A madarak azt csiripelik, hogy a legközelebbi BUX átrendezésnél az OTP és a MOL súlyát csökkentik majd. A kikerülők helyére pedig az MBH-nak és a Stopper Parknak van legnagyobb esélye berülni. Pannyról nem fecsegtek.
Igazad van! Türelmetlen vagyok. Lehet nem kellett volna elhinnem a már 4-5 éve napi 2-3 alkalommal olvasható, geotermia fontosságát ecsetelő cikkeket. Konkrétan a Panny vonatkozásában nem érzékelem a cikkekben hangoztatott növekedést. Noha jól működik a cég, de Te is tudod, hogy növekedni szerettek volna. Nyertek pályázatokat is, amik azután mégis sorra hamvába holtak, nem lett belőlük semmi. Közben mégis bővült Magyarországon a geotermikus energia kitermelése, hasznosítása, de ebből a Panny rendre kimaradt. Buxból is kikerült, pedig tudjuk, hogy az is hoz vevőket. Pénzük is van, de osztalék nincs. SRV-t is megoldották okosban. Miskolcot bővítették, ez kétségtelenül jó, de ahhoz képest, hogy a csapból is a zöldenergia meg a geotermia folyik kevés. Komolyabb alapok még mindíg nem veszik a részvényt, pedig az emelné a cég presztizsét és a tőzsdei árát.
Baromi nehéz kivárni! Ez a részvény csak nagy nehezen kullog a trend után. Nem likvid, nincsen benne vételi erő. Még az a szerencse, hogy aki belevesz és türelmes az nem bukik rajta.
A geometriàval- napelemmel (esetleg napkollektor) közösen meg lehetne oldani egész kàrpàtmedence hő és àramigényét(az iparban is részlegesen).Egy apró gond van évvel:Tönkre menne az àlam..Legnagyobb adóbevétel:+Gyógyszer +üzemanyag.Ezért nem tàmogatjàk a az e autókat se,mert vicc hogy 1200 Ft ból teletöltöm...
A Pannyra visszatérve. Van nekik is saruk a kisbefektetők felé bőven. Jobban kellett volna menedzselniük a céget és egy elfogadható osztalék politikát már régen ki kellett volna dolgozniuk. A saját részvény vásárlást is megoldhatták volna úgy, hogy azért vásárolnak a kicsiktől is, a normál tőzsdei kereskedés keretei között. Az MVM pakkot pedig ugyan úgy, mint ahogyan két részletben vették meg, három részletben is megvehették volna.
Tönkretettek mindent, a geotermia csak csepp a tengernyi disznóságban. A geotemia fejlesztési elképzelésük az volt, hogy az EU-tól erre a célra kapott pénzből a rokonokat, haverokat tovább gazdagítják. Előre megkoreografált pályázati nyertesek, akik túlárazott projetjeik révén károsítják az országot és egy szűk kört méggazdagabbá tesznek. Ez volt a terv, de az EU beintett, mert látta, hogy a pénz nem arra a célra megy, mint amire és ahogyan szánták.
A fidesznek összességfében azt köszönhetjük, hogy energiahatékonyság és energiaszuverenitás terén elherdáltunk 16 évet. Panelprogram leállítva, EU-s pénzek energiahatékonysági célra letiltva, új gázerömüvek építése, szélerömüvek letiltva. geotermikus energia leszarva. Ezek mind azt a célt szolgálták, hogy minél több ruszki gázt égessünk. Lehet találgatni, hoyg ez kinek és miért volt jó. Emellett paksII is verseny nélkül ment az oroszoknak, de egyelöre nagyon lassan halad. Mára már müködnie kellene. Mindenesete tolni kellene az energiahatékonyságot, hogy eleve minél kisebb legyen a felhasználás (ez önmagában csökkenti a függést), másrészt minél jobban eröltetni kellene,h hogy az energiaszükséglet minél nagyobb részét itthon állítsuk elö.
Bármelyik Fidesz kormány tag egyenlő Orbán Viktor. Orbán Viktor egyenlő lopás és korrupció. Elég volt! Áradjon a Tisza, törjön felszínre a termál víz, de ne csak a netes oligarchák kiváltsága legyen Budapest és térségében kutatni, fúrni, pályázat nélkül kitermelni!
Érdekes, hogy a Panny tulajok nagy része legalábbis itt a fórumon célár emelésről vágyakozik, tehát mindenképpen hisz a papírban, értékesebbnek gondolja. Az én hónapok óta beadott 2100db-os eladási megbízásom 2100Ft-on mégsem teljesül.
Jedlik Ányos pályázati programot már el is halasztották! Ezt tudja a Fidesz kormány! Nem csoda, hogy a Panny nem akar, nem tud növekedni. Ez a jelenlegi kormány a lopáson kívül mindenre alkalmatlan! Szar a mezőgazdaság, az ipar, az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a közbiztonság. A sportra ment a pénz meg a propagandára és virágzik a korrupció. Csalnak, lopnak, hazudnak! Amíg ők vannak hatalmon a Panny egy huncut kanyi vasat sem fog kapni a geotermia fejlesztésére!
Üdvözlök minden fórumtársat és boldog új évet kívánok! Ha bárkinek véleménye van a PannErgy részvényről vagy a világ más dolgairól azt szívesen olvasom! Örömmel venném viszont, ha a személyeskedők/ eladási/vételi tanács- és tipp adók megkímélnének, másutt próbálkoznának! Konkrét megállapításom a részvény idei teljesítményéről az, hogy csak esni tudott. A BUX-hoz képest is alul teljesít. Konkrét pozitív információt idén még nem adtak ki (vagy csak nekem nincsen tudomásom róla). A célárhoz nem közelít, hanem távolodik attól. A MOL ambíciói most elsősorban nem a geotermiára, hanem a NIS-ben lévő orosz tulajdon megvételére irányulnak. Ha ez sikerül nekik, szerintem a geotermiában való nyomulásuk háttérbe fog szorulni. Igazán komoly és valós tapasztalattal bíró magyar cég a Pannyn kívül nincsen, de a fideszes, neres szél eddig a Pannynak nem kedvezett. Politikai segítség nélkül viszont növekedni nem fognak. Lesz-e áprilisban változás vagy sem, ezt most még csak találgatni lehet, de amennyiben a Fidesz-KDNP kormány marad, akkor a geotermiára lehet több támogatás jut majd, de a PannErgy ennek nem feltétlen lesz nagy kedvezményezettje, ez már látszik a pályázati kiírásokból is. Hogy a meglévő rendszerből a tavalyihoz képest mennyi plusz nyereséget lehet kihozni nem tudom. Derűsebb lennék, ha változna a gazdaságpolitika és nem csak az állammal üzletelő vállalkozások tehetnének óriási hasznot zsebre.
Örömmel jelenthetem, hogy MBH Bank részvény jegyzési ötletem jónak bizonyult. Amit sajnálok, hogy a tervem csak részben valósult meg, mert a Panny emelkedése megállt - sőt az ára visszacsorgott, ezért nem adtam el, pedig azt a pénzt is MBH-ba tettem volna és most 1905-1910 körül vissza is vásárolnám ezt a geotermikus bomba részvényt.
"11 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a 4iG leányvállalata" Elég már ebből a rohadt neres tolvajokból! Takarodniuk kell! Indul az út a börtönbe program!
Mindenkinek Áldott Ádventet, ÉS Karácsonyt kívánok. Buék és hasonlóan sikeres, vagy még sikeresebb évet, éveket, mint a mostani volt, (van). ( Bizonytalan hogy leszek e a következő hetekben itt)
PANNERGY