Topiknyitó: pampa 2007. 06. 28. 12:58

Mi lesz veled világ?  

Legyen egy topikja a külföldi híreknek is.

Mint mindennek ezeknek is van hatásuk a Magyar tőzsdére.

Ezt most találtam nagyon érdekes,demokrácia értelmezés.link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
saru 2017. 02. 21. 09:40
Előzmény: #5559  _pampa
#5560
Nemzetközi elfogatóparancsot kérnek Soros ellen Amerikában!
Petíciót indítottak az amerikai spekuláns ellen az Egyesült Államokban. A kezdeményezés szerint George Soros fenyegetést jelent a szabad világra, bűnei miatt pedig nemzetközi elfogatóparancsot kell kiadni ellene. A petitions.whitehouse.gov oldalon található felhívás arra kéri a szövetségi kormányt, hogy lépjen fel az amerikai milliárdossal szemben, aki útjában áll annak, hogy Amerikát ismét naggyá tegyék.

A petíció szerint Soros a következő bűnöket követte el:

Pénzügyileg nyílt lázadást támogatott amerikai nagyvárosokban, mely több millió dollárnyi anyagi kárt és életek kioltását eredményezte.
Megkísérelte manipulálni a demokratikus választásokat azáltal, hogy több millió dollárt adományozott az általa preferált jelölteknek.
Az amerikai szuverenitás megkurtítására törekszik. Saját szavai szerint: „Az Egyesült Államok a fő akadálya egy tartós és igazságos világrendnek… Az Egyesült Államok hozzáállásának és politikájának megváltoztatása továbbra is a legfőbb prioritásom.”
Egy valutamanipulátor. Soros indította el a brit pénzügyi válságot azzal, hogy a piacra dobott 10 milliárd fontot, ezzel kierőszakolva a valuta leértékelését és az egymilliárd dolláros profitot.
Magyarországnak is súlyos károkat okozhatna, amennyiben a petíció eredményeként Sorost „kivonnák a forgalomból”, hiszen Konrád Györgytől tudjuk: George Soros olyan nagy jótevője Magyarországnak, mint maga Széchenyi István.

Forrás: 888.hu. Fotó: yournewswire.com

Forrás: pestisracok
_pampa 2017. 02. 16. 11:06
Előzmény: #5558  _pampa
#5559
akkor most hogyan is van?

"Trump: Nem engedem, hogy Irán atomfegyverhez jusson"

"Putyin: Nem engedem, hogy Izrael atomfegyverhez jusson! "

nem kellene ezek elbírálását, eldöntését az ENSZ-re hagyni?
_pampa 2017. 02. 16. 10:16
Előzmény: #5557  _pampa
#5558
Ismét civil áldozatok!

"Gyászolókat ért légi csapás Jemenben
MTI, 2017. február 16., csütörtök 09:48
Nyolc nő és egy gyerek meghalt csütörtökre virradóra egy temetésen gyászolókat érő légi csapásban Jemenben, a síita húszi lázadók ellenőrzése alatt álló területen – közölték kórházi források.
További tíz ember megsebesült, ők is mindnyájan nők. Egy szanaai kórházba szállították őket.

A támadást a fővárostól, Szanaától 40 kilométerre északra fekvő Harra településen hajtották végre. A húszi lázadók által működtetett Saba.net hírügynökség jelentésében megnevezett egy Mohammed an-Naki nevű férfit, akinek a házát érte a támadás a gyászszertartás idején.

A kormányellenes húszik a Szaúd-Arábia vezette nemzetközi katonai koalíciót tették felelőssé a támadásért. A koalíció egyelőre nem reagált.

Humanitárius válság

Jemenben két és fél éve, 2014 augusztusa óta tart a polgárháború az Irán támogatását élvező síita húszik és a Szaúd-Arábia vezette – szunnita arab – koalíció által támogatott, nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz, Abed Rabbó Manszúr Hádihoz hű erők között. Eddig sorra kudarcba fulladtak az ENSZ közvetítésével zajló béketárgyalások.

Egy jemeni jogvédő szervezet összesítése szerint 10 ezer polgári lakos halt meg a harcok miatt, a civil sebesültek száma pedig meghaladja a 18 ezret.

A háború humanitárius válsághoz is vezetett az amúgy is nagyon szegény arab-félszigeti országban. Az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) minapi beszámolója szerint tavaly körülbelül 63 ezer jemeni gyerek halt éhen. A világszervezet jelentéséből az is kiderült, hogy a csaknem 19 milliós jemeni lakosság több mint kétharmadának van szüksége segítségnyújtásra és védelemre."
_pampa 2017. 02. 16. 07:57
Előzmény: #5556  _pampa
#5557
"A sajtótájékoztató legfontosabb pillanataként Donald Trumpnak azt a kijelentését értékelték, amely szerint a "felek maguk döntsék el", hogy "egy vagy két állam" biztosítja a békét. A szakértők szerint ez alapvető változást jelent Washington eddigi politikájához képest, amely a palesztin-izraeli konfliktus kétállami megoldását, vagyis egy önálló, független palesztin állam létrehozását sürgette. " link

Lassan eljön az a pont ami után már értelmetlen a tárgyalás a két fél között. A palesztinoknak az ENSZ keretein belül kell küzdeniük az önálló államuk létrehozásáért. Az ENSZ hozta azt a határozatot ami alapján kikiálthatta Izrael a megalakulását, így az ENSZ-nek kell ugyanezt biztosítani a palesztinok számára is! Egyedül amiről még van értelme a tárgyalásnak az a határvonal, amennyiben erről sem tud a két fél megegyezni akkor az 1967-es határ mentén kell megrajzolni.

A mostani erőszak csak további erőszakot fog szülni a térségben. Láthatjuk, tárgyalás útján nem megoldható a kérdés, ahogyan erőszak alkalmazásával sem! Így csak a politikai megoldás maradt!
_pampa 2017. 02. 10. 15:01
Előzmény: #5555  _pampa
#5556
" Trump: Azt akarom, hogy Izrael észszerűen viselkedjen
MTI,
Nem kedvez a békének, ha Izrael telepeket épít az 1967-es, úgynevezett hatnapos háborúban elfoglalt területeken – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök abban az interjúban, amely pénteken jelent meg a Jiszráél Hajom című izraeli lapban.
„Kevés terület maradt Ciszjordániában, és még kevesebb marad minden alkalommal, amikor egy telep miatt földterületet vesznek el belőle. Nem gondolom, hogy a telepek fejlesztése jót tesz a békének, de minden lehetőséget megvizsgálunk” – hangsúlyozta Donald Trump az izraeli kormányfőt támogató, ingyenes újságnak adott interjúban néhány nappal azelőtt, hogy Washingtonban fogadja Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnököt."
_pampa 2017. 02. 08. 17:47
Előzmény: #5554  _pampa
#5555
akinek meg nincsen fészbúkja az ne is kérjen vízumot? :))))

"Tovább ötletel az amerikai védelmi minisztérium azon, hogyan lehetne még jobban szűrni az országba beutazókat. Legújabb elképzelésük az, hogy elkérnék a közösségi médiában használt jelszavakat, és aki nem adja meg, attól megtagadják a beutazást.
2017. 02. 08.

A jövőben a közösségi médiában használatos jelszavakat is elkérhetik azoktól, akik vízumigénnyel fordulnak az Egyesült Államokhoz – ezt John Kelly amerikai belbiztonsági miniszter mondta. Hozzátette egyből, hogy erre nézve döntés még nem született. A szigorítással tovább fokoznák a hét ország – Szíria, Irak, Irán, Szudán, Líbia, Szomália és Jemen – ellen bevezetett intézkedéseket.

Aki megtagadja a jelszavak megadását, és így nem engedi az amerikai hatóságoknak, hogy megnézzék Facebook-fiókját, levelezését és böngészési előzményeit, attól megtagadják a vízum kiadását."
_pampa 2017. 02. 08. 11:40
Előzmény: #5553  _pampa
#5554
"Elhamarkodott döntés volt?

Meg nem nevezett amerikai tisztségviselők azt állították a Reuters hírügynökségnek, hogy ez volt az első titkos terrorelhárítási művelet, amelyet Donald Trump amerikai elnök engedélyezett, de Trump elegendő hírszerzési, terep- és háttérelőkészítés nélkül hagyta jóvá.

A terepfelmérés legfeljebb is csak minimálisnak volt mondható – mondta az egyik szakértő. Ennek az lett az eredménye, hogy a támadó kommandót meglepetésként érték a tábor védelmére telepített aknák, a vártnál nagyobb létszámú szélsőséges fegyveres és a tűzerő.

Egy meg nem nevezett fehér házi tisztségviselő viszont azt mondta: az akciót alaposan előkészítette az előző adminisztráció, és a régi védelmi miniszter januárban jóvá is hagyta végrehajtását, amelyet azonban műveleti okokból elhalasztottak.

A CENTCOM szintén elismerte, hogy számos civil, köztük gyerekek veszthették életüket az amerikai katonák légi támogatásának bombázásai során."
_pampa 2017. 02. 08. 09:12
Előzmény: #5552  _pampa
#5553
"az új jogszabály ellentétes az izraeli kormányok korábbi kötelezettségvállalásaival és a nemzetközi joggal."

Nemzetközi jog? Ugyan már, az csak a szegényekre vonatkozik.......

"Veszélyes határt lép át Izrael az EU szerint

Elítéli az Európai Unió az izraeli telepekről elfogadott új törvényt, mert szerinte a zsidó állam veszélyes határt lép át azzal, hogy legalizálja a megszállt palesztin területeken található magánterületek lefoglalását. Az unió ezért felszólítja az izraeli vezetést, hogy ne hajtsa végre a törvényt, amely veszélyezteti a béke megteremtésének kilátásait, valamint tovább növeli a feszültséget.
Négyezer telepeslakás legalizálásáról szavazott nemrég az izraeli parlament. A lakóhelyeket Ciszjordániában, palesztin területen építették, illetve építik fel. A törvény 53, illegális telepesfalut „törvényesítene” és legalább 800 hektárnyi palesztin terület kisajátítását tenné lehetővé.

„A törvény mellett 60, ellene 52. Kijelentem, hogy a telepek legalizálása Júdeában és Samarában elfogadásra került” jelentette be Yuli Edelstein, az izraeli parlament elnöke.

Politikai források szerint Netanjahu négyszemközt ellenezte a törvényt, mivel attól tartott, az alapot szolgáltat ahhoz, hogy a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság eljárást indítson az ország ellen.

„Ne kezeskedj azért az őrült törvényért, ami azzal fenyeget, hogy elpusztítja az izraeli demokráciát, Izrael nemzetközi szerepét és fenyegeti az izraeli védelmi erők parancsnokait és az állam vezetését és teljesen ellentétes a főügyész véleményével” – mondta Isaac Herzog, a Cionista Unió elnöke.

Az éppen Párizsban tárgyaló Mahmud Abbasz palesztin elnök a nemzetközi közösséghez fordul.

„Nem fogadjuk el az izraeli kormány legújabb intézkedését, az 1967 óta megszállt területünkön építendő több ezer lakásról. Ez agresszió a népünk ellen és felemeljük ezért szavunkat a nemzetközi közösségnél. Elvárjuk a nemzetközi közösségtől, hogy segítsen nekünk végrehajtani az ENSZ biztonsági tanácsának vonatkozó döntését, mielőtt túl késő lenne” – nyilatkozta Mahmud Abbasz, palesztin elnök.

Francois Hollande francia elnök szerint Izrael a törvénnyel folytatja a palesztin területek megszállását.

„Az építések gyorsítása, amit most törvényi keretbe is foglaltak, mert az izraeli parlament elfogadta a szöveget, amit, ha megerősít az alkotmánybíróság olyan hatással jár majd, ami miatt irányíthatatlanul épülhetnek a házak, ez pedig megnyitja az utat a megszállt területek elfoglalására szemben a két állami megoldással. Szeretném azt hinni, hogy az izraeli kormány felülvizsgálja a szöveget és megtalálja az arany középutat és aztán a párbeszédet és egyeztetést is” – mondta el Hollande.

Az ENSZ főtitkára szerint is sérti a nemzetközi jogot az izraeli telepekről elfogadott új törvény.

„Ez a törvény szembe megy a nemzetközi joggal és messzire nyúló jogi következményei lesznek Izraelre nézve. A főtitkár óva int attól, hogy olyan lépéseket tegyenek, ami miatt kisiklik a két-állami megoldás. Minden vitás kérdést a két fél között egyenes tárgyalásokkal kell megoldani a biztonsági tanács határozatai és megállapodásai alapján” – véli az ENSZ-szóvivő, Stephane Dujaric.


Elítélte a törvényt az Európai Unió is. Federica Mogherini szerint veszélyes határt lép át Izrael azzal, hogy legalizálja a megszállt palesztin területeken található magánterületek lefoglalását. Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője hangsúlyozta: az új jogszabály ellentétes az izraeli kormányok korábbi kötelezettségvállalásaival és a nemzetközi joggal. Hatályba lépése esetén még jobban bebetonozza az egy állami létet, a jogi egyenlőtlenséget, az állandó megszállást és az örökös konfliktust."
_pampa 2017. 02. 02. 11:42
Előzmény: #5551  _pampa
#5552
"hogy alkalmas nukleáris robbanófejek hordozására, és a hatótávolsága elérheti a 2000-3000 kilométert."

"Irán kísérletet hajtott végre nukleáris robbanófejek hordozására is alkalmas Sumar robotrepülőgéppel – jelentette a Die Welt meg nem nevezett hírszerzési forrásokra hivatkozva.

A lapértesülést egyelőre sem a német hírszerzés, sem iráni források nem erősítették meg – számolt be a Reuters.

A Sumar típusú robotrepülőgépet Iránban építették, és az első sikeres kísérlet alatt 600 kilométeres távolságot tett meg. Úgy tudni, hogy alkalmas nukleáris robbanófejek hordozására, és a hatótávolsága elérheti a 2000-3000 kilométert.

A robotrepülőgépeket nehezebb lelőni, mint a ballisztikus rakétákat, mert alacsonyabb magasságban szállnak, és képesek elkerülni az ellenséges radarokat, összezavarni a védelmi rakétarendszereket, és mélyen az ellenséges területen is eltalálni a célt.

De Irán számára még fontosabb, hogy nem szerepelnek egyetlen ENSZ-dokumentumban sem, amelyik megtiltja Teherán számára a kísérleteket nukleáris robbanófejjel felszerelhető ballisztikus rakétákkal – mondta egy biztonsági szakértő a Die Weltnek."
_pampa 2017. 02. 02. 07:45
Előzmény: #5550  _pampa
#5551
"a szárazföldön küzdő amerikai kommandósok segítségére siettek, akikre „minden irányból, így házakból, épületekből is tüzet nyitottak" a terroristák, ez utóbbiak között felfegyverzett nők is voltak."

mit kerestek ott szárazföldi csapatok?
és jó lesz lementeni a magyarázatot, hamarosan más is használni fogja és akkor is ilyen megértőek legyenek a liberális barátaink!

"Valószínűleg polgári lakosok is áldozatul estek annak az amerikai légitámadásnak, amelyet vasárnap hajtottak végre Jemenben az al-Kaida terrorszervezet helyi ágának állásai ellen – jelentette be az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága (Centcom).
Szerdai közleményében a parancsnokság megállapította, hogy az utólagos vizsgálatok alapján valószínűleg civilek, köztük gyermekek is életüket vesztették a január 29-én az Arab-félsziget al-Kaidája (AQAP) nevű terrorszervezet egyik állása ellen végrehajtott légi csapás során.

A Centcom szerint repülőgépek és helikopterek a szárazföldön küzdő amerikai kommandósok segítségére siettek, akikre „minden irányból, így házakból, épületekből is tüzet nyitottak" a terroristák, ez utóbbiak között felfegyverzett nők is voltak. Ebben az összecsapásban az AFP francia hírügynökség szerint egy amerikai kommandós is életét vesztette, három amerikai katona pedig megsebesült.

16 polgári áldozat lehet

Nincsenek pontos adatok arról, hogy végül is hányan haltak meg a vasárnapi légi csapás következtében, korábbi jelentések szerint az al-Kaida negyvenegy feltételezett tagja, valamint tizenhat polgári személy, nyolc nő és nyolc gyermek lelte halálát vasárnap Jemenben egy amerikai légitámadásban – jelentette még vasárnap az AFP francia hírügynökség egy jemeni vezetőre hivatkozva."
_pampa 2017. 02. 01. 11:18
Előzmény: #5548  _pampa
#5550
"Izrael 1967-ben foglalta el Ciszjordániát és azóta több mint 120 települést építtetett. Ezek többsége a világ szemében illegális. Az Amona közelében lévő és a bíróság által lebontása ítélt településért 8 év dúl a harc, a telepesek száma azóta megnőtt, iskolákat és óvodákat is építettek.

„Durvák az érzések, itt töltöm az éjszakát és mindenki ugyanezt érzi kivéve néhány külső Izrael gyűlölőt és baloldali radikálist, itt senki sem boldog. Nézzenek körbe tüskékkel és kövekkel vagyunk körülvéve, soha senkit nem fosztottak meg a földjétől itt és mindenki tudja, hogy ez rossz. Ez egy terv része és ki fogják szakítani a zsidó közösség egy részét nagy Izraelben minden ok nélkül és ez nagyon fáj” – nyilatkozta a Samaria Regionális Tanács elnöke, Yossi Dagan.

A kitelepítés nem sokkal azután kezdődött, hogy Izrael bejelentette háromezer újabb telepes lakást húz fel a megszállt Ciszjordániában. Donald Trump beiktatása óta ez volt a harmadik hasonló bejelentés a zsidó államban. Az amerikai elnök már a kampány alatt világossá tette, hogy elődjével, Barack Obamával szemben nem lát kivetnivalót abban, ha Izrael újabb telepeket hoz létre a megszállt palesztin területeken."

link
szivacs
szivacs 2017. 01. 30. 19:42
#5549
a világ "vezetői" link
_pampa 2017. 01. 30. 17:05
Előzmény: #5547  _pampa
#5548
"Mi lesz, ha bevonják a fedezetlenül kiszórt rengeteg pénzt?

Többször felmerült a kérdés, hogy mit kezd az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed azzal a 4500 milliárd dollár értékű kötvénnyel, amit a mennyiségi könnyítés (fedezetlen pénzszórás) idején megvásárolt. Eddig nem volt aktuális az ügy, de most, hogy eljött végre a monetáris szigorítás ideje, már foglalkoznak vele.

A Fednek már a most szerdai kamatdöntő ülésen mérlegelnie kell, hogy a fokozatos kamatemelési ciklust ötvözze-e mérlegének leépítésével, vagyis a megvásárolt rengeteg kötvény fokozatos, óvatos eladásával, vagy ha nem is teszi még, hogyan kommunikálja a kérdést. Ha nem vonja ki a pénzt, lufi és gyors infláció jöhet, ha nem elég óvatosan teszi, akkor piaci pánikot okozhat.

A pénz útja

Az egész kötvényvásárlás lényege az volt, hogy a jegybank úgy gondolta: nem elég, ha a kamatokat 0-ig csökkentik, a gazdaság élénkítéséhez arra is szükség van, hogy ne csak a pénz árát csökkentsék le, hanem közvetlenül többletpénzt is pumpáljanak a gazdaságba. Ennek egyik lehetséges formája, ha az állam költekezni kezd (ekkor persze nem a jegybank, hanem a kormány végzi a feladatot), de akkor rögtön költségvetési hiány keletkezik, az állam eladósodik, és ez közismerten nem jó megoldás hosszabb távon.

Ezért gondolták azt, hogy a jegybank a piacon lévő államkötvényeket és esetleg vállalati kötvényeket vásárol, ezzel fedezetlen pénzt enged a gazdaságba, de ez a pénz nem növel adósságot. A kötvények a jegybanknál maradnak, és később újra eladhatja őket, bevonva a fedezetlen pénzt. A pénz útja ugyanakkor nem feltétlen a jegybanki elgondolás szerint halad a lakossági költekezés vagy a vállalati beruházások irányába: a kötvényeket azok tulajdonosai, a befektetők és főként a befektetési alapok adják el, és a kapott pénzt újra be akarják fektetni, magasabb hozam reményében. Így részvényeket és esetleg ingatlanokat kezdenek vásárolni, és bizonyos mérték fölött már önmagában ezzel igen komolyan megemelik az adott eszközök árait.

Nem akartak lufit

A jegybanknak nem célja, hogy a tőzsdén és az ingatlanpiacon lufi keletkezzen, inkább csak reménykedik, hogy ez csak részben történik meg, és a pénzből fogyasztásra és beruházásra is jut. A jelek szerint azonban igen sok pénz ment a részvénypiacra: a 8 év alatt nagyon magasra emelkedő részvényárak és indexek arra utalnak, hogy az említett 4500 milliárd dollár nem kis hányada oda került.

Logikus a kérdés ezek után, hogy ha a pénzt visszavonják, akkor mi történik? Konkrétan úgy néz ki a dolog, hogy a Fed elkezdi eladni a kötvényeket, így azok ára esni, hozama pedig emelkedni kezd. Az emelkedő hozam arra ösztönöz sok befektetőt, hogy eladjon részvényeiből, esetleg ingatlanjaiból, és immár magasabb hozam mellett vegye meg a biztonságosabb kötvényeket. Miután óriási összegről van szó, természetes, hogy ez komoly áresést okozhat a részvénypiacon.

Kerülnék a pánikot

Ez önmagában még nem baj, hisz a tőzsde egyszer emelkedik, máskor esik, ez a dolgok rendje. Azt viszont érthetően el akarja kerülni a Fed, hogy ez túl hirtelen, túl pánikszerűen történjen. Az egyik lehetőség, hogy csak rendkívül óvatosan, lassan indítja el a kötvényvásárlásokat. Ami talán még ennél is fontosabb, az a megfelelő kommunikáció: ha kötvényeladások híre váratlanul és felkészületlenül éri a piacokat, a befektetők pánikszerű eladásba kezdhetnek először a kötvények piacán, hirtelen túl nagyot emelve a hozamokon, majd a részvénypiacon is.

Egy, a Bloombergnél publikáló devizapiaci stratéga szerint ez különösen akkor lehet veszélyes, ha a kamatemelésekkel egybeesik, így a hirtelen és erős szigorítás képzete alakul ki a piaci szereplőkben. Ezért szerinte a Fednek érdemes megfontolni, hogy a pénzvisszavonás megkezdésekor kissé lassítja a kamatemelés ütemét (akár több kamatdöntésen is változatlanul hagyva a kamatot), vagy pedig gyorsabb kamatemelési ütem mellett későbbre hagyja a kötvényeladásokat. Hozzáteszi, hogy mindennek eldöntéséhez célszerű a piaci résztvevőkkel konzultálnia, hogy a hatás felmérhetőbb legyen."
_pampa 2017. 01. 30. 07:36
Előzmény: #5539  _pampa
#5547
"Az ENSZ szerint eddig már több mint 7 ezren haltak meg a konfliktusban, többségükben civilek. Emellett 3 millió embernek kellett elmenekülnie az otthonából."

Amerikaiak ütöttek rajta a jemeni al-Káidán

2017.01.29. 10:26

14 terroristát öltek meg amerikai kommandósok egy rajtaütésben Jemenben, El-Bajdá kormányzóságban. Az akcióban egy amerikai katona is meghalt, és további három megsérült.
A terroristák az al-Káida helyi szárnya, az AQAP tagjai voltak. Korábbi hírek szerint köztük volt a szervezet egyik vezetője, Abdur-Raúf ad-Dahab is, illetve két másik fontos tag, Sultan as-Dahab ás Seif al-Nims is. A Pentagon közleménye szerint a rajtaütésben olyan információkat szereztek, "amelyek betekintést engedhetnek jövőbeli terrortámadások tervezésébe".

A korábbi híradások helyi forrásokra hivatkozva még kizárólag dróntámadásról írtak, és az áldozatok számát magasabbra tették: 41 terroristáról és 16 civil áldozatról tudtak. A neve elhallgatását kérő helyi tisztségviselő szerint egy iskola, egy mecset és egy egészségügyi épület is a célpontok között volt, amelyeket a terrorszervezet fegyveresei használtak. Helyi források továbbra is azt állítják, hogy több az áldozat, és civilek is meghaltak, köztük nők és gyerekek, de ezt egyelőre nem erősítette meg más forrás.
Jemenben Abed Rabbó Manszúr Hádi nemzetközileg elismert jemeni elnök és kormánycsapatai 2014 szeptembere óta harcolnak a húszi lázadók ellen, akik az ország egy részét, köztük a fővárost is ellenőrzik. 2015 tavasza óta a lázadókat a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció is bombázza. Az ENSZ szerint eddig már több mint 7 ezren haltak meg a konfliktusban, többségükben civilek. Emellett 3 millió embernek kellett elmenekülnie az otthonából."
Törölt felhasználó 2017. 01. 29. 18:02
#5546
végre összeborulva

Trump elnök úrnak igaza van. Én is falat építettem Izrael déli határáon, és ez megállította az illegális bevándorlást. Nagy eredmény, nagy ötlet"
- üzente Benjamin Netanyahu, természetesen a Twitteren a republikánus elnöknek, hogy jó úton jár. Még Trump tőmondatait is magáévá tette, "Great success. Great idea", és egy amerikai zászlócskával is kedveskedett az elnöknek. Trump köszönte szépen, ment is a retweet.
saru 2017. 01. 29. 17:55
Előzmény: #5544  pny-
#5545
Végre megszabadulhat a világ Soros Györgytől

A legvadabb álmaink válnak valóra azzal, ahogy elindult az Állítsuk Meg Soros Tevékenységét, Stop Operation Soros, azaz az SOS elnevezésű új nemzetközi kezdeményezés – írja az American Journal Review. Az amerikai online lap szerint a sátáni gonoszságú milliárdos megállítása mellett elkötelezett macedóniai alapítású mozgalom vitorlájába erősen belekapott a politikai szél.

Az amerikai lap felidézi, hogy a napokban az Állítsuk Meg Soros Tevékenységét, Stop Operation Soros (SOS) néven Macedóniában megalakult civil szervezet alapítói világszerte arra hívták fel a polgárok figyelmét, hogy csatlakozzanak a küzdelemhez az ellen a civil hálózat ellen, amely Soros György céljait szolgálja.

Az SOS mozgalom azért jött létre, hogy gátat szabjon a Soros-szervezetek felforgató tevékenységeinek. Az amerikai lap megjegyzi, hogy Magyarországon konkrét lépések kezdődtek annak érdekében, hogy a Soros által finanszírozott szervezetek tevékenysége betiltható legyen.

Az American Journal Review felidézi a Soros-ellenes nemzetközi mozgalom megalakulásáról szóló RT beszámolóját, amelyben megszólalt a Kurir hírportál vezetője és az SOS mozgalom társalapítója, Nikola Srbov. Elmondta, hogy Soros civil szervezetei Macedóniában monopolizálták a civil társadalmat, amelyet így arra használtak, hogy elnyomjanak minden, a milliárdosétól eltérő nézetet.

Mi tanúi voltunk annak, ahogy átvették az uralmat a teljes civil szektor felett, és annak ahogy aztán ezzel mint eszközzel visszaéltek egyetlen politikai párt érdekében. Ez elfogadhatatlan, és messze túlmutat a civil szervezetek szokásos céljain. A Soros-ernyő alatt működő Nyílt Társadalom Alapítvány a finanszírozásait és személyi támogatásait erőszakos folyamatok végrehajtására használta Macedóniában. Kisajátították a teljes civil szektort, elnyomva minden olyan szervezetet, amely nem értett egyet Soros ideológiájával.”

– mondta Srbov az SOS mozgalom megalakulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Az SOS egy másik társalapítója, Cvetin Cilimanov – a MIA hírügynökség főszerkesztője – a Soros-ellenes mozgalom alapításakor azzal vádolta meg Soros alapítványát, hogy az együttműködik a balközép SDSM párttal , és azért tevékenykednek, hogy aláássák a macedón szuverenitást.

Cilimanov szerint külföldi nagykövetségek és olyan külföldi kormányzati szervezetek, mint például az USAID, a Soros által támogatott csoportokkal együttműködve beavatkoztak a macedóniai belpolitikai folyamatokba.

Az SOS kezdeményezés harmadik társalapítója, a Republika hírportál főszerkesztője, Nenad Mircevski, arról beszélt, hogy a csoport első célja Macedónia Sorostól való függetlenítése lesz.

Korábban egyébként hasonló célt fogalmazott meg Macedónia kormánypártjának, a VMRO-DPMNE pártnak a vezetője is, Nikola Gruevski is, amikor egyik decemberi beszédében azzal vádolt meg külföldi hatalmakat és Soros által támogatott szervezeteket, hogy közösen beavatkoznak Macedónia belpolitikai életébe.

Az amerikai internetes hírportál Soros szervezeteivel kapcsolatban megemlíti, hogy a milliárdos spekuláns a Nyílt Társadalom Alapítványok szervezeti hálóját az 1980-as, 1990-es években hozta létre, úgymond azzal a céllal, hogy segítse egykori keleti blokk országainak átmeneteit a kommunizmusból a kapitalizmusba.

Azonban valójában Soros alapítványai politikai tevékenységet folytattak, amely során például nyilvánosan támogatták az erőszakos megdöntését a törvényesen megválasztott kormánynak Ukrajnában az úgynevezett Euromaidan forradalom során.

Ezzel Soros kivívta az orosz hatóságok haragját, amelyek aztán 2015-ben betiltották a Soros alapítványok tevékenységét az országban. Arra hivatkoztak, hogy tevékenységük nemzetbiztonsági veszélyt jelent.

Az amerikai hírportál idézi Orbán Viktor 888.hu-nak adott interjúját is, amelyben a magyar miniszterelnök arról beszélt, hogy a 2017-es évben eljön az ideje a Soros György és az általa szimbolizált erők kiszorításának.

Az Ameriacan Journal Review az interjúból azt a részt is idézi, miszerint Orbán Viktor felelőssé teszi Soros Györgyöt azért, hogy szándékosan aláássa az európai határokat és értékeket, annak érdekében, hogy ezáltal elősegítse a Közel-Keletről érkező bevándorlók és menedékkérők Európába jutását.

Az amerikai hírportál felhívja a figyelmet arra is, hogy Soros György tevékenységével kapcsolatban Julian Assange és a WikiLeaks is számos információval szolgált az elmúlt években.

Gondolat – Kanadai Magyar Magazin - Vincze Viktor Attila - 2017. január 27.
pny-
pny- 2017. 01. 16. 10:29
Előzmény: #5543  saru
#5544
Eddig se volt 100-as a fickó, de úgy tűnik idős korára már demencia is súlytja. Teljes katyvasz, amit nyom.
saru 2017. 01. 16. 10:26
Előzmény: #5542  saru
#5543
Birodalmi dilemmák
Bogár László, vélemény, belföld, USA, EU, Oroszország, Kína, külföld.
2017. január 16. 07:22

A visszavonuló birodalom számára az a legfontosabb, hogy ne jöhessen létre egy kifejezetten ellene irányuló eurázsiai nagykoalíció.

„Az elmúlt évek során egyszerre két polgárháborút is provokált Oroszország ellen. Az egyiket a legérzékenyebb proxemikai zónájában, Ukrajnában, a másikat pedig a világhatalmi tér legkényesebb zónájának számító Közel Keleten, azon belül Szíriában. Számos jel utal arra, hogy ez a saját szemszögéből nézve is súlyos hiba volt. Az egyik ilyen jel, hogy Henry Kissinger, aki változatlanul meghatározó szereplője e globális hatalmi szuperstruktúrának, mindent igyekszik megtenni a hiba kijavítására. Nem zárható ki tehát, hogy valójában magán e szuperstruktúrán belüli törésvonalról van szó, és Trump azok „embere”, akik e hibás stratégiai döntés korrekcióját kívánják most elindítani. Ám a most megbukóban lévő stratégiát elszántan védők ellenállására tartósan számítani kell, így a jövőben még sokszor lehetünk tanúi eddig elképzelhetetlen konfliktusoknak.

Feltehetőleg az Amerikai Birodalomnak a birodalmi létből való »rendezett visszavonulása« két eltérő stratégiájáról van szó. A visszavonuló birodalom számára ugyanis hosszú távú jövője szempontjából az látszik a legfontosabbnak, hogy ne jöhessen létre egy kifejezetten ellene irányuló eurázsiai nagykoalíció Európa, Oroszország és Kína között, amihez esetleg még Japán, India és az iszlám világ nagy része is csatlakozna. Az előttünk álló igen veszélyesnek ígérkező évtizedek legfőbb tétje az, hogy létrejön-e ennek a rendezett visszavonulásnak egy minél alacsonyabb konfliktusszinten végrehajtható változata. Amit most látunk, az a két lehetséges stratégia gigantikus küzdelme. Isten óvja Amerikát!”

Magyar Hírlap Bogár László: Birodalmi dilemmák
saru 2017. 01. 10. 11:45
Előzmény: #5541  saru
#5542
Globális aggodalmak
Bogár László, vélemény, belföld, külföld.
2017. január 10. 07:38

Az Economist globális hetilap az új év alkalmából elgondolkodtató összeállítást készített arról, hogy mitől félünk, vagyis, hogy mi minden miatt aggódik mostanában a világ.

„Magyarország Franciaország és Olaszország mellett Brazíliával és Mexikóval alkotja a leginkább pesszimista országok »klubját«, Brazíliában a korrupció ötven százalékkal, Mexikóban pedig az erőszak és a bűnözés hetven százalékkal a legfőbb fenyegetésforrás. Érdekes módon két másik dél-amerikai ország, Argentína és Peru viszont a legoptimistább országok csoportjában szerepel, mindkét országban kicsit többen vannak azok, akik úgy látják, hogy a világ inkább jó irányba halad. Jellemző módon azonban mindkét országban hetven százalék feletti arányban vannak azok, akik az erőszakot és a bűnözést vélik a legfőbb fenyegetésnek országuk lakói számára.

Ha a részt vevő huszonöt ország által első helyre sorolt veszélyforrásokat nézzük, akkor elsöprő erejű a munkanélküliségtől való félelem, ez összesen hét országban szerepel az első helyen, bár míg Belgiumban csak a válaszadók harmincnyolc százaléka sorolja az első helyre, ugyanez az adat Spanyolországban hetvenegy százalék. Ez utóbbi nem annyira meglepő, hisz Spanyolország az európai integrációba való belépése óta mindig a legrosszabb munkanélküliségi adattal rendelkezett. A munkanélküliséget első helyre soroló országok tehát Spanyolország, Olaszország, Szaúd-Arábia, Ausztrália, Kanada és Dél-Korea.

A második helyen a terrorizmustól való félelem áll. Ettől fél a legjobban Izrael, az Amerikai Egyesült Államok, Törökország és India. Az első helyre kerülés arányszámai negyvenöt és hetvenöt százalék között ingadoznak. Harmadik helyen »holtversenyben« az erőszaktól, bűnözéstől való rettegés, illetve a korrupciótól való félelem áll. Az előbbitől főként Argentína, Peru és Mexikó fél, míg a korrupciótól Brazília, Oroszország és Dél-Afrika. Németország és Japán főként az elszegényedéstől és az egyenlőtlenségtől tart, míg Lengyelország és Magyarország az egészségügy, illetve az egészség »ügyének« gondjai-tól tart a legjobban.”

Magyar Hírlap Bogár László: Globális aggodalmak
saru 2017. 01. 09. 12:04
Előzmény: #5540  saru
#5541
Megvalósul G Soros álma ?, bár én nem is őt hibáztatom, hanem az EU vezetőit, akik fogadták és nagy figyelemmel hallgatták tanácsait, ahelyett, hogy kitiltották volna Európából…?!

Topik gazda

pampa
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek