És lehetőleg ne a megélhetésével tőzsdézzen senki, mert az az igazán stresszes. Csak ami mellőzhető pénz akár hosszabb időre is, azzal érdemesebb játszani. Legalábbis a véleményem szerint.
az én nézetemben a tőzsde ne okozzon egészségkárosodást, mert ha valakinek azt okoz, akkor nagyon ne tőzsdézzen. Viszont egy hosszabbtávú tőzsdézés az nagy önismereti tréning, egy feszültség-stressz kezelési gyakorlat. A jó vagy rossz döntés mindig utólag derül ki, első lépés ennek feldolgozása.
Tovább vette saját részvényeit a Magyar Telekom a Budapesti Értéktőzsdén. A vállalat közleménye szerint a Magyar Telekom június 10-én, kedden mintegy 304 295 darab törzsrészvényt vásárolt, 1778,5 forint/darab átlagáron az Erste Befektetési Zrt., mint befektetési szolgáltató közreműködésével. A tranzakció összértéke 541,2 millió forint, melynek nyomán a Magyar Telekom tulajdonában lévő saját részvények száma 41 960 183 darabra változott.
"...a Társaság 2025. június 10-én a Budapesti Értéktőzsdén napi
kereskedés keretében 304.295 darab Magyar Telekom törzsrészvényt (HU0000073507) vásárolt
1.778,46 forint/darab átlagáron az Erste Befektetési Zrt., mint befektetési szolgáltató
közreműködésével. A tranzakciót követően a Társaság tulajdonában lévő saját részvények száma
41.960.183 darab."
az, hogy nem volt jó döntés, nem kérdés, hanem tény. Persze ilyenkor sok mást is figyelembe kell venni, ami nem pusztán egy szám. Gondolok arra például, ha valakinek a várt célok nem teljesülése miatti fusztráció egészégkárosodást, vagy pl. kapcsolati feszültséget okoz, akkor már nem egyértelmű, hogy mi a jó és mi a rossz döntés. Mert ami a számok világában egyszerű kérdés, az összességében már egyáltalában nem az.
Lehet, h igazad van Bob... de úgy érzem, h a 'muhaha' jogos ebben a helyzetben, mert a mai napig azt bizonygatja s srác (viszonylag nagy arccal) a fófumokon, h ez így volt helyes... mikor nyilvánvalóan nem. Értem én hogy mindenki szereti bizonygatni/beteljesedni látni a saját igazát, de néha be kell látni, ha tévedtünk.
ez a nyitó sokkal jobb mint az eleinte tervezett 1770, igy még lehet belőle 1800 támadása, amiben én nem bíztam, hogy az őszintéteket megvalljam:):) (de majd kiderül mi történik)
az írásod többi részével egyébként egyetértek. Sokan várják a "csodát", pedig csodák ritkán vannak. A Telekom sem csoda. Az, hogy itt tart az árfolyam, annak oka van.
Csak a "muhaha"-t nem értem. Az miért vicces és okoz örömöt, ha másnak valami nem jön be? Ezt sosem értettem meg. Szabit szerintem egyébként nem kell lúzerezni, mert vélhetően jobban bánik a pénzzel, mint sokan itt a fórumon. Ez tényleg szerencsétlenül sült el neki, az állampapíron kevesebbet keresett, de legalább nem kellett egy percig sem izgulnia. Szerintem több empátiával kellene egymás iránt lennünk -nekem is-.
Kedves Eszter, A MOL nem tud kitörni, mert egy végletekig átpolitizált és szétlopott cég. Persze hívhatjuk kitörésnek ezt, amit most csinál, de ez távoli rokonsági viszonyban sincsen azzal, amit az MTel részvény árfolyama csinált az elmúlt két évben. Persze várhatod a csodát, de jobban tennéd, ha gondolkodnál egy kicsit a fejeddel, nemcsak nyomnád itt a marketinget... Még nincs késő eladni a MOL részvényeidet, és legalább részben más fejldőképesebb vállalatba fektetni. (Ezt javasoltam a a blue fóromok másik legnagyobb lúzerének is, aki az MTel kitörés előtt adta el a teljes pakettjét, és betolta államkötvénybe... muhaha)
Mtelekom