Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.



link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
saru 2017. 01. 09. 11:46
Előzmény: #5539  _pampa
#5540
Forrás: Magyar Idők, 2017 01 06 Péntek
________________________________________

Ünnepeltek volna az emberek szilveszterkor Malmőben, de több csoportnyi migráns tombolni kezdett, és tűzijátékokkal lőttek a védtelen tömegbe.

Malmőben több, 20-25 fős migránscsoportok lődöztek a járókelőkre.
Az emberek rettegtek, úgy érezték, mintha háborúba csöppentek volna.
Az újságírók is menekültek a helyszínről.
Egész Svédországból érkeztek a feljelentések a migránsok miatt.
A rendőrség mossa kezeit.

A fékevesztett tombolás azzal kezdődött, hogy egy arab származású migráns felmászott egy autó tetejére, és miközben ugrált rajta, azt kiabálta, hogy „dzsihád, dzsihád” – írja az express.co.uk egy fotográfus, Freddy Mardell beszámolójára hivatkozva.

Az újságírót eredetileg azért küldték a Mollevangen térre, hogy az emberek ünnepléséről készítsen riportot, de helyette háborús helyzetbe csöppent. „Az emberek nem mertek kiszállni az autóikból, a svéd tinédzserek pedig csoportokba verődtek, hogy egymást védjék a támadásoktól és a rablásoktól” – mondta az újságíró.

Ezzel kezdődött minden

A migránsok ekkor már tűzijáték-rakétákkal lőtték a téren tartózkodókat, hangosan üvöltöztek, és mindent megrongáltak, ami az útjukba került. Freddy Mardell beszámolója szerint még az újságírók is menekültek a térről, az egyik kollégája például azt mondta neki távozás előtt, hogy nem fogja kockáztatni az életét ezért a sztoriért.
Ünneplés helyett halálfélelem

Miután az internetet elárasztották az okostelefonnal készített felvételek a migránsok fékevesztett őrjöngéséről, a rendőrség sem tagadta, hogy komoly incidensek történtek más városokban is, ráadásul a vandálok nem csak civileket, hanem rendőröket, tömegközlekedési eszközöket és mentőket is célba vettek a rakétákkal. Utólag 50 feljelentés történt ilyen jellegű támadások miatt.

Egy malmői lakos beszámolója szerint a Mollevangen téren több, egyenként 20-25 fős migránscsoport lődözött pirotechnikai eszközökkel, a helyszínen lévő családok pedig rettegtek attól, mi vár még rájuk.

A rendőrség mossa kezeit, szerintük ez így normális

A rendőrség szóvivője, Nils Norling a következőket mondta az esetek kapcsán: „Ismert, hogy nem lehet garantálni senki biztonságát Szilveszterkor. Mindig megvan a kockázata annak, hogy eltalál valakit egy rakéta. Ez akkor is igaz, ha a helyszínen van a rendőrség, hiszen hatalmas embertömegről van szó, nem állhat mindenki mellett egy rendőr. Letartóztatásra egyébként nem került sor, sőt rendőri jelentésre sem volt szükség.”
Szilveszteri incidensek egész Európában

Az isztambuli terrortámadás kiemelkedik a tragikus események közül, de Kölnben migránsok erőszakoskodtak nőkkel, Lengyelországban halálra késeltek egy embert, Saarbrückenben terrorcselekmény előkészítése miatt tartóztattak le egy szír férfit, Dortmundban pedig egy több, mint ezer fős észak-afrikai tömeg randalírozott, erőszakoskodott.
_pampa 2017. 01. 06. 11:48
Előzmény: #5537  _pampa
#5539
Ha igaz a vád, lesz kitiltás az USA-ból?

"Csalás és korrupció miatt nyomozás indul Netanjahu ellen
2016. december 29., csütörtök Európán kívül

Rendőrségi nyomozást rendelt el Izraelben Benjámin Netanjahu miniszterelnök ellen Aviháj Mendelblit államügyész, s a közeli napokban eskü alatt kihallgatják a kormányfőt – jelentette szerda este a tízes tévécsatorna híradása.

Az izraeli miniszterelnököt két ügyben vádolják korrupcióval és csalással, ezek részleteit egyelőre nem hozta nyilvánosságra az izraeli média. A tízes tévé szerint az egyik ügy súlyosnak tekinthető, és bizonyítékok szólnak Netanjahu ellen.
Aviháj Mendelblit főügyész már hónapokkal ezelőtt felkérte a rendőrséget a miniszterelnök gyanús ügyeiben vizsgálat indítására, de a helyi média szerint a Netanjahu által kinevezett főügyész erősen korlátozta a rendőrséget munkájában, s meghatározta, hogy milyen szálakon haladhatnak, kiket, és miről hallgathatnak ki. Az utóbbi időben azonban a rendőrség birtokába került újabb információk nyomán mégis engedélyezték bűnügyi nyomozás megindítását, amelynek keretében eskü alatt, várhatóan már a közeli napokban kihallgatják a kormányfőt.
A két ügyről egyelőre nem lehet részleteket tudni, de valószínű, hogy újonnan felszínre került esetekről van szó, melyekkel eddig nem foglalkozott az izraeli média. A rendőrség képviselői szerint a nyomozás több hónapos késleltetése egyértelműen indokolatlan volt, és a tévécsatorna szerint erről majd magyarázatot kell adnia az államügyésznek.
Ehud Olmert, Izrael előző kormányfője jelenleg börtönbüntetését tölti, amelyet korrupciós ügyek miatt mért rá az izraeli bíróság, miután sikerült rábizonyítani hatvanezer sékel csúszópénz elfogadását még miniszterelnöksége előtti politikusi időszakából."
saru 2016. 12. 28. 16:18
Előzmény: #5537  _pampa
#5538
Lelki igény
Bayer Zsolt, belföld, karácsony, vélemény.
2016. december 28. 09:55

Hírértéke van, hogy az Egyesült Államok elnöke azt merte mondani, „boldog karácsonyt!”. Ebből derül ki hová is jutottunk ebben a beteg „liberális” világban.

„Ők azok, akiknek a lelketlenség lelki igény. Akik feneketlenül gyűlölik a magasztost, a meghatót, és még ezeknél is jobban a hagyományt. Ők azok, akik csak a cinizmusban képesek feloldódni, ami nem csoda, hiszen ha csak egyetlen napra elfelejtenék a cinizmust, azonnal kiderülne számukra is, hogy létezésük teljesen felesleges és tökéletesen értelmetlen. S hogy nélkülük bizony szebb lenne a világ. (...)

De semmi, tényleg semmi sem igazolja, hogy ezeknek győzniük kell. Sőt! Most minden abba az irányba mutat, hogy nem fognak győzni. Hogy végük lesz hamarosan, egyszer s mindenkorra! Fontos grádicsa e közelgő diadalnak az újonnan megválasztott amerikai elnök gesztusa, amiről a mandiner tudósított még karácsony előtt:

»Megígérte, megcsinálta: kellemes ünnepek helyett boldog karácsonyt kívánt az USA megválasztott elnöke. Trump még tizennyolc hónapja Wisconsinban ígérte meg, hogy vissza fog jönni egyszer, és kellemes ünnepek helyett boldog karácsonyt fog kívánni. Most megtette.« (Breitbart Trump: We Are Going to Say Merry Christmas Again, Mandiner)

Ebben az a döbbenetes, hogy hírértéke van. Meg kell írni, be kell mondani! Hogy az Egyesült Államok elnöke azt merte mondani, »boldog karácsonyt!«. Sőt! Meg merte ígérni, hogy majd ezt fogja mondani! Ebből a »hírből« derül ki igazán, hová is jutottunk ebben a beteg, »liberális« világban. De az is kiderül belőle, hogy hová igyekszünk ismét. Csak meg ne álljunk félúton…”

Magyar Hírlap Bayer Zsolt: Lelki igény
_pampa 2016. 12. 18. 10:14
Előzmény: #5536  _pampa
#5537
"Hat golyóval, közvetlen közelről végeztek vele. Drónok fejlesztésén dolgozott.
A palesztin Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet Izraelt gyanúsítja drónszakértője, Mohamed Zavahri megölésével. A repülőmérnököt csütörtökön lőtték agyon Tunéziában. A Hamász katonai szárnya közleményben jelentette be, hogy Zavahri irányította pilóta nélküli légi eszközeik fejlesztésének programját. A 49 éves tunéziai drónszakértő 10 éve csatlakozott a Hamászhoz.
A libanoni síita Hezbollah-nak is dolgozó Zavahrit hat golyóval, közelről lőtték agyon. A repülőmérnök 2013-ig Damaszkuszban élt, s - a Hezbollahnak és a Hamásznak dolgozva - azóta is többször ellátogatott Libanonba és Törökországba.
A tunéziai hatóságok nem vádolták meg Izraelt a gyilkossággal. A jeruzsálemi rádió szerint Tunéziában letartóztattak 8 embert, 2 gyanúsítottat pedig még keresnek. A gyanúsítottak között európai állampolgárok is vannak. A nyomozók lefoglaltak 4 járművet, egy bérelt autóban pedig 2 hangtompítós fegyvert találtak.
A Hamász katonai szárnya és az Iszlám Dzsihád nevű fegyveres szervezet már évek óta dolgozik drónok fejlesztésén. Több mint egy évtizede egy robbanásban meghalt az Iszlám Dzsihád 6 aktivistája, amikor egy külföldről megrendelt drónt tartalmazó csomagot bontottak fel."
_pampa 2016. 12. 14. 11:07
Előzmény: #5534  _pampa
#5536
A fejlődés nevében az ember először elszennyezte a termőföldet, azután a vizeket és most már az űr következik!

"Nagy sebességgel, akár 28 ezer km/h-val is keringenek a Föld körül azok a különféle objektumot, melyek az űrszemét jelentős részét adják. Régi műholdakról, rakétamaradványokról és űreszközök leesett részeiről van szó, melyekből becslések szerint több mint 100 millió darab kering a bolygónk körül.

Az első Föld körüli pályára állított műhold, a Szputnyik 1957-es fellövése óta, azaz közel 60 éve egyre csak sokasodó űrszemét felszámolására vagy legalábbis csökkentésére lesz jó a japánok Kounotori (Gólya) nevű teherűrhajójat, ami már javában teljesíti is a szolgálatát. A BBC beszámolója szerint az eszköz ugyanis amellett, hogy a Nemzetközi Űrállomásra szállít utánpótlást, egy 700 méter hosszú, alumíniumszálakból és acélhuzalból font “zsinórt” húz maga után."
saru 2016. 12. 14. 10:24
Előzmény: #5533  saru
#5535
A Wall Street vagy az olajcégek zsebe a nagyobb?
külföld, vélemény, USA, Schiffer András, Exxon Mobil, Wall Street, klímavédelem, Közel-Kelet, külügyminiszter, Rex Tillerson.
2016. december 13. 13:16

Az Exxon Mobil vezére lesz az új amerikai külügyminiszter. Szép kilátások a klímavédelem előtt. A Közel-Keleten pedig majd a „demokrácia-export” című ideológiai gyarmatosítás helyébe lép a nyers gazdasági érdekérvényesítés.

„Az Exxon Mobil vezére lesz az új amerikai külügyminiszter. Szép kilátások a klímavédelem előtt. A Közel-Keleten pedig majd a »demokrácia-export« című ideológiai gyarmatosítás helyébe lép a nyers gazdasági érdekérvényesítés. Ahogyan azt a Bush-Cheney adminisztráció alatt láthattuk. S még mondja valaki, hogy a mindenkori amerikai kormányzat nincsen az óriásvállaltok zsebében. A kérdés csak annyi: a Wall Street vagy az olajcégek zsebe a nagyobb?”

Facebook Schiffer András: A Wall Street vagy az olajcégek zsebe a nagyobb?
_pampa 2016. 12. 14. 08:28
Előzmény: #5532  _pampa
#5534
"a parancsnokok akkor hagyhatnak jóvá csapást „kulcsfontosságú katonai célpontok” ellen, ha a várható civil áldozatok száma legfeljebb tíz."

tehát, tudták, hogy lesz civil áldozat!

Azokért a civilekért nem kár??????
Hol vannak ilyen hírnél azok akik aggódnak az Európába tartó migránsokért?

"„Kulcsfontosságú a civilek megóvása fegyveres konfliktus esetén, és fontos, hogy a jogi iránymutatás tiszta és világos legyen” – húzta alá a Pentagon jogtanácsosa, Jennifer O’Connor.

A szabályzat részletesebben leírja, hogyan kell azonosítani azokat a területeket, ahol valószínűbb a katonai célpontok jelenléte és kevésbé valószínű a civileké. Több olyan példát is felsorol, ahol a katonai akciót végül lefújták, mert civilek is meghalhattak volna.

A szabályzat arra is kitér, hogy „nyilvánvalóan törvénytelen” parancsot, amely „túlzott civil áldozatot” követelne, nem szabad végrehajtani.

Nevük mellőzését kérő források azt mondták: az Iszlám Állam ellen folytatott küzdelem során a parancsnokok akkor hagyhatnak jóvá csapást „kulcsfontosságú katonai célpontok” ellen, ha a várható civil áldozatok száma legfeljebb tíz. Korábban zéró tolerancia volt érvényben, de a hadsereget az a vád érte, hogy nem elég agresszíven választ célpontokat. Egy magas beosztású tisztviselő elmondta: eddig egyetlenegyszer született olyan döntés, amely a megengedőbb szabályok alapján született."
saru 2016. 12. 12. 10:34
Előzmény: #5532  _pampa
#5533
A CIA Trump ellen
Lovas István, vélemény, Donald Trump, CIA, Oroszország, USA, amerikai elnökválasztás.
2016. december 12. 07:11

Példa nélküli az, amit ma a magát a status quo elvesztése miatt halálra aggódó politikai elit és az irányítása alatt álló intézmények tesznek a kitűzött időpont szerint január 20-án hivatalba lépő Donald Trump megválasztott elnök ellen.

„Pedig milyen érdekes lehet a langley-beli hírszerzők heti hétszeri figyelmeztetése arról, hogy Putyin éppen most pucolja fényesre az Euró­pára irányított atomrakétáit, miközben a Russia Today helyszíni tudósításnak álcázott álhírével támad, bemutatva, miként térnek vissza aleppói keresztények a kormányerők és a Szíriába invitált orosz haderők által felszabadított Aleppó belvárosába, hogy templomaikban istentiszteleten adjanak hálát a hirtelen megszűnt terrorista rémuralomnak és pusztításnak.

Az amerikai fővárosban a kétségbeesés hulláma valóban cunami-méretű.

Nincs semmi, ami a viszályra, destruálásra beállt és abból gigaprofitot lecsapoló amerikai elitet jobban feldühítené, mint a béke illata. Amit Tillerson kinevezésének híre mellett táplál az is, hogy a pletykák szerint a nemzetbiztonsági tanácsadói posztra jelölt Michael Flynn-nek és helyettesének, K. T. MacFarlandnek is bizony vannak kapcsolatai Vlagyimir Putyin elnökkel.

Ez – kellő tárgyilagossággal nézve – nem jelenti azt, hogy a mi táborunknak ne lenne némi légypiszok a svejki kocsmában függő császári képen: annak ott van a Tillerson helyettesének szánt neokon John Bolton volt amerikai ENSZ-nagykövet és a Pentagon irányítására kiszemelt James Mattis tábornok, aki szintén nagyon nem csípi az orosz elnököt.

De mi, Trump hívei a kompromisszumkötő való világában élünk, ahol már azzal a paradigmaváltással is több mint elégedettek vagyunk, hogy a háború szítására esküdt ellenségeink úgy érzik, vérezve hevernek a csatamezőn, miközben azért, reálisan szemlélve a helyzetet, egy-egy bonbont még bekaphatnak. Kapják. Ha már – vagy ameddig – nem állnak a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság előtt.”

Magyar Hírlap Lovas István: A CIA Trump ellen
_pampa 2016. 12. 09. 08:12
Előzmény: #5531  _pampa
#5532
"izraeli telepek utólagos legalizálásáról szóló törvényt"

"Csak Barack Obama amerikai elnök januári távozása után szavazza meg az izraeli parlament, a kneszet a Ciszjordániában létrehozott törvénytelen izraeli telepek utólagos legalizálásáról szóló törvényt - közölték kormányközeli források a The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli újsággal.
MTI, 2016. december 9.

Az ellenmondásos törvényt azért nem terjeszti a kormány második és harmadik olvasatban a törvényhozók elé Donald Trump új amerikai elnök beiktatásáig, mert Benjámin Netanjahu miniszterelnök attól tart, hogy ha a kneszet már decemberben végleg megszavazná, akkor Obama támogatna, illetve nem vétózna meg egy Izrael elleni döntést az ENSZ Biztonsági Tanácsában.

Ezért a The Jerusalem Post honlapja szerint Avigdor Liberman védelmi miniszter javaslatára kivárják Donald Trump január huszadikai beiktatását az új törvényjavaslat további szavazásaival.

A telepek legalizálásáról szóló törvény Aviháj Mendelblit államügyész szerint alkotmányellenes, ellentétes mind az izraeli, mind a nemzetközi törvénykezéssel, és ezért nem vállalta képviseletét fellebbezés esetén a legfelsőbb bíróság előtt. Az Izraelben alkotmánybíróságként is működő legfelsőbb bíróság várhatóan meg fogja akadályozni az új jogszabály érvénybe léptetését.

Csütörtökön az Európai Unió, Németország, az Egyesült Államok és az ENSZ is elítélte, hogy előző éjjel első olvasatban megszavazták az indítványt.

A törvényt , amely palesztinok magántulajdonban lévő földjeinek utólagos kisajátításával mintegy négyezer telepeslakást legalizálna, a Ciszjordániában, a jövendő palesztin állam területén élő telepeseket támogató Bájt Hajehudi (Zsidó Otthon) nevű párt kezdeményezte és erőltette rá a kormányra."
_pampa 2016. 12. 08. 13:36
Előzmény: #5530  _pampa
#5531
most akkor terrorista vagy nem az a tizenéves palesztin fiatal akit kődobálás miatt agyonlő az izraeli hadsereg?

"Az a rezsim, amelyiknek azért kellett tavaly "terroristává" felturbózni a megafonba beszélő, amúgy valóban köveket dobáló szír menekültet, hogy össze lehessen kapcsolni a migránsveszélyt a terrorizmussal.

Ennek a példastatuálásnak az első - de vélhetően nem utolsó - áldozata a most nem jogerősen tíz évre ítélt Ahmed H. Akinek ítéletét egyébként Deutsch Tamás nevű kedves olvasónk a Twitteren "provokatívan puhány ítéletnek" nevezte.

Ez a megafonba beszélő, határmegnyitást követelő, kődobáló ember lenne a "terrorista", akitől akkor most rettegnünk kéne?"
_pampa 2016. 12. 08. 10:48
Előzmény: #5526  _pampa
#5530
megint civil áldozatok!

"Egy zsúfolt piacot ért légicsapás Irakban, sok a halott

Hatvanhatan meghaltak és nyolcvannyolcan megsebesültek egy légicsapás következtében az Iszlám Állam terrorszervezet ellenőrzése alatt álló, nyugat-iraki Káim városban - jelentette be csütörtökön egy névtelenséget kérő kórházi forrás.

Szalím el-Dzsabúri, az iraki parlament elnöke azt közölte, hogy a légicsapás egy civilekkel teli piacot ért. Egyelőre nem világos, hogy ki hajtotta végre a támadást. Az iraki légierő és az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció rendszeresen bombázza az Iszlám Állam állásait Irakban."
atv.hu/MTI
Törölt felhasználó 2016. 11. 17. 21:22
Törölt hozzászólás
#5529
kispaleva 2016. 11. 15. 09:08
Előzmény: #5527  saru
#5528
"A zsidó telepeseknek négyszer annyi víz jut, mint a palesztinoknak

Pörge Béla

Pörge Béla
2016. november 15. 08:28

HEBRON, 8:28
Egy izraeli állami vízellátó cég azt tervezi, hogy csökkenti a Ciszjordániába juttatott víz mennyiségét.

Ciszjordániának így is jóval kevesebb víz jut, mint Izraelnek. A terület ugyan Palesztina része, de szinte a teljes lakosság Izrael fennhatósága alá tartozik. Nagyjából 2,1 millió palesztin és 374 ezer zsidó telepes lakja.

A régióban eddig is komoly problémákat okozott a vízellátás. Az izraeli állami cég, a Mekorot most azt tervezi, hogy még kevesebb vizet kapna a palesztin terület. Ha bár a tervezetet az izraeli nemzeti infrastruktúráért felelős miniszter, Yuval Steinitz elutasította, és új változatot kért, az továbbra sem került bemutatásra.

A Mekorot azzal érvelt, hogy a fejletlenebb palesztin régióban úgyis kevesebb vizet használnak, mint a zsidó részeken. Emellett hozzátették azt is, hogy a függetlenségért küzdő palesztinoknak is részt kéne vállalniuk a vízellátásban.

Utóbbi érv meglehetősen cinikus, hiszen a izraeli törvények miatt Palesztina nem építhet semmilyen stratégiailag fontos épületet Ciszjordániában.

Beszédes adat, hogy Ciszjordániában a palesztinok átlagosan 70 liter vizet használnak egy nap, addig a zsidó telepesek 300 litert. Az ENSZ által előírt és javasolt mennyiség 100 liter egy napra. Az Al Jazeera szerint vannak olyan arab falvak, amelyek csupán heti két órát jutnak csupán vízhez.

Az ENSZ is már többször felszólította a feleket, hogy az alapvető szükségleteken ne vitatkozzanak.

A víznek az együttműködés és a szeretet forrásának kellene lennie. Mindenki ugyanazt a vizet használja"
— mondta Gregor von Medeazza, az UNICEF vízért és higiéniáért felelős embere.

A palesztinok szerint Izrael "vízháborút" folytat ellenük, erről korábban készítettek egy tweetet is.

Kép megtekintése a Twitteren
Kép megtekintése a Twitteren
Követés
Palestina Komitee @Palkomitee
#Israel's WATER WAR against the Palestinians. Not enough water in the West Bank ?? #WARCRIMES #FREEPALESTINE
15:45 - 2016 Jún 23
3 3 retweets kedvelés
Ezen a nyáron készült ábrán is jól látszik, hogy esik elég eső Ciszjordániában, de a vízből sokkal több jut az izraeli részekre."
saru 2016. 11. 14. 13:48
Előzmény: #5526  _pampa
#5527
Találkozót egyeztetett Donald Trump és a kínai államfő
MTI2016.11.14. 08:1228

Donald Trump megválasztott amerikai elnök és Hszi Csin-ping kínai államfő telefonon beszélt egymással pekingi idő szerint hétfőn, kölcsönös tiszteletükről biztosították egymást, valamint megállapodtak abban, hogy "hamarosan" találkoznak. Erről mind Washingtonban, mind Pekingben hivatalos bejelentés volt.
Erről tudnia kell
Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Mark Thompson
Verstappen olyan volt, mint Senna és Schumacher
Forrás: Police.hu
Fiatalokat késeltek meg Budapesten - egy támadót már...
Forrás: Facebook
Hosszú gyakorlatilag máris megnyerte a világkupasorozatot

Trump megköszönte Hszi gratulációját a választási győzelméhez, és elmondta: úgy érzi, a lehető legjobb lesz a kapcsolatuk, és ez mindkét ország érdekét szolgálja majd – olvasható a közleményben, amit Trump hatalomátadási ügyekkel foglalkozó irodája adott ki.

A kínai közszolgálati tévé arról számolt be, hogy a két politikus megállapodott egy találkozóban, amelyet már a közeljövőben megejtenének, és megvitatnák a kétoldalú kapcsolatokat. Hszi kijelentette, hogy mindkét országnak "szüksége van a másikkal való együttműködésre, és sok dologban együtt is tudnak működni".
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Nem dolgozhat majd ingyen Donald Trump
Meglőttek egy embert a Trump-ellenes tüntetésen
Trump megtartaná az Obamacare két pontját
_pampa 2016. 11. 12. 10:56
Előzmény: #5525  _pampa
#5526
a demokrácia mintaországában?

""Felszólítjuk az elektorokat, hogy ne vegyék figyelembe az általuk képviselt államok voksait, és szavazzanak Clinton külügyminiszterre"
- olvasható a petícióban. Nem egyértelmű, hogy kik állnak a petíció hátterében, de egy magát Elijah Bergnek nevező, észak-karolinai férfi neve szerepel aláíróként. A petícióban megfogalmazottak érvényesítésére nincs jogi lehetőség."
atv.hu/MTI
_pampa 2016. 11. 09. 10:21
Előzmény: #5524  _pampa
#5525
Donald Trump, az amerikai Republikánus Párt jelöltje helyi idő szerint szerda hajnalban bejelentette győzelmét az elnökválasztáson, és ehhez demokrata párti vetélytársa, Hillary Clinton telefonon gratulált neki, elismerve saját vereségét."'
_pampa 2016. 11. 08. 16:31
Előzmény: #5521  _pampa
#5524
Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő azzal vádolta meg a miniszterelnöki hivatal munkájáról feltáró riportot készítő tekintélyes újságírónőt, hogy politikai okokból a megbuktatására tör.


Az izraeli sajtó és a közösségi média kedden elsősorban az előző esti Tény című oknyomozó riportműsor mintegy hatperces záró részével foglalkozott, amelyben Netanjahu hivatala éles kirohanásokat intézett Ilana Dajan, Izrael egyik legismertebb és legmegbecsültebb újságírónője ellen, aki szezonnyitó műsorában a miniszterelnöki hivatal működésének visszásságait mutatta be.

Dajan műsorában a kormányfő több volt munkatársa számolt be Sara Netanjahu beavatkozásáról a miniszterelnök és a kormány munkájába, és felhívta a figyelmet Netanjahu döntéshozatalának fonákságaira, például arra, hogy a hozzá való lojalitás alapján, és nem szakmai indokok alapján dönt kinevezésekről, sőt gyakran felesége határozhat az egyes közhivatalok, köztük biztonsági tisztségek viselőinek személyéről.

A magas színvonalon elkészített műsor egészéről azonban senki sem beszél Izraelben, hanem csakis a záró hatperces szakaszról, amelyben Dajan kényszerűségből saját magát gyalázta kemény szavakkal. Ugyanis a műsor készítői elküldték a riport harminckét állítását, és választ kértek rájuk, de tényszerű válaszok helyett a miniszterelnöki hivatal egy három oldalas, Dajant személyében ostorozó levelet küldött, és követelte annak ismertetését.

Ilana Dajan a műsor végén felolvasta az őt pocskondiázó szöveget, amelyben olyan kitételek is voltak, mint hogy “szélsőbaloldaliként politikai okokból meg akarta buktatni Netanjahut és jobboldali kormányát, hogy helyette egy baloldali kormányzatot segítsen hatalomba”, hogy “egy csöpp szakmai feddhetetlensége sincs”, hogy “műsora politikai adás a miniszterelnök és felesége ellen, tele újrahasznosított pletykákkal és rosszindulatú hazugságokkal”."
Törölt felhasználó 2016. 11. 07. 15:39
#5523
A két Achilles-sarok:
Olajcsúcs: - ugyan már! - hát nem ugyanmár.
2006-ban megvolt, 92 millió hordó/nap, azóta enyhén, de folyamatosan és biztosan csökken.
A nem konvencionális források ugyan hirtelen felfutottak - de ez fake jövőkép és optimizmus - a kihozatal évek alatt nullára összeomlik.
Az egykori 1l befektetett olaj/25 liter felhozatal arány tekintetében 1/3!! aránynál járunk..van és marad még lenn - de nem éri meg felhozni!!
Klímaváltozás:a megszaladás küszöbén állunk, radikálisan csökken a hűtő-fényvisszaverő felületek aránya, a CO2 kibocsájtás mit sem csökkent - sőt!!...és bekerült a sokismerenetlenes egyenletbe a metán, amely minimum 25x-ös hővisszatartó képességel rendelkezik - ami bizonyos körülmények között 70-80x-os is lehet!!!
Olvad a tajga és a tundra, melegszik a tengerfenék - ömlik a légkörbe az évmilliók alatt akkumulálódott metán.
A földi klíma 10 éven belül törvényszerűen és elkerülhetetlenül összeomlik!!!
szivacs
szivacs 2016. 11. 07. 14:36
#5522
az emberiség létszáma a Földön így alakult: link
_pampa 2016. 11. 04. 08:39
#5521
"Hatályba lépett a párizsi klímaegyezmény

Ma hatályba lépett a Párizsi Megállapodás, amely azt a célkitűzést erősítette meg, hogy a Föld légkörének felmelegedését a kötelezettséget vállaló 195 ország 2 Celsius-fok alatt tartja az iparosodás előtti mértékhez képest, és folytatja az arra irányuló erőfeszítéseket, hogy a felmelegedés csak 1,5 fokos legyen.


A megállapodást a klímaváltozás elleni nemzetközi összefogás eredményeként 2015. december 12-én fogadták el. A 1,5 fok megemlítése a megállapodásban a tengerszint emelkedésével létükben fenyegetett szigetállamok kérése volt, amit több mint száz ország, köztük az Európai Unió tagállamai, valamint az Egyesült Államok is támogatott.
A megállapodás egyik kulcseleme a finanszírozás, amely minden országot részvételre ösztönöz, többek között a magánforrások minél szélesebb körű bevonásával. Az aláíró országok ötévente értékelik intézkedéseik eredményét.

Magyarország az Európai Unió hat másik tagállamával együtt – Ausztria, Franciaország, Málta, Németország, Portugália és Szlovákia – október 5-én ratifikálta a megállapodást, miután előző nap az Európai Parlament és az Európai Tanács is megtette ezt. A hatályba lépés feltétele volt, hogy ratifikálja legalább 55 ország, amelyek együttesen a globális felmelegedésért felelős gázok 55 százalékát bocsátják ki.

Számos ország, köztük a világ két legnagyobb szén-dioxid-kibocsátója – Kína és az Egyesült Államok – ratifikálta a klímamegállapodást. Az EU és hat tagállamának csatlakozása után immár 72 ország lett részese az egyezménynek, amelyek a globális kibocsátások 56,725 százalékáért felelnek."

"A 1,5 fok megemlítése a megállapodásban a tengerszint emelkedésével létükben fenyegetett szigetállamok kérése volt,"

egyes kutatók szerint akik újraszámolták a melegedést már 2016-ban átléptük az 1,6 fokot!

és a melegedés 2020-ra várhatóan eléri a 2 ! fokot!

Topik gazda

pampa
3 5 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek