Ha én sima papírt akarok eladni, akkor megadok egy szintet pl-1650 ft. De ha cerit szeretném eladni, ha 1670 ft lesz a papír-akkor azt hogy tudom kb kiszámolni, hogy mennyi lesz a certi ára a papír 1650 ft-szintnél. TL-25-lenne az.
"Japán vállalatok – köztük a Suzuki, Hitachi, Nippon Paper és a JBIC Bank – képviselőivel tárgyalt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter tokiói látogatása során ..." Akkor biztosan 10%-os árcsökkentést követelt ezektől a cégektől is. Megjegyzés: Ugye milyen abszurd a felvetés ebben a vonatkozásban?
Valóban, nagy általánosságban az elemzőházak találati aránya a célárak tekintetében kb. 35-40% közötti. Ez egy globális stat. A Telekomnál azért nehéz most tippelni célárat mert pl. Rékasi még nem nyilatkozott az ideiglenes díjbefagyasztás következményeiről. Továbbá a cég működését meghatározó változások még képlékenyek, ezek leghamarabb talán nyár közepén lesznek nyilvánosak. A világgazdaságban uralkodó káosz egy darabig eltart, de a közműcégeket ez nem érinti olyan fajsúlyosan. Ezért mindenkinek azt is érdemes figyelembe venni, hogy az elemzők és befektetők között sokszor érdekellentét van. Egyébként én szerintem az 1640 és 1720 közötti mozgást érdemes majd figyelni, ott sok minden el fog dőlni.
Az ún. célárakra érdemes nézni statisztikát. Annyira megbízhatók, mint az üveggömb. A nagy elemzőházaknak, mondjuk Morgan Stanley, van akkora súlya, hogy rövid távon megmozgatnak egy részvényt, de a piac arra megy amerre akar, nem érdekli az Erste vagy más elemzése. A szórás 30-55% a különböző elemzőházak célára között, ez olyan mint amikor mi itt a fórumon megvitatjuk, mennyi lesz a papír fél év múlva. Nyilván hozzáférnek több infóhoz, de ettől még pont úgy nem látnak a jövőbe, mint senki a világon. Nem csak egy háborút vagy Trump döntéseit nem látják előre, hanem ezeknél könnyebben előre jelezhető folyamatokat sem. Soha nem vettem vagy adtam el elemzői célár miatt papírt, soha nem is bántam meg.
Veszélyes játék mind2 alapvetően ez évben jól lehetett keresni ezekkel a befhitel opciókkal és certivel is de most sokaknak a megtermelt nyereség és a tőkéknek egy része is odalett egy szenilis vénember benfentes kereskedése miatt…
2014-ben volt Molom befektetésiu hitelre, akkor még nem volt nyolcadolva olyan 18-19 ezer szokott lenni, lement 13000-re végig vettem az esést, és kb 14 ezertől bef hitelre bement 13 alá is, ha még kb 500 pontot esik mindenem eluszik. Amint bedőlt a questor elkezdett vissza emelkedni, ők adták, sortolták
Igen nagyrésze TL27 ben van 17e db kb egy kevés 3e db viszont TL28 ban ami 15 pontra volt kiütéstől ezek után biztos hogyvisszább veszek a tőkeáttétből. Az OTPnél kicsit messszebb volt ez ott 600-700 pontra volt a Tl91 ott is volt 1000db kb és ezek alapvetően elég magas áron voltak már vásárolva viszont nem lennék azok helyzetében akik TL100 és 101 ben voltak mert ott 0-volt a maradványérték nem is értem... irdatlan menyiségű pénz égett el....
-Nagyon szép nap volt, egyedül zöldben a többi papír közül! Tanulság az e heti történtekből,hogy alsóbb TL-certik tartása jön, nem lesz akkora profit,de legalább biztonságos.- Egy öntésnél a részvény 3-nap alatt tud 20-25%-ot esni-főleg az OTP-példájára gondolok. 27K-ból lett a 18800-as forduló- 5-certi kiment ott.-
akkor ha jól értem épp megúsztad? a certi extra kockázat, extra haszonnal v bukóval, nem mindenki bírja, én se pl illetve bírnám, de mindig lebeszélem magam, rossz esetbe magával ránthat mindent is, ami a számlán van, sőt, akár azon is túl....
Azt kell mondjam volt izgalom ezen a héten bőven, elég sok fentebbről vásárolt certifikátom van OTP és Telekom gyakorlatilag a kiütésben mindkét esetben a következő az általam vásárolt jött volna kb 8M feletti bukóval. Ki milyen tanulságot vont le az ezen héten történtekből? üdv
"Nekem az a tapasztalatom, nagyon számít mit is javasol az Erste.Mol azonnal emelkedett mikor javították a célárat." --- Itt azért van egyfajta ellenérzés az Erste céláraival szemben, mert - talán - egy bő évtizedig nem érte el azt az árfolyam. :) A mostani célár emelésnek és vételi ajánlásnak azért van különös értéke, mert mint mindezt egy negatívabb hír (tarifa befagyasztás) után hozta ki az Erste.
Mtelekom