Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 12:48
Előzmény: #54058  pancserlama.
...hmm...!

"...Lehet hogy ezért csúszik?..."

...na, "ebben" kuka vagyok...!

...bár az utóbbi időben nagyon igyekeztem "okosodni", - sikerült is valamennyit -, de csak "ennyire" tellett...!
...a valóságban, ez a "terep" újságíróknak való, ha nem trafálok nagyon mellé...!

...én felvettem a kapcsolatot az Európai Bizottsággal, de ez egyelőre egyoldalú...!
tigus7313 2012. 02. 16. 12:45
Előzmény: #54056  pancserlama.
"Ha tőzsdén marad és tisztul a kép, újra épül a Rába befektetői klientúra."

a kép akkor tisztulhat, ha megmondanák mit akarnak vele.
szerintem nem tudják, így marad a bizonytalanság.

1 részvényre jutó saját tőke:
10.001.863/12.921=774 Ft.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 16. 12:29
Előzmény: #54057  Törölt felhasználó
Lehet hogy ezért csúszik?
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 12:02
Előzmény: #54031  pancserlama.
...hát ez NEM ÍGY VAN...!

"...Ez azért már szinte fix, kéthete kapta az MNV a levelet, hogy az érintet tagországok nem jeleztek kifogást !
Tehát már csak a formalitás van hátra!..."

...csak annyi történt, hogy két állam Ausztria és Németország kapott 15 napot arra, hogy "nyekeregjen"...!
...oszt, nem "nyekeregtek"...!

...de az "ügylet" 5 vagy 6 ország állampolgárait érinti ám...!

...azaz, az EURÓPAI BIZOTTSÁG HATÁSKÖRE a döntés...!
...ha meg "formai" döntés lenne, na az vissza ütne ám rájuk, ismerve az EP aktivitását...!!!
pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 16. 11:54
Előzmény: #54055  pancserlama.
Nagyrészt azért nem veszik, mert félnek.
Viszont van egy másik történet is.
Azok is kevesen vannak akik „félnek” 815 nél aki akarta beszolgáltatta, aki eddig „kereskedett” a Rábával kiszállt… (várja a pénzét..) szóval a Rába kereskedése laposodott el.
Hisz kiesett a kereskedésből 40-50% részvény mennyiség, ami cirka 1000 Rábával szemben „érdeklődő” befektető volt..
Ha tőzsdén marad és tisztul a kép, újra épül a Rába befektetői klientúra.

Platon mondta (vagy én) az élet egy nagy színjáték!
A jó hírek újra hozzák a nézőket, majd pedig a színdarabba beszállókat is….
pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 16. 11:13
Előzmény: #54054  Törölt felhasználó
Nem látok az agyukba,szerintem az ösztönzésre való átváltás azt jelenti, hogy nem vezetik ki hisz mit kezd vele hogy számol?
Amúgy is árfolyamhoz van kötve a lehívás……….

Tőzsdét két emóció mozgatja,vezérli !
Kapzsiság és a félelem…
Most a homályos kormány,MNV kommunikálás miatt a félelem az úr!
Bátrabbak ilyenkor vesznek gyengébbek adnak....))
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 11:04
Előzmény: #54052  pancserlama.
De akkor, azaz elmélet,hogy azért nem veszik mert félnek a kivezetéstől nem állja meg a helyét,hisz ezen a szinten is jó a beszállás.
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 11:00
Előzmény: #54051  pancserlama.
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de meddig lehet ezt kitolni?

Mi van, ha tételezzük fel kivezetik, utána is le lehet híni?
pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 16. 10:57
Előzmény: #54032  Törölt felhasználó
Jelenlegi alternatívák.
1.MNV ajánlatott tesz, akkor a 815 a minimum, de szerintem 10-20% megfejelné (De miért tenné? Van e fedezet?)
2.Kivezetik és Rábának kell megvennie, akkor 808 és lehet perelni Pintéréket a beszámolóban lévő telek „beleszámolásával” és 1205 ! (Nem látok ésszerű Rába fedezetett)
3. MNV nyomatékosítja, hogy nem veszi és vezeti, akkor pedig lehet spekulálni a cég jövőjére! (Ha nyomatékosítja és jó gazda, akkor gigantikus jövője van az árfolyamnak a cégnek!)

4. MNV megkukul, és ittmarad az árfolyam idők végezetéig. (Miért jó ez MNV nek 1000 „hőzöngő” kisrészvényessel a közgyűlésen?)

És itt jön a kérdés?!
Kinek mi az érdeke?
1.Államnak az az érdeke, hogy egy patinás forgalomképes, értékes tulajdona legyen?
2.Államnak érdeke, hogy legyen egy homokozója és forgalomképtelen, értéktelen vagyona legyen?!
pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 16. 10:35
Előzmény: #54015  Törölt felhasználó
A kép viszonylag egyszerű: volt 3 tranche a már leírt célárakkal. Ebből kettőt teljesítettek a válság előtt, és a harmadikat meghosszabbították: időben kitolták, de az egyéb feltételek változatlanok.

Én úgy értelmezem hogy az egyéb feltételek a 3. ra vonatkozva változatlanok!
Tehát 2000 árfolyamnál hívhatnak le!

pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 16. 10:32
Előzmény: #54049  Törölt felhasználó
Az az (MSZSZ)
IFRS szerint 10.001.863/12.372,840=808
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 10:24
Előzmény: #54047  pancserlama.
Mérleg

Sor:
D.Saját tőke
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 10:22
Előzmény: #54045  pancserlama.
vagy is akkor mennyi az ey részvényre jutó sajáttőke?
kösz.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 16. 10:21
Előzmény: #54046  Törölt felhasználó
Hol?

cree1

Tegnapi beszélgetésünkhöz annyit még, tévedésben vagy, a mindenkori (!) kormány van értünk és nem mi értük ! Ez vonatkozik előzőekre is, ezért aztán előttem nem lehet takarózni előzőekkel, főleg nem, ha oldalazásból, lejtőn továbbviszik az országot és nem fordítva!
Majd szeressem őket ha újra 3000 lesz a Rába, olcsóbb lesz az óvszer és a románok előtt nem kell lesütnie a szemét a makói tanyagazdának!
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 10:15
Előzmény: #54045  pancserlama.
Én 13,170eFt-ot látok.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 16. 10:09
Előzmény: #54044  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 10:03
Előzmény: #54042  pancserlama.
és azt hány db részvénnyel kell elosztani?
kösz.
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 10:01
Előzmény: #54042  pancserlama.
10milliárd? küld már el,hogy mit néztél.
pancserlama.
pancserlama. 2012. 02. 16. 09:56
Előzmény: #54041  Törölt felhasználó
Akkor valamit elnéztem?
A sajáttőke nálam 10 milliárd
Törölt felhasználó 2012. 02. 16. 09:55
Előzmény: #54040  pancserlama.
Neked mennyi?

Saját tőke 2011. lezárt mérlegből.

Saját rv-t direkt nem vettem ki.

Ők se fogják,szerintem.

De nagyolva ennyi.