A következő két hétben a fő támasz 1700 forint körül, míg az 1811 forintos 50 napos mozgóátlag lehet az első komolyabb ellenállás. Ha az árfolyam 1700 forint alá süllyed, akár a 200 napos mozgóátlagig (1698 forint) is lecsúszhatunk, ahol már újabb vevők érkezhetnek. Felfelé az elemzői célár 1770 forint csak 1,8 százalékos emelkedést jelentene. A következő két hétben a rövidtávú technikai nyomás dominálhat, de hirtelen fordulat sem zárható ki a túladottság miatt. OTP: újabb csúcstámadás a láthatáron - Világgazdaság
https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2025/11/blue-chipek-otp-richter-mol-magyar-telekom-reszveny "Két számjegyű hozammal kecsegtet a Magyar Telekom" "A jelentésre eséssel reagált a kurzus, az elemzőházak közül egyelőre senki sem módosított a kilátásokon. A konszenzusos medián árfolyam-várakozás 2046 forint, ami 16 százalékos felértékelődési potenciállal kecsegtet. A Magyar Telekom részvényeit négy bank vételre, további két pénzügyi szolgáltató pedig tartásra ajánlja."
szerintem a forgalomnál érdemesebb a részvénymennyiséget figyelni, mert a mai forgalom korábban 200-240 millió Ft-os forgalomnak felelt meg, amire meg azt mondtuk akkor, hogy nagyon gyenge.
1730 körül megtámaszkodik majd, vissza is pattan szerintem 50-100 pontot. DMA 200 plusz ez a szint egy erős támasz. Ha letörik, az rossz. Akkor új támaszt keres a papír, mélyebben.
Volt hír hogy jó lesz a jelentés ... eladni ... itt vannak a tények venni. Én is vettem 1740.-en pedig van már ... 2 éve kezdtem venni, és adni is, nem mindig jó ütemben :-) Hírre eladni, tényre venni.Ez egy befektetési mondás, ami azt jelenti, hogy:
Hírre eladni: Amikor egy kedvező hír, pletyka, vagy spekuláció megjelenik (ami még nem tény), akkor érdemes lehet eladni, mivel az árfolyam valószínűleg már beárazta a hírt, és fennáll a veszélye, hogy a hír megerősítéséig (vagy cáfolatáig) a piac korrigál.
Tényre venni: Akkor érdemes vásárolni, amikor a stabil, megalapozott tények, adatok és alapok támasztják alá a befektetés értékét, nem pedig múló izgalom vagy spekuláció.
persze, még az is előfordulhat, hogy valaki megválik egy telekom pakktól. Csak ez annyira normális tőzsdei dolog volna, hogy erre alapjában és elsőre senki sem gondol:)
Hosszabb távon nem aggódom, de ez 💩. Két napja a GYJ előtt, amikor nem teljesült az 1800-as vételem (napi max. 1816), még arra gondoltam, hogy lemaradtam a jó vételi lehetőségről. Ez a szép a tőzsdében: jó GYJ, kiváló kilátások = mínusz 60 forint (-3,33%). Szép hétvégét Mindenkinek!
Én is ezt remélem, ha még megy is le, februárig csak visszajön. Legföljebb veszek még hozzá. Legrosszabb esetben fölveszem az osztit, nem kenyérre kell. :)
Mtelekom