Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 11. 05. 19:07
Előzmény: #49299  pancserlama.
Nem kellett volna már kijönnie annak a hírnek?

Mi az amit ma nem lehet publikálni, hétfőn reggel meg igen?

Vagy vasárnap lennének a legnagyobb bizniszkötések???? - Kétlem!

Szóval miért nincs még hír?

Elképzelhető, hogy meghosszabbítják a felfüggesztést? Mert akkor bizonyosan porszem került a gépezetbe...

Szóval már tűkön ülök :((
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 05. 18:16
Előzmény: #49298  Cyberslider
Nekem „kevés” Rábám van
Bár többszöröse lenne.
Előfordul hogy hírre első körben beesik ,realizálnak kisbüfik….stb
De a pakliban benne van, egy réssel nyitunk állapot is hisz nem sokan ülnek lentebbről a papírban.
Attól függ mi, és hogy tálalja Pintér a hírt.
Szóval nem nem emelkedett hanem nem engedték emelkedni.
Valszeg két nagyobb vevő volt,az egyik sunyiban vette és lent tartotta az árfolyamot a másik vélhetően valami belsőmegérzésre pénteken belehúzott szerintem cirka 50 millióval az én ominózus technikai eladásomat követően !
Cyberslider
Cyberslider 2011. 11. 05. 18:01
Előzmény: #49297  pancserlama.
Ennyi felfüggesztés után az csúnya lenne! Persze reméljük nem rossz hír jön, de pénteken érdekes volt az emelkedés, valakik itt már megint előre tudtak valamit. Az is igaz, hogy nemrég minden pozitív hír ellenére nem volt képes az emelkedésre, ami elszomorított. Nem léptem ki, nem remegtem meg, sok rábám van, és csak remélem, hogy van is értelme ennek az egésznek.
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 05. 17:33
Előzmény: #49296  pancserlama.
Azért azt megkockáztatom, hogy hírre eshetünk is!
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 05. 17:18
Előzmény: #49295  Cyberslider
Rendben addig is gyakoroljuk a vakarózást !

Persze hogy nem az volt az utolsó .
Mama mondta anno.
Az élet nem áll meg no és persze nincs új a nap alatt.
A dolgok csak ismétlődnek!
Cyberslider
Cyberslider 2011. 11. 05. 17:13
Előzmény: #49294  pancserlama.
Á köszönöm. Nos, reméykedjünk, hogy nem az volt az egyetlen, egy koktélra én is szivesen beneveznék, a pálmaleveles lányokról nem beszélve. :D
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 05. 17:10
Előzmény: #49293  Cyberslider
Drága barátom
Az egy nagyon kedves év volt a számomra….
Déltengerek, pálmaleveles lányok…szalmaszálas koktélok….
Szóval csak úgy elkezdett emelkedni.
Egy kályhás nevével fémjelzett tőzsdei történet ez. Láma, Béla, Ica… hátradőltek és azt a bizonyost vakargatva szemlélték a felkelőnap sugarait….
És a nap csak emelkedett, emelkedett egészen délig, mikor is a háromezres fordulatú turbó dízel felbőgött és 2750 nél megremegett a kezem.
Nagy hír nem volt tudták az emberek hogy kell nekik a Rába a Rába jó …..
Cyberslider
Cyberslider 2011. 11. 05. 16:57
Előzmény: #49292  pancserlama.
lama, én nem vagyok olyan öreg róka, de amikor úgy megtépték anno a Rábát 2k fölé (akkoriban még nem tőzsdéztem), akkor hogy történt? Limites napokkal? Csak "úgy" elindult? Gondolom jelen voltál.
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 05. 16:50
Előzmény: #49291  Törölt felhasználó
Csak hát ez nem egy étterem))
Én továbbra is kötöm az ebet a karóhoz a Rába minimum 20 mrd cég !
Törölt felhasználó 2011. 11. 05. 16:16
Előzmény: #49290  Törölt felhasználó
Most olvastam, hogy a VW 8,98 Mrd Euro nyereséget ért el az első 9 hónapban. A Rába neki borravalóból kijön.
Törölt felhasználó 2011. 11. 05. 15:42
Előzmény: #49289  pancserlama.
Telekről azért nem nagyon lehet nagy hír, mert ha úgy van ahogy mondjátok akkor felesleges 5-6 mrd-ért megvenni. Egy kicsivel többért már az egész Rábát megszerezheti a vevő. Nekem továbbra is egy nagy új lehetőség illetve a felvásárlás marad. Ráadásul, ha a telek a kiváltó ok a felvásárlásra, akkor nem is oly meglepő, hogy a semmiből egyszer csak megveszik. Persze, ha tényleg 5-6 mrd-ről beszélünk.
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 05. 11:48
Előzmény: #49287  exley
És ez jó ?
Perzseljuk fel Európát ?
Miért jó ez neked ?!
exley 2011. 11. 05. 11:06
Előzmény: #49286  pancserlama.
azzal a különbséggel hgy ha atörök nem tud viselkedni azonnal rágyujtják a házát, úgy hogy közben nem tud kimenekülni a családjával, nincs ombudsmann meg kissebbségi jogok. Rasszizmus van, igaz ezt a magyar lakáj sajtó tagadja.
exley 2011. 11. 05. 11:04
Előzmény: #49286  pancserlama.
Azzal a különbséggel, ha a török nem tud viselkedni azonnal rágyújtják a házát,úgy hogy a családjával ne tudjon kimenekülni, ennyi, nincs ombudsmann, meg kissebbségi jogok.
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 05. 10:58
Előzmény: #49284  exley
hm
Ez nem így van !!
Németeknél tele vannak a kuplerájok magyar lányokkal.. no és az asok sok török....
Tehát Európa és kész.
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 05. 10:57
Előzmény: #49283  tigus7313
Okosabbak leszünk jövő héten.
Nem értem miért volna az egyhetes felfüggesztés ingatlanra utaló?
Szerintem e felügyelet életszerűbb!
És Matolcsi is azt mondta, hogy novben minden kiderül a mnyp csomagról…
De persze az ingatlan is nagy durranás lenne, arra pedig Pintér mondta hogy év vége körül kapálni akar.
Várható volt hogy Rába környékén hírdömping lesz év vége környékén hát tessék itt van.. lesz…..

exley 2011. 11. 05. 10:52
Előzmény: #49283  tigus7313
Németeknél nincs se franci se olasz gyártás és fordítva, van viszont német francia gyártás az összes szopoka országban köztük kis hazánkban is. erre nem lennék büszke. Büszke lehet a német és francia, hogy olcsó munka bérért tud ilyen legyengült országokban termeltetni mint a mgyarország szóval nem kellen büszkén verni a mellünket azért, hogy bér rabszolgák vagyunk, de a megtévelyedett fidesz szoc libsi skizofrének nagyon boldogok attól hogy ki van a seggük és ezt is hietteik a magyar néppel, hogy milyen jó meztel seggel rohangáni kint az utzán. A magyar politikai élet prominensei analfabéták, mongoloid idióták a pszichiátriai betgségek sznite minden tünetét hordják büszkén élen a az oligofrén fidesz majd követi a Tudathasadásos kdp aztán ott van a mondoloid idóta mszp, salangja egy histériás pszihopata demokratikus koalició, majd a teljesen lebutult lmp.
tigus7313 2011. 11. 05. 10:44
Előzmény: #49278  pancserlama.
nem látok ilyen mozgást. (se a tulajdonosi körben, se a piacon)

az valszeg igaz, hogy ez bírna talán a legnagyobb árfolyammozgató hatással...

az is igaz, hogy Győr viszont középpontba került, mind az ipar, mind az ingatlan tekintetében!!
(ez adhat némi okot a jobb jövőképre)
pancserlama.
pancserlama. 2011. 11. 05. 10:26
Előzmény: #49280  exley
Az autóipar fellendülésének csak akkor lehetne felhőtlenül örülni, ha magyar fejlesztés lenne szín magyar mérnökökkel igazgatósággal munka vállalókkal, így fából vas karika,

Igazad van, de hát a nép az ilyen.
Van aki soha nem tud felhőtlenül örülni egy Picknek egy Rábának egy üveg tokajinak........a sarki kurvának... (még akkor sem ha esetleg a nővére vagy az anyja....)

Fidesz harc hm talán rosszul adják el és hajléktalanság....... stb jobban hangzana!
exley 2011. 11. 05. 10:20
Előzmény: #49280  exley
A fidesz szabadsáég harcosok is a magyar munkások hajléktalok, szegények, öregek, gyerekek diplomás munkanélküliek ellen vívnak könyörtelen írtó hadjáratot.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek