Ezt lefele korrekciónak hívják (kb -1% volt a mai árfolyamváltozás), de ez elég távol áll egy szakadástól, ami minusz 5-10%-nál kezdődik. Azt kérdeztem tőled (vagy mástól) csak más szavakkal, hogy szerinted mi az a bel- vagykülpolitikai esemény, ami nagy szakadáshoz vezetne MTelnél. (Például az Ukrán háború, vagy a Hormuzi szoros körüli események is csak halványan érintik a Telekomot (beszerzédsi árak miatt (hardverek, energia, infláció)) Magam részéről úgy látom, hogy ez inkább egy menekülőpapír. Tud esni ez is persze, de nagy általános esésben az első napok mindennel korreláló esése után "alulteljesítő az esésben", és idővel mindig megtalálják a befektetők, így inkább menekülőeszközként viselkedik. (nem utolsósorban a szemmel látható osztalékhozama miatt)
Igen, 2550 volt sokáig, biztos voltam benne, hogy nem marad ennyi, de már betettem volna a megbízást, hátha mégis, de láttam, hogy pár másodpercen belül 2690 fölé húzták, majd több lépcsőben szintén pár másodperc alatt állították be a 2600 -as zárót. De nyilván ez nem lepett meg, ez szokásos játék. :)
Mtelekom