Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2012. 10. 30. 08:45
Előzmény: #60918  signal2
#60920
Hát a Rába nem külföldi !
Az pedig, hogy behoz egy fejlett technológiát, minőséget nagyon is jó.

Szerintem nem lesznek kivéreztetve, majd szépen beilleszkednek a Rába holdudvarába !
Drága apám mondta:
Tudják már hol a helyük !/mögöttünk!/
De nem is volt elfogadható, hogy van egy Rábánk (watsonak is 1702 nek is és Antalnak szintén) és sok kispartizán élősködik a mi kárunkra !
Szóval a buszok magyar buszok !
pancserlama.
pancserlama. 2012. 10. 30. 08:37
Előzmény: #60912  signal2
#60919
Mindazonáltal ez érthetetlen és felháborító.

Miért is ?
Nekem nincs X..Y..K.. N ...ban részvényem Rába tulajdonos szemmel nézve pedig igen is Rába kebelezze be őket.
A benne dolgozókat ez nem érinti a tulajdonos pedig a Rába konkurenciája !

mama mondta
Ha harc hát harc akkor miért ne győztes oldalán áljunk?!
signal2
signal2 2012. 10. 30. 08:36
Előzmény: #60915  pancserlama.
#60918
Érthetetlen az a logika, hogy egy ország vezetése kivérezteti valamelyik saját iparágát, szándékosan előnybe hozva a külföldi gyártókat. Részemről felháborító is.
Törölt felhasználó 2012. 10. 30. 08:36
Előzmény: #60912  signal2
#60917
Szegény Kravtex gyártott a gyárudvarnak. De volt szándéknyilatkozat arról, hogy mo-i vállalatok ezeket fogják venni? Természetesen számítottak rá ezerrel. De ezzel az erővel én is elkezdhettem volna buszt gyártani, és számítani a legjobbakra. A világ sajnos nem így működik, nemcsak gyártani kell, hanem eladni is.
Én holnaptól hiába sütnék mondjuk napi 120 darab kenyeret és a környéken próbálnám eladni, ha az emberek nem az én kenyerem választják. Ez a piac, a vevő diktál. (Főleg, ha a vevő is tud kenyeret sütni otthon, miért venné megaz én drágább kenyerem?)
Törölt felhasználó 2012. 10. 30. 08:28
Előzmény: #60914  Törölt felhasználó
#60916


"Rába: tizenötmillió dolláros üzlet
WL MTI 2012. október 24., szerda 12:12
Erőteljesen növeli speciális tehergépjármű-futóműveinek amerikai értékesítését a Rába – olvasható a társaság közleményében, amelyet szerdán tett közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
A tájékoztatás szerint a felfutás egy jelentős, 15 millió dollárt meghaladó összértékű brazil megrendelésnek köszönhető, amelyet az amerikai Marmon-Herringtonnal együttműködésben teljesít a vállalat az idei és a következő év során. A nemrég megkötött megállapodás értelmében a Rába 2013 végéig több mint 15 millió dollár értékben szállít speciálisan hajtott első futóműveket amerikai partnerének. Az ügylet értéke 2013-ban meghaladhatja a 13 millió dollárt.

Az új megbízás hátterében brazil piaci igények állnak. A 2014-es labdarúgó-világbajnokságra és a 2016-os olimpiai játékokra készülő országban ugyanis élénk kereslet mutatkozik a belbiztonsági feladatokra bevethető könnyű szállító járművek iránt.

A speciális alkalmazású tehergépjármű futóműveivel a Rába hosszú ideje jelen van a tengerentúli piacokon. A Marmon-Herrington és a győri cég partnersége polgári felhasználású termékek szállításával indult, ami 2006-ban egy projekt alapú megbízásnak köszönhetően katonai terepjáró futóművek gyártásával egészült ki."

pancserlama.
pancserlama. 2012. 10. 30. 08:27
Előzmény: #60912  signal2
#60915
Miért is ?:)
Törölt felhasználó 2012. 10. 30. 08:24
Előzmény: #60905  pancserlama.
#60914
...és továbbra is ragaszkodom hozzá. hogy még ez a kis pötyli 15 millió dolláros (cca. 3.2 milliárd forint) üzlet sem árazódott be.
Törölt felhasználó 2012. 10. 30. 08:17
Előzmény: #60901  pancserlama.
#60913
Akkor a pletyka igaz, mint gondoltuk. Nem zörög a haraszt...
signal2
signal2 2012. 10. 30. 08:07
Előzmény: #60905  pancserlama.
#60912
Mindazonáltal ez érthetetlen és felháborító.
Törölt felhasználó 2012. 10. 30. 08:02
Előzmény: #60910  pancserlama.
#60911
Magyar Fejlesztési Bank!
pancserlama.
pancserlama. 2012. 10. 30. 07:57
Előzmény: #60908  Törölt felhasználó
#60910
Az egy másik kérdés .
A tőke téma még nem ismert !
Miből finanszirozza a gyártást a Rába !
A részvény kibocsátás kézenfekvő ?
Ekkora árbevétel növekedés +5-6 Mrd igényel !
Esetleg elment a telek ?))
Törölt felhasználó 2012. 10. 30. 07:54
Előzmény: #60908  Törölt felhasználó
#60909
Csak azért,hogy ne kallódjon el:



"2012. október 30., kedd, 05:56
Szerző: MTI/Magyar Nemzet

Formálódik a Rába és a Volvo együttműködése, a még nem végleges tervek szerint első lépésben 300 városi buszt gyártanának Győrben Volvo alvázon, Rába futóművel, alumínium felépítménnyel - írta a Magyar Nemzet keddi számában iparági forrásokra hivatkozva.

A lap idézi a HVG értesüléseit, amelyek szerint a kormányzati tervek a jelenlegi gyártókapacitások kihasználása helyett a Rába fejlesztését tűzik ki célul - ezért vásárolt többségi tulajdont az állam a Rábában, s ezért nem rendeltek járművet a jelenlegi autóbuszgyártóktól.

A Rába azonban jelenleg nem alkalmas kész járművek gyártására, ezért született az a döntés, hogy a cég egy multinacionális gyártóval igyekszik stratégiai együttműködésre jutni autóbuszok közös gyártásáról.

A Magyar Nemzet szerint a BKV - amely tavasszal 150 Mercedes autóbusszal frissíti flottáját - a további fejlesztés során 300 Volvo autóbuszhoz juthat a Rába közreműködésével."
Törölt felhasználó 2012. 10. 30. 07:52
Előzmény: #60907  pancserlama.
#60908
Remélem,hogy az árfolyamot is duplázza,nemcsak az árbevételt. :))
pancserlama.
pancserlama. 2012. 10. 30. 07:49
Előzmény: #60906  Törölt felhasználó
#60907
Eddig is tuti volt csak Rába malmai lasan őröknek !
És mint már nem egyszer kritizáltam a kommunikáció helytelenül visszafogott !
1-2 év és duplája az árbevétel !
Törölt felhasználó 2012. 10. 30. 07:29
Előzmény: #60905  pancserlama.
#60906
:))
Jöhetne lassan a hivatalos bejelentés is.
Bár ez már tuti így,hogy a Fideszes média közli le.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 10. 30. 07:26
Előzmény: #60900  Törölt felhasználó
#60905
Kezdhetnek örülni a Rába részvényesek !

link

Nagy hal megeszi a kicsiket !
Rába "felfalja" a hazai buszgyártást !
Nem szép nem szép
DE hát ilyen az élet

Mama mondta
Az erősebb kutya szaporodik
pancserlama.
pancserlama. 2012. 10. 30. 07:10
Előzmény: #60903  pancserlama.
#60904
Volánál viszont minimum 2-3 000 db kell lecserélni kb 3-4 év alatt !

pancserlama.
pancserlama. 2012. 10. 30. 07:03
Előzmény: #60900  Törölt felhasználó
#60903
Antal75
Hol van kockázat ?)
pancserlama.
pancserlama. 2012. 10. 30. 06:54
Előzmény: #60900  Törölt felhasználó
#60902
Tigus
Kb
Árbevétel +20 Mrd ?
Számolhatunk 70m/db vel ?
pancserlama.
pancserlama. 2012. 10. 30. 06:52
Előzmény: #60899  syma72
#60901
Jó reggelt !
Mint mondtam vala !
Rába malmai lasan őröknek
DE őröknek !

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek