg vagyok feszítve áttétekkel is, és nem megy a dolog na, úgy összességében. Otp szívat 9400 (!!!)-ról vagyok benne jelentem, de nem adom, a gap down-ok miatt nem akaródzott sem eladni, sem shortolni, és erre megmondom a frankót, nem számítottam. Egy lehetőségem maradt, és már azt kívántam essen egy kiadósat és a fordulatban beleveszek, mert ilyen rekordnyereséges bank nem fog tönkremenni, engem meg tönkretenni. Egyenlőre bártan finanszírozom a dolgot. Határidőre még nem adtam a fejem, félek.
TrendMan 2007. 11. 16. 18:21
Előzmény: #16003  Törölt felhasználó
#16004
Neo:
Volt korábban egy megjegyzésed valamelyik topikban, hogy lassan mindenböl kiszálsz és abbahagyod a tözsdézést. (ha jól értettem)
Azóta is meg akarom kérdezni, hogy miért ?
A közelgö medve miatt ? Vagy más okból ?

Egyébként a látszat kitörések kivédésére igyekszem a trend irányába történö vásárlást alkalmazni :-)
Törölt felhasználó 2007. 11. 16. 18:11
Előzmény: #16002  neomodel
#16003
Nofene? te is fiam.... :)
neomodel 2007. 11. 16. 18:08
Előzmény: #16001  TrendMan
#16002
Szép amit Ricsi, pardőz Richard Úr csinált, de a magam részéről 40000 fölötti szignifikáns (de szép szó, jólírtam?) árfolyamnál lesz érdekes. Addig csak mozgatják, vagy mittudom én mit nem csinálnak vele, mindenesetre, ha fölötte marad akkor nem csak azt érzem, hogy megint valakik kihasználják a pillanatnyi hangulatot aztán jól beöntik, hanem tényleg látnak benne fantáziát. Nekem ez így jön le. Egyébként, ha a chartot nézzük kizárólag, az is ezt támasztja alá. Bocs, az off-ért.
Rába esetében a magam részéről, ahogyan korábban elhatároztam, megvettem a kitörést, bár megvárhattam volna a visszatesztet, csakhogy időnként nem volt igazán visszateszt. Reményeim és szvsz a nyilatkozatok szerint, amelyek valóban már ismert számokon alapulhatnak, meg fog indulni. Még jobb is lesz ez mint 2400.
TrendMan 2007. 11. 16. 17:16
Előzmény: #15999  matgab
#16001
Figyi:
Akinek van egy kis józan paraszti esze és minimális közgazdasági gondolkodása, annak teljesen egyértelmü, hogy a Ricsi most fel fog menni.
Minden egyesülés rengeteg költséghatékonysági elemet hordoz és a befektetök fantáziáját is megmozgatja.
Ráadásul USD trend is megfordulhat, ami megint csak jó neki.

Minden szimpátiám a Rábáé (ami szintén fel fog menni), de elöször most a Richter jön és 45 K-ig meg sem fog állni.

Szimpátia ide vagy oda, aki tözsdézik, az legyen objektiv.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók