Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 12. 12. 23:13
Előzmény: #52115  watson
#52120
...nagyon gratulálok...!
pancserlama.
pancserlama. 2011. 12. 12. 23:12
Előzmény: #52118  Törölt felhasználó
#52119
Hol tettél feljelentést?
Törölt felhasználó 2011. 12. 12. 23:08
Előzmény: #52113  watson
#52118
...az enyémmel sem lett volna gond, ha ott marad a hölgynél...!
...de, - ha már így történt -, legalább rá kényszerültem, a "bünti" feljelentésre...!
pancserlama.
pancserlama. 2011. 12. 12. 22:56
Előzmény: #52116  watson
#52117
Hát nem tudom.))
Szerintem héten okosabbak leszünk.
watson
watson 2011. 12. 12. 22:51
Előzmény: #52114  pancserlama.
#52116
legyen miből megvenni a 600-asokat ;)
watson
watson 2011. 12. 12. 22:50
Előzmény: #52114  pancserlama.
#52115
párat csak
pancserlama.
pancserlama. 2011. 12. 12. 22:46
Előzmény: #52113  watson
#52114
Watson beszolgáltattad a Rábádat ?))
watson
watson 2011. 12. 12. 22:26
Előzmény: #52111  Törölt felhasználó
#52113
a kis agresszív kismalac ;)

Nekem átvette a jogfenntartót simán, bár azt mondta majd továbbítja az elfogadóval a központba.
Én annyit írtam hogy nem tartom Tpt-nek megfelelőnek és módosítsák hozzá, illetve ha változik valamely beadványra a Pszáf jóváhagyás akkor igényt tartok a különbözetre ;)
watson
watson 2011. 12. 12. 22:23
Előzmény: #52104  pancserlama.
#52112
Matávot már szórják ;))
link

Rábára vagy kiigazításra kell ennyire a zseton? :)
Törölt felhasználó 2011. 12. 12. 22:19
#52111
…ígértem, - hogy a mai ELJÁRÁSAIM után -, beszámolok, a nálam kialakult, körülményekről…!
…íme az esetem:
UniCredit Bank Hungary Zrt.
………………………………. osztályvezető részére
……. Budapest, ………………………..
………………………………………………………………
Tisztelt ………………………………..!
Alulírott, ………………., /an: ………………………., sz: ………………………… szigsz………… lc: ……………………………….. Tel: …………, e-mail: …………………….. mint, a MAGYAR NEMZETI VAGYONKEZELŐ ZRT. NYILVÁNOS VÉTELI AJÁNLATÁNAK, a RÁBA JÁRMŰIPARI HOLDING NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁGÁNAK, a NÉVRE SZÓLÓ, SZAVAZATI JOGOT MEGTESTESÍTŐ, TÖRZSRÉSZVÉNYEINEK, - a lebonyolítóját -, kerestem fel, a ………………………………………. alatti fiókjukat, - nagyjából -, mintegy két hete, ahonnan 2 oldal KÖZLEMÉNY és 10 oldal ELFOGADÓ NYILATKOZAT és MELLÉKLETEI nyomtatvánnyal távoztam.
A tegnapi napon 15 ó 15 p magasságában, kerestem az ügyre „szakosodott” ügyintézőjüket, ám épen akkor, - külső ügyfélnél tartózkodott -, ezért két másik hölgy ügyintézőhöz irányítottak. Amelyek közül épen szabad volt az egyikőjük és nála tettem a tiszteletemet.
Szépen alakult is, a számla megnyitás, stb., feladat megoldás, de még sem volt egyszerű a feladat, a KELLER számla miatt. Olyan 16 ó magasságában visszaérkezett, a „szakosodott” ügyintézőjük és segítségére lett, a feladatott végző hölgynek.
Ekkor állt elő egy váratlan affér, ugyanis az ELFOGADÓ NYILATKOZAT mellékleteként, csatoltam egy terjedelmes JOGFENNTARTÓ NYILATKOZATOT (4 old.) is, amit a „szakosodott” ügyintézőjük, - kis híján -, ki cibálta volna, az ELFOGADÓ NYILATKOZATOM, összetűzött anyagából, - a hozzájárulásom nélkül -, önhatalmúlag! Rá förmedtem, nehogy ki cibálja már! Valami olyasmit közölt, hogy azt Ő nem fogadja el! Jeleztem számára, hogy akkor adja az egész ELFOGADÓ NYILATKOZATOMAT vissza és akkor távozom. Így vissza is kaptam Tőle, és a többi irományaimat is rendezve, a táskámba kezdtem pakolni. Amikor is, a „szakosodott” ügyintézőjük, telefonon felhívott valami jogász félét, aki látni kívánta, a JOGFENNTARTÓ NYILATKOZATOMAT, „elemzés”(???) céljából. Ezért, a „szakosodott” ügyintézőjük arra kért, hogy hagyjam nála, a JOGFENNTARTÓ NYILATKOZATOMAT, hogy a jogászuk, tudja azt „tanulmányozni”(???), másnap. Ekkor a szeme elé tártam, a JOGFENNTARTÓ NYILATKOZAT aláírás feletti részét (!), - jelezvén azt -, hogy gondoskodtam, az el nem fogadása esetére szóló, intézkedésről.
Merthogy, - talán -, mégsem egy lebonyolító feladata, döntést hozni, olyan részletekben, amelyekben a megbízó, - MNV -, kompetenciája áll fenn!
Legalább is, a VÉTELI AJÁNLAT szerint:
11. oldal
„Azoknak a Részvényeseknek, akik a jelen Ajánlat elfogadásával értékesíteni kívánják
Részvényeiket, a 2.2(d) pontban meghatározott módon, a Forgalmazóhoz el kell juttatniuk a
Részvényeiket, az Ajánlat I. számú mellékleteként csatolt, a 2.2(d) pontban meghatározott módon, a Kitöltési Útmutató szerint kitöltött és aláírt Elfogadó Nyilatkozatot. „
12. oldal
„Az Ajánlatra és annak elfogadására a magyar jog irányadó. Az Ajánlatot elfogadó Részvényes aláveti magát annak, hogy az Ajánlatból eredő vagy azzal kapcsolatos bármely jogvitában, ideértve, de nem kizárólag a jelen Ajánlat és az annak alapján létrejövő Részvény-átruházási Szerződés érvényességével, értelmezésével és megszűnésével kapcsolatosan, kizárólagosan és végérvényesen a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező magyarországi rendes bíróság döntsön.”
14. oldal
„(d) Az Ajánlat elfogadásának módja
Kivéve, ha a jelen Ajánlat másképpen rendelkezik, az Ajánlat elfogadása, akkor tekintendő érvényesnek, ha a Részvényes, - az Ajánlati Időtartamon belül -, az I. számú mellékletként csatolt, Elfogadó Nyilatkozatnak, a Kitöltési Útmutató szerint, hiánytalanul és olvashatóan kitöltött és aláírt példányát, a Részvények Bekerülési Értékéről szóló igazolással, — amennyiben az rendelkezésre áll -, valamint, az Elfogadó Nyilatkozat és a Kitöltési Útmutató alapján, szükség szerint csatolandó mellékletekkel együtt, személyesen, vagy meghatalmazott útján, - a Forgalmazó részére -, bármely Elfogadó Helyen, - az Ajánlati Időtartam alatt -, átadja és az Elfogadó Nyilatkozatban megjelölt darabszámú Részvény, - az Ajánlati Időtartamon belül -, ténylegesen jóváírásra kerül, a Forgalmazó, KELER-nél vezetett, 0006/000 140 számú, - „Felvásárlás 2011” -, megnevezésű, értékpapírszámláján. Amennyiben a Részvényes, az Elfogadó Nyilatkozatot hiányosan, - vagy nem megfelelően tölti ki -, akkor a Forgalmazó dönthet úgy, hogy az ilyen Elfogadó Nyilatkozatot, érvényesnek fogadja el.
Megoldásként felvetettem, hogy fejezzük be a számlanyitást, - ha már teljesen készen van -, vegyék át, a JOGFENNTARTÓ NYILATKOZATOMMAL együttesen, az ELFOGADÓ NYILATKOZATOMAT és majd a megbízó, MNV kötelme dönteni (írásbeli határozatot hozni, részvényeim visszautalását elrendelni, stb.) arról, hogy mit tegyen, ugyanis az ebben való döntés és felelősség, az MNV kompetenciája!
Közölte, a „szakosodott” ügyintéző, hogy Ő nem jogász, hogy ebben döntés képes lehessen, ezért hagyjam nála „elemzésre”, a JOGFENNTARTÓ NYILATKOZATOM és másnap majd, döntenek arról, hogy azzal együtt, - egyáltalán -, hajlandóak lesznek-e, - „befogadni” -, az ELFOGADÓ NYILATKOZATOMAT.
Ezt követően, elém tettek egy „számla megszüntetési” nyilatkozatot, amelyre ráírtam a „kényszerítő” okok miatti körülményeket, - amely miatt vált szükségessé -, az iratot aláírnom.
Ezért, - nagyjából -, 16 ó 15 p magasságában távoztam, a …………………………... alatti fiókjukból azzal, hogy másnap döntök, a megoldás módjáról.
Mivel meggyőződésem, hogy NEM a LEBONYOLÍTÓ KOMPETENCIÁJA ebben a kérdésben a döntéshozás, úgy döntöttem, hogy a vita lezárásaként, TÉRTIVEVÉNYESEN postára fogom adni, a komplett ELFOGADÓ NYILATKOZATOMAT, eredeti példányban, a LEBONYOLÍTÓ, …………………………. OSZTÁLYÁRA, arra tekintettel, - hogy a káraim elhárítására módot kínáljak -, a Tisztelt LEBONYOLÍTÓ számára, a határidő december 12.-én, 15 óra betarthatósága okán.
A postára adást megelőzően azonban, - megkísérelem MÉG EGYSZER -, a ………………………..................... alatti fiókjukban, – a JOGFENNTARTÓ NYILATKOZATOM „elemzése” nélkül -, az ELFOGADÓ NYILATKOZATOM eljárási rend szerinti leadását, egyértelmű hajlandóság esetén.
December 09.-én, - egy délelőtti szemműtétre való kötelezettségem okán -, csak 13 ó 30 p magasságában volt szerencsém felkeresni, a …………………………………. alatti fiókjukat, ahol a „szakosodott” ügyintéző úr(?), meg sem ismert, más személlyel azonosított, ám a tévedésére „emlékeztetve”, megkérdeztem változott-e az álláspontja, tegnap este óta? Közölte velem, hogy nem. Ekkor kifejezetten jeleztem a számára, hogy mint LEBONYOLÍTÓNAK, - nem lehetséges – kompetenciája, az ELFOGADÓ NYILATKOZATOM mellékletében foglaltak vonatkozásában, az ugyanis a megbízó, MNV kompetenciája. Újfent kinyilatkozta azt, hogy Ő, csak előzetes jogászi elemző vélemény alapján hajlandó, a szabályszerűen kitöltött ELFOGADÓ NYILATKOZATOM befogadására, a csatolt JOGFENNTARTÓ NYILATKOZATOM okán! Jeleztem a számára, hogy az eset cinikussága, jogellenessége, okán panasszal kívánok élni. Válasza az volt, tegyem azt.
A fenti körülmény, arra kényszerít, hogy valóban TÉRTIVEVÉNYES postai úton való kézbesítés útján, IGAZOLJAM azt a körülményt, - hogy a LEBONYOLÍTÓ alkalmazottja -, szándékosan és rosszhiszeműen AKADÁLYOZ, az ELFOGADÓ NYILATKOZATOM eljuttatásában, a VÉTELI AJÁNLATTEVŐ MNV számára.

Tisztelettel kérem, …………………………….., Osztályvezető ………….., az ügyemben, - számomra kedvező eredménnyel való -, sürgős intézkedésére. Ennek elősegítése céljából, állok rendelkezésére, december 12.-én, kényszerűen - személyesen -, a Budapesti székhelyén, – nagyjából –, 12 óra magasságában, - abból a célból -, hogy a bankszámlanyitást, – az összes kapcsolódó feladatokkal -, módjukban álljon elvégezni, - a VÉTELI AJÁNLAT záró időpontjáig -, december 12.-én 15 óráig. Tisztelettel kérem, legyen figyelemmel arra, - hogy a kényszerűen -, postai kézbesítés okán, - melyet „elsőbbségi” módon adok postára -, az Önök „posta bontójából”, időben felkerülhessen az ügyintézőhöz. Bár viszem magammal, annak másolatait is. Szíves közreműködését, előre is köszönöm.
…………………………, 2011. december 08. Tisztelettel:……………………………..
Mellékletek: 2 old. KÖZLEMÉNY
10 old. ELFOGADÓ NYILATKOZAT (mellékletekkel)
4 old. JOGFENNTARTÓ NYILATKOZAT
1 old. TRANSZFER DÍJIGAZOLÁS
……………………………………………………………………………………………………………
nos, az eredmény: …Pesten sem vették át…! …érdekessége a mai eljárásomnak az, hogy most külön leszedve a 4 oldalas JOGFENNTARTÓ NYILATKOZATOMAT, a két banki tárgyaló személynek átadtam, - abból a célból -, hogy elvigyék valami jogászukhoz, - 30 percre -, ha már ŐK nem értenek hozzá…! …azzal jöttek vissza, - hogy a jogászuk azt tanácsolta számukra -, NE VEGYÉK ÁT, a JOGFENNTARTÓ NYILATKOZATOMMAL együttesen, csak nélküle…! …szerintem, kenik a trutymót…! …aztán, valami olyasfélét „jeleztek”, mintha a lebonyolítói megbízásukban van erről szó…! …majdnem „leesett az állam”…!!!
…azaz, a kihirdetett „VÉTELI AJÁNLAT”-ban foglaltak, ezek szerint „smafu”…???...!!!
…na, jeleztem hogy ezek után nem maradt más lehetőségem, csak az ügyészségen való feljelentéssel élés, hiszen szabotálásnak, stb. látom az esetett…! …nem igen zavarhatta őket, a jelzésem…!
…aztán, beültem egy presszóba, oszt írtam hozzá kézzel, egy egyoldalas „bünti” FELJELENTÉST, kibővítve, más meglátásaimmal is, aztán lemásoltam az összes banki és bírósági „beadványaimat”, amit mellékletként csatoltam és eljutattam PP-hez…! …állítólag 30 nap a jelzési időszaka…!
pancserlama.
pancserlama. 2011. 12. 12. 22:14
Előzmény: #52109  Törölt felhasználó
#52110
1. Verzió ))
Törölt felhasználó 2011. 12. 12. 22:03
Előzmény: #52095  pancserlama.
#52109
láma! ezt ugye te sem gondolod komolyan...:))
Törölt felhasználó 2011. 12. 12. 21:51
Előzmény: #52102  Törölt felhasználó
#52108
79... ugyan...
Törölt felhasználó 2011. 12. 12. 21:00
Előzmény: #52106  pancserlama.
#52107
kösz.
akkor szerdán kiderül mennyi is az annyi.
kiváncsi vagyok.
pancserlama.
pancserlama. 2011. 12. 12. 20:36
Előzmény: #52103  Törölt felhasználó
#52106
Úgy emlékszem 14 teszik közzé
atikasz 2011. 12. 12. 20:14
Előzmény: #52102  Törölt felhasználó
#52105
ha ennyi meglenne lehet tovább menne.

vagy nincs értelme?
pancserlama.
pancserlama. 2011. 12. 12. 20:08
Előzmény: #52103  Törölt felhasználó
#52104
link

Kell nekünk MOL,Rába............
Törölt felhasználó 2011. 12. 12. 19:48
Előzmény: #52100  watson
#52103
mikor lehet majd tudni, hogy mekkora részt szerzett az állam?
Törölt felhasználó 2011. 12. 12. 18:38
Előzmény: #52101  Törölt felhasználó
#52102
Tippem:79% állami kézben.
Törölt felhasználó 2011. 12. 12. 18:28
Előzmény: #52091  watson
#52101
Én vagyok a legoptimistább? Szokatlan. :))

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek