2135 messze a teló tartja legjobban magát (amit gondoltunk, elvártunk tőle) a mai vörös napon (a molt még a durva olajár emelkedés se tudja ellensúlyozni)
a zárójeles rész igy annyiban valid, hogy a közlemény kiadásáig vélhetően nem született konkrét döntés az srv-re a menedzsmentben (DT). A közgyüli után fognak vele foglalkozni.
-Jó napot! Private Banking friss:-Magyar Telekom.-Az osztalék miatt jelentősen megugrott az árfolyam, egy korrekcióból tört ki felfele az emelkedő trenden belül. A 2 250 fordította le, de trendfordulós jelzéshez ez még nem elég. Majd egy alacsonyabb csúcspont vagy a trendvonal törése hozhat változást. A 2 000 körül már erős támasz van az emelkedő trend miatt. Ellenállások: 2062; 2125. Támaszok: 1875; 1750; 1688; 1625; 1563; 1500.
:) egy hónap gap. Persze ez nem jelenti azt, hogy így, vagy úgy lesz, de elvben lehet, hogy változni fog az eddigi gyakorlat. Elviekben még az sem teljesen kizárt, hogy hasonlóan bonyolítják le, mint tavaly, de a szelvényvágás előtt :)))
az a zárójeles nem tul sikeres megfogalmazás a tulajdonosi megfeleltetés előtti esetleges rv vásárlásról. szól.A megfeleltetés május 11 (hétfő) a közgyüli május 8 (péntek) azaz egy kereskedés nappal korábban. Mivel közgyüli jóváhagyása után indithat srv-t, igy kizárt, hogy a megfeleltetés előtt bármi is történjen. A közgyüli bólintása után az eddig gyakorlat szerint (az azt követő héten) a vezetőség közleményt ad ki az srv hogy mikéntjéről.
tegnap reggel kiegyeztünk volna egy ilyen záróval. A fent hagyott rést betöltötte, az alsót részben. A meghívóban szereplő 5. pont semmi újat sem mond el arról, hogy ugyanúgy fog e folytatódni a visszavétel, mint korábban. A felhatalmazásról lesz döntés, a hogyanról én nem tudtam meg ebből többet. A fantáziámat beindító mondat pedig nem a közgyűlés időpontjáról, hanem az osztalék kifizetésig esetlegesen vásárolt darabszámról szólt (mármint, hogy az addig esetlegesen vásárolt mennyiségre jutó osztalékot is szétosztják, ami még növelheti a kifizetett osztalékot). Eddig mindig az osztalék kifizetése után kezdtek csak valamilyen technikával a részvények visszavásárlásába. Én továbbra sem tudom, hogy hogyan fog történni.
Erős a papír. Ha esetleg valaki a globális piaci bizonytalanság miatt eladáson gondolkodik, Mészáros Lőrinc örökérvényű szavai megnyugvást hozhatnak: "Ne remegjen a keze! Fél talán valamitől?" :)
Mtelekom