Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pancserlama.
pancserlama. 2011. 01. 20. 12:14
Előzmény: #41639  Törölt felhasználó
#41640
Mindig csücsül valamiben az ember )))
Néha nyakig !

Béla
Törölt felhasználó 2011. 01. 20. 12:01
Előzmény: #41638  Törölt felhasználó
#41639
Én csecsemő koromban csücsültem sokszor valamiben. De megérte, mert vehettem Rábát és megint csücsülhetek valamiben.
Törölt felhasználó 2011. 01. 20. 11:45
Előzmény: #41636  Törölt felhasználó
#41638
Kedves Amsterdam,

Mielőtt bárki érvekkel jön meg fel/lebeszél, tedd meg hogy válaszolsz magadnak két kérdésre

1. Miért akarsz rövidtávú emelkedő trendben eladni ?
2. Rápillantva a grafikonra, merre látod a hosszútávú trendet ? Adva, hogy 8 hónapja benne csücsülsz (én majdnem 4 éve csücsölök valamiben, nem Rábában)
Törölt felhasználó 2011. 01. 20. 11:35
Előzmény: #41636  Törölt felhasználó
#41637
Húzóágazat lehet a magyar autóipar (2011. január 20. 9 óra 59 perc)

Ajánlások száma: 0
Ajánlom
Újra nagy terveket szőnek gyártók és beszállítók: lapunk által megkérdezett autóipari beszállítók többsége szerint korai még a válság végéről beszélni, ám az elmúlt év közepe óta kiszámíthatóbb módon nő a rendelésállomány.

( Forrás: Napi.hu )

TőzsdeFórumMOL-INA: ki a titokzatos szereplő?
Az OTP menetelése: nem a nyugdíjasok csipegetnek
Nem lélegezhet fel a Magyar Telekom (Equilor)
Csökkenő reálbérek: érv a galamboknak
Óvatosan a HybridBox részvényeivel! (Equilor)
A lapunk által megkérdezett autóipari beszállítók többsége szerint korai még a válság végéről beszélni, ám az elmúlt év közepe óta kiszámíthatóbb módon nő a rendelésállomány. Arra is van példa idén, hogy olyan fejlesztési programokat képesek elindítani, illetve befejezni, amelyek már a következő évek termelését alapozzák meg. A beruházásokhoz általában némi létszámbővítés is kapcsolódik.

A győri ipari parkban például alig van olyan autóipari beszállító, amely a közeljövőben ne tervezne fejlesztést, s ez nem csak az Audinak köszönhető. Gőzerővel zajlik például a Weiss Hungária Kft. mintegy 2,3 millió euró összegű zöldmezős beruházása. A világ vezető autógyárait kiszolgáló társaság - amely jelenleg egy bérelt telephelyen működik - a tavaly óta folyamatosan növekvő megrendelései miatt már a nyár elején elindítaná a termelést új, 3500 négyzetméteres üzemében.

A többek között az Audit és a Suzukit is kiszolgáló, szintén a győri ipari parkban működő Pannon Tools Szerszámgyártó Kft.-nél azon dolgoznak, hogy a közel 4 ezer négyzetméteres új gyártóbázis mielőbb elkészüljön - tájékoztatta lapunkat Tóth Lajos ügyvezető igazgató. Elmondta, az iparágra nézve biztató, hogy a világ vezető autógyárai ismét egyre nagyobb darabszámban rendelnek a gyártáshoz szükséges szerszámokat. A világ egyik legnagyobb csőkomponens- és nyomócsőgyártójának tulajdonában lévő ajkai Poppe & Potthoff Hungária Gépgyártó Bt.-nél már egy várhatóan jövőre induló újabb gyártási programot készítenek elő - közölte Gellén László ügyvezető igazgató.

Maguk az autógyártók több területen is növelni kívánják itthoni beszállítóik arányát, de ehhez nagyon komoly rostán kell átesniük. Az összesen körülbelül 800 millió eurós beruházásként megépülő, 2012-ben induló gyár üzemeltetéséhez nagy eséllyel csatlakozhatnak magyar vállalkozások is lehetséges partnerként.

A projekt előrehaladásának megfelelően az első megbízásokat már meg is kapták, jövőre pedig számos további kiírás várható. A gépkocsikhoz szükséges gyártási alapanyagok vonatkozásában 17 magyar beszállító nyert el több száz millió eurónyi megrendelést - tájékoztatta lapunkat Sztipichné Kozári Edina, a Mercedes-Benz pr-vezetője.

Az Audi Hungaria Motor Kft. 1400 alkatrész-beszállító céggel áll kapcsolatban, ebből mintegy 50 magyar vállalkozás. Mellettük olyan társaságokkal is kapcsolatban áll a győri vállalat, amelyek nem a sorozatgyártáshoz szállítanak be, tőlük például szolgáltatásokat vagy a cég működéséhez szükséges eszközöket szereznek be - mondta lapunknak Czechmeister Mónika, a vállalat kommunikációs vezetője. A magyarországi Audi egyebek között turbófeltöltőket, kuplungokat, biztonsági öveket, befecskendező rendszereket, klímakompresszorokat, gyújtáselosztókat és csöveket, vezetékeket szerez be magyarországi partnereitől.

Az Audi partnerei számára nagy fejlődési lehetőséget rejt, hogy a vállalat néhány éven belül többszörösére kívánja növelni éves járműgyártását. Ez a beszállítói iparnak nagy lendületet adhat, s arra is számítani lehet, hogy a gyártás felfutásával párhuzamosan új nemzetközi és hazai beszállítók jelennek meg Magyarországon.

A Volkswagen konszern is növelni kívánja a magyarországi beszállítók részarányát, ezért is hoztak létre Budapesten egy központi beszállítóirodát, s ennek is köszönhetően ma már 70 magyarországi cég szállít különböző alkatrészeket a VW-csoportnak.

Ruska Viktória, a Magyar Suzuki Zrt. vállalati kommunikációs vezetője arról számolt be, hogy 2010 egyértelműen az új Swiftről szólt, a modellhez kapcsolódó beszállítói projekt azonban már évekkel korábban megkezdődött.



AUTÓIPARGAZDASÁGAUDIVWSUZUKI

Törölt felhasználó 2011. 01. 20. 11:08
Előzmény: #41634  Törölt felhasználó
#41636
Most vagyok döntési fázisban...
Írtam, hogy fontolgatom, de még nem határoztam el. :-)
kepesK 2011. 01. 20. 10:54
Előzmény: #41628  Törölt felhasználó
#41635
Q4 !!
:))
Törölt felhasználó 2011. 01. 20. 10:52
Előzmény: #41631  Törölt felhasználó
#41634
Most maradsz, vagy mész? Mondjuk nekem mindegy. A céget értékeld, és amit rossznak ítélsz, dobd, amit nem, tartsd. Döntsd el, hova sorolod a Rábát. Te.
Törölt felhasználó 2011. 01. 20. 10:44
Előzmény: #41631  Törölt felhasználó
#41633
Jó cég, de ez úgy müködik hogy hirtelen beindul a motor és megy előre.Ész érvek nem számítanak.
JUVENTINO 2011. 01. 20. 10:44
Előzmény: #41626  pancserlama.
#41632
Teljes mértékben igazad van!!!Nincs semmi probléma!A Rába napjai,még csak most következnek.Kitartás,és a február meghozza a várva várt emelkedést!!!Nyugi,lassú víz partot mos.....
Törölt felhasználó 2011. 01. 20. 10:39
Előzmény: #41630  Törölt felhasználó
#41631
Tabu, igen, már olvastam párszor ezt.
De érveket szeretnék ! :-)
Miért háromszorozna ? Pont ez bosszant, hogy egy jó cég, jó eredményekkel, és a kutyának nem kell. Miért nem működik a jó öreg Kosto tanácsa ?
Mellesleg miattam nem kell a Pénztáraknak Rába részvényt eladni.
Mert én maradok. :-)
Törölt felhasználó 2011. 01. 20. 10:36
Előzmény: #41628  Törölt felhasználó
#41630
A cél előtt ne add fel. Most jönnek a Rába napjai. Háromszorozni fog év végéig.
Törölt felhasználó 2011. 01. 20. 10:35
Előzmény: #41627  Törölt felhasználó
#41629
Egyébként: ebből látszik az igazi intelligencia. Teljesen komolyan mondom, nem ironikusan, mielőtt bárki félreérti.
Egy ilyen szitkozódásra ennyire higgadtan és kulturáltan válaszolni.... le a kalappal Tomo, ritka az ilyen reagálás manapság.
Törölt felhasználó 2011. 01. 20. 10:33
Előzmény: #41627  Törölt felhasználó
#41628
Sziasztok Fiúk !

Közel 8 hónap ücsürgés után kezdem fontolgatni, hogy kiszállok. Erős mínuszban. Lefutott a gombolyag. :-)
Vélemény ?
Tudom, hogy az én döntésem stb....
Szeretném, ha a maradás melletti érveket írnátok le. Köszönöm szépen előre is. :-)
Törölt felhasználó 2011. 01. 20. 09:14
Előzmény: #41613  Törölt felhasználó
#41627
Nana. Kolléga! Anyu hogyan jön ide? Ironizáltam. Ha rendszeres olvasó lennél, tudnád. Amúgy semmi gond, de azért a stílus... Picit lehetnél frappánsabb.
pancserlama.
pancserlama. 2011. 01. 20. 09:09
Előzmény: #41625  Törölt felhasználó
#41626
Ha jól emlékszem 830 környékén kötögették át a Rábát....
Ha 840-850 akkor ez cirka 1-2% ami fél hónap alatt nem is olyan rossz!!
Szóval kedves kiszpajtásaim nincs itt gond!

Béla
Törölt felhasználó 2011. 01. 20. 08:50
Előzmény: #41623  sanka
#41625
Na hát kb. igy gondoltam a tegnapi napot, birni fogja, percekig. Aztán le. Úgyhogy ennek szerintem megint lőttek, mivel a forgalom a béka feneke alatt van, nem lesz itt semmi, max. gyüjtögetés. Következő menet: február: Le vagy fel. Meglássuk. 50-50%-ot adok.
Capablanka 2011. 01. 20. 08:49
Előzmény: #41623  sanka
#41624
javít: megfordul
....:))
sanka 2011. 01. 20. 08:36
Előzmény: #41621  sanka
#41623
javít: megfordúl
pancserlama.
pancserlama. 2011. 01. 20. 08:36
Előzmény: #41621  sanka
#41622
lemaradt a vége?
sanka 2011. 01. 20. 08:35
Előzmény: #41620  pancserlama.
#41621
Hali láma! Ez a korcsma, ott mindenféle ember me

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók