Topiknyitó: Törölt felhasználó 2008. 03. 05. 01:00

PANNERGY  

Közkívánatra.....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2013. 05. 29. 16:02
Előzmény: #83375  Törölt felhasználó
Mit vártok ? Felpattanást vagy csordogálást?
dexter 2013. 05. 29. 15:56
Előzmény: #83377  jarisz
A rezsicsökkenés jó a panny-nak!
Én remélem év végén is lesz 10% gáz és távhő csökkentés.
dexter 2013. 05. 29. 15:54
Előzmény: #83370  ddani77
Milyen szakmai befektető?
Miért kéne ebbe a cégbe szakmai befektető? Ill. honnan tudod, hogy nem jelentkezett vmi szakmai befektető? Ha nekem lenne egy ilyen cégem, lehet én sem akarnék közösködni senkivel, hiszen szerintem a panny már ráállt egy olyan pályára, ami folyamatos növekedést irányoz elő. Azzal, hogy megvalósították miskolcot, most a II ütemet tervezik, ill. olyan projekteken dolgoznak, ahol jó megtérülési rátával lehet számolni (üvegház), az sejteti, hogy itt nem fognak megállni és elkötelezettek. Az, hogy ez mennyire lesz hatékony, na az egy másik kérdés.

Viszont én inkább a pénzügyi befektetőket látnék ebbe a cégbe, akik segítenek a beruházások finanszirozásában. Bár ebben az esetben is közösködni kell vkivel.
De tegyük fel, vki be akar szállni a cégbe (szakmai, pénzügyi befektető). Tőzsdén lehet annyi részvényt venni és most igencsak jó áron. Sajnos ma mo.-gon szerintem nagyon kevés cég van, aki nagyobb összeget szívesen belerak bármibe, mert a mai kormányuk egy hét alatt bárki alól képes kihúzni a talajt (lásd. pl. trafikosok).

Én a legnagyobb hiánynak a teljes transzparenciát hiányolom.
(És most elgondolkodtam, hogy melyik magyar tőzsdei cég az, amire azt lehet mondani, hogy teljesen transzparens és a céggel kapcsolatos infókat teljeskörűen megosztják; ha valaki tud ilyet írja be, mert nekem nem ugrik be egy se)

Az nem vitás, hogy itt is megy a mutyi, de saját erőből (meg vastag uniós pénzből) fejlesztenek nem kis projekteket. Ezzel ez a cég messze vezeti a Bét-en lévő cégek listáját (most a blue-kat fejeltsük el, mert nem egy kategória). Nyilván sok pénzt akarnak keresni, de az, hogy BB-jék nem vettek fel hitelt pl. miskolc építéséhez az pl. nekem igencsak pozitív dolog.
Az meg ha ők keresnek és közben a kicsik is tudnak keresni, akkor engem pont nem érdekel, hogy ők mennyi pénzt keresnek addig míg nem lopják ki a pénzt úgy, mint sok itt a béten lévő cég.

Az opciós program valóban gáz, ez nem vitás.

Az árfolyamesésben meg vastagon benne volt BB. Vki itt írta, hogy az asszonnyal válófélbe kerültek és a lazarus-os pakk az asszonyé volt hívatalosan. Tehát jó áron el kellett venni tőle. Nem lennék meglepve, ha ez az egész előre megkomponált terv szerint ment volna végbe. Tehát, hogy BB meg lett-e kopasztva, abban nem vagyok biztos. Nyilván ezt a húzását sokan megszívták, mert ezt senki nem látta előre. Nem csodálkoznék azon sem, hogy amilyen hamar lenyomták, olyan hirtelen vissza is húzzák. Sajnos a tőzsde ilye. És mindig az fáj a legjobban, amiben benne van az ember, ha esésről van szó.
Kíváncsi lenék, hogy hányan panaszkodnának, ha mindenfajta indok nélkül egy hét múlva dupla lenne az árfolyam. Azt hiszem kevesen kiabálnának csalót azok közül, akik éppen keresnek vele...
jarisz 2013. 05. 29. 15:49
Előzmény: #83376  Sigorszky
ha az állami cégvezetésre gondoltál akkor az 80% ban betett nekik. 20% bróker-bokorovics. REZSICSÖKKKKKKKKK :jesz ???
Sigorszky 2013. 05. 29. 15:41
Az a kérdés, ki öntögeti ennyiere? Minden szinten veszegetem, de egyre lejjebb csúszik, mert mihelyt pár száz vétel összejön, már adják is. Ennyire rossz lenne? Nem hiszem. (Bár, miről tudnak a kisböfik ennél a cégnél...)Ennyire kell valakinek a pénz? Ilyen lehetséges.
Vajon miért nem érdeke a nagyoknak ebbe a szektorba fektetni? Nem hinném, hogy a geotermiával lenne bajuk, csakis a hitvány cégvezetéssel...
Törölt felhasználó 2013. 05. 29. 15:19
Előzmény: #83374  Törölt felhasználó
Nyugi, Janika 340-es zárót vár. De bosszantó hogy forintozva szedik ki a lóvét. Kereskedéshez értékhez semmi köze az egésznek. Még egy jó kört akarnak. Adogatják oda vissza.
Törölt felhasználó 2013. 05. 29. 15:15
Előzmény: #83373  Törölt felhasználó
Ezt a céget is jól szétcseszik.Én még ilyet nem láttam.Ennyi pénz meg minden és leszarják az árfolyamot.Már a 400 is nagyon távolinak tűnik.Ráadásul eddig sem tudta ott megtartani magát.Mi lesz ezután?
Törölt felhasználó 2013. 05. 29. 15:09
Előzmény: #83372  Törölt felhasználó
Most tényleg jöhet a fordulat. Én azt várok.
Törölt felhasználó 2013. 05. 29. 15:07
Szerintem a hiteleseket szórják ki. Nem indították el a rallyt így kibasztak sokukkal és kénytelenek beszórni. Ez a taktika, önkéntes véradás.
Törölt felhasználó 2013. 05. 29. 15:06
Teljesen igazad van,nagyon jól látod,és még annyit ezzel a vezetőséggel ennek a papírnak ez az ára.
ddani77 2013. 05. 29. 14:52
Előzmény: #83350  dexter
Odajutott a panni, hogy Európa jelenleg legnagyobb geotermikus projektjét befejezve sem tudott egyetlen egy jelentős szakmai befektetőt bevonni, ami megalapozhatná a prudens és transzparens működés mellett a hosszabb távú stabilitást mind a tulajdonosi körben és mind az árfolyamban. Sőt, a nagytulaj még saját pozícióit is csak az erste (mondjuk őket nem sajnálom) és a kisbüfik megkopasztása árán, a régi broki cimbora segítségével tudta megtartani. Ők együtt karoltve a tizen pár százalékos tulajdoni hányadukkal gyakorlatilag azt csinálnak a céggel, amit akarnak (lsd legutolsó kgy). A mostani opcióval már reálisan és legálisan is szedhetnek ki nem kevés pénzt a cégből, ha meg milliárdos bevételek lesznek, akkor meg nem kell majd hogy ennyire „szemérmesek” legyenek. Én azt gondolom, ha majd megindul a szekér (mert nyilvánvalóan meg fog) annak elsődleges haszonélvezői megint ők lesznek, a részvényesek majd csak ezután jöhetnek. De a cég ötöde most is eladó (állami pakk+srv), és egy innen duplázódó árfolyamnál már egészen biztosan legalább a felétől szabadulnának (sokak még itt is egyharmad tőke bukóban vannak). Ha a PEGE-t leválasztanák és eladnák komoly befektetőknek, én lennék az első, aki abba pénzt tol, de így felejtős…Jó a sztori, nemes a cél, gazdaságilag-társadalmilag indokolt, csak hát jó szokás szerint el lett magyarkodva…Erre gondoltam, mikor azt írtam, hogy szánalmas, hogy mi lett ebből a cégből. Remélem kielégítő voltam.
humika 2013. 05. 29. 14:26
Előzmény: törölt hozzászólás
pedig mindenki tudja, hogy ki a Janika.Ez nem humor.
Törölt felhasználó 2013. 05. 29. 14:16
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2013. 05. 29. 14:10
Törölt hozzászólás
humika 2013. 05. 29. 14:04
Janika veszi a hulladékot, lehet hogy végül még feleségül veszi Pannikát.Csak annyit kér , hogy nyomjuk még lejebb az árát.
Törölt felhasználó 2013. 05. 29. 13:30
Törölt hozzászólás
dexter 2013. 05. 29. 13:22
Sajnos az a baj, hogy a "szakértő" kormányunknak is köszönhető, akár az is, hogy a panny itt áll.

Ezzel a gazdaságpolitikával és kurucos hozzáállással azt a kevés befektetőt is elkergették, akinek esetleg még most is lenne pénze, ennek köszönhetően a magyar befektetőket is inkább külföld irányába kacsingatnak (akár a kicsik is) ill. a magánnyudíj pénzek ellopásával eltüntek azok a pénzügyi alapok, akik magyar részvényt vettek korábban.

Én remélem, hogy ha év végén a Xetra-s rendszert behozzák a magyar tőzsdére, akkor több kis(ebb) külföldi befektető is el fogja érni a magyar részvényeket extra költség nélkül, így talán fel fog pörögni a magyar tőzsde.
Mert ez mostanában csak haldoklik.
Bár ez a kormány könnyen lehet, hogy már mindenkit elrettentett, így lehet észre sem fogjuk venni, sőt a magyarok is inkább majd kint vesznek papírt.

Törölt felhasználó 2013. 05. 29. 13:18
Előzmény: #83362  Törölt felhasználó
Én még egy darabot sem adtam el. Kivéve amit napira vettem néha.
Törölt felhasználó 2013. 05. 29. 13:14
Több millió darab forgott meg 300 alatt.
Törölt felhasználó 2013. 05. 29. 13:07
Törölt hozzászólás

Topik gazda

gazmer36
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek