Én olyat még nem láttam, hogy Mo.-n egy átmeneti adót kivezettek volna. Legfeljebb átnevezik valami másra és tovább él. Ettől függetlenül bízzunk a legjobbakban és az extraprofitadó kivezetésében!
Jövőre biztosan marad az extraprofitadó, 2025 meg választást megelőző év, ezért kell a pénz és az olcsó népszerűség, az EU kötelezettségek nem érdeklik Orbánt, szóval esélyes, hogy továbbra is együtt kell élni vele.
Ugyan már kijátszani! A csókosoknak esetleg megengedett, egyébként -- az eddigiek alapján azt mondom nem könnyű. Nem vagyok még jártas kellően ilyen ügyekben, de szerintem nem könnyű. Amúgy a MOL az Alteo t egyrészt a portfóliójába illő befektetésként vette meg, és összességében a cég a zöldítéshez is hozzájárul így -- a CO2 kibocsátás miatt-- kevesebb adót kell fizetnie ( ha jól tudom).
A Telekommunikációs (és jellemzően a többi) pótadó (extraprofit adó) nem a nyereségtől függ, szóval hiába lesz közel nulla a cég nyeresége, attól még fizetni kell a pótadót. De a különadóktól szerencsére függetlenül is jól teljesít a cég. Hát, ha egyszer azok kimennének, akkor pedig brutális felértékelődési potenciál keletkezik benne
Ezt az extra adós hüleséget ki lehet valahogy játszani? Gondolok itt arra, hogy pl vásárol valamit a cég, akár sajátrészvényt, vagy valami céget, vagy osztalékot fizet? Nem értek hozzá, csak más cégeknél látszik, hogy inkább bővítenek, hogy 0-hoz közel hozzák az eredményt mint hogy abba a feneketlen kútba szórják a pénzt extraadó formájában. Tavaly pl a mol vásárolta meg az alteot. Ez olyasmi tranzakció volt, mint amiről beszélek?
Derűs, madárcsicsergős jó reggelt! A cég mostani jelentése visszaigazolta portfolion átcsportosítását, melyben a Magyar Telekom -- nemcsak az árfolyamnövekedése okán-- nagyobb súllyal szerepel. Röviden: ez egy mérföldkő, a következő ilyen a különadó ( csökkentése) kivezetése lesz, mindenesetre megalapozott vélemény hogy minden tekintetben jobb számokat fog produkálni később mint a korábbiakban. Sikeres kereskedést, szép napot! Vegyétek, vegyétek ebből mindannyian ( ez csak egy jó tanács ily kora reggel)!
Az eredmény tényleg szép, sok sikert a továbbra is benne ülöknek... az elfogadott osztalékpolitika az eredmény 60-80% kifizetésre szól. Tavaly 70% volt.. nincs leírva sehova ,hogy jövőre ne 60 legyen az a tavalyi 70.. az pedig 35-15 öt jelentene... Ezt csak úgy érdekességképpen.. Mivel a DT a részvényár alacsonyantartásában érdekelt még előbb fogok abba hinni ,hogy az srv részt fogja emelni.. de ezt csak februárban fogjuk megtutdni.
Simán benne lehet (persze nem holnap :-). Jövő májusban nagyon kinéz egy 35-38 Ft körüli osztalék + a korábbi srv vásárlások miatti kisebb közkéz hányadra ha még rájön további kb 30 millió részvény bevonása, akkor ha valami apokaliptikus dolog nem történik, nagyon nehéz elképzelni, mitől maradna 400 Ft körül az árfolyam. Talán még egy újabb különadót nem kap a nyakába a cég.
Október óta erőteljes menetelésbe kapcsolt a Magyar Telekom részvénye, ez összefügg egyrészt a globális piaci hangulat javulásával, illetve az inflációs díjkorrekció bevezetésével is. Hiszen, ahogy az már a mai gyorsjelentésben is látszódott, érdemi hatást váltott ki ez a fajta áremelés, amely hosszabb távon is támaszt nyújthat a részvény számára, ahogy ezt a korábbi modell frissítésünkben is jeleztük.Ma sikerült áttörnie a 440 forintos lélektani határt is a részvényárfolyamnak, utoljára 2020. februárjában tudott ennél is magasabb szinteken mozogni a Telekom, tehát látni kell, hogy jelentős tér nyílhat meg most a részvény előtt. Feljebb a 475 forintos ellenállási szintet érdemes figyelni, ennek elérését tűzheti ki célul az árfolyam, így egy támogató környezetben akár lehetősége is nyílhatna erre a részvénynek.A magyar piacon tehát az egyik legjobb szereplőnek bizonyul eddig a Telekom, valamint a ma közzétett számok alapján akár holnap további emelkedésre is képes lehet az árfolyam. A hangulat egyelőre pozitív, érezhetően a befektetők is támogatást nyújtanak a részvény számára, így erős hónapok, évek állhatnak akár még a Telekom előtt.
Szép, de ez a emelkedés szerintem inkább annak köszönhető, hogy állampapír helyett inkább megint részvényt vesznek. Nem túl vonzó a 10 éves. Telekomnál nem sokat szokott számítani az eredmény.
"A módosított nettó eredmény 2023 második negyedévében 25,7 milliárd forint, 2023 első félévében 37,8 milliárd forint volt" a második félév az mindig erősebb (főleg a q4) azaz cca 80 mrd, ez évben 70%-t fizetett javadalmazásként (30+15) akkor jövőre ez cca 55 mrd (15 marad belőle srv-re max és 40 huf körüli oszti)
A q2 igen jól sikerült, verte az elemzői várakozásokat, sőt felfelé módosított a cég egy-két várakozást, ebből adódóan holnap lehet, hogy a 400 megtartja....🤣😉
Mtelekom