Lehet holnap felfüggesztik és egy rakás pénzt kapsz érte. Vagy kicsit később valamikor. Én meg veszek otépét féláron. A mostanihoz képest. (Pár hónapja 20 közelében épp itt írtam ezt egyszer és bejött, de szerencsére időben el is adtam.) De persze azért még itt is érdekelt vagyok lejjebb :)
Erste a certiken a vételi-eladási spreadet keresi meg + a finanszírozási költséget, mivel a certi mögötti részvénymennyiséget hitelből veszi meg. A te befektetett pénzed nem tűnik sehova. Illetve, amikor veszel certit, akkor amögött van egy piaci tranzakció, azaz az ERSTE megveszi piacon a paraméterek szerinti mennyiséget, tehát a pénzed a fizikai részvény eladójához kerül. A korlát ár elérésekor az ERSTE a teljes mögöttes mennyiséget azonnal eladja a piacon, és az eladási átlagár és a kötési ár közötti különbség lesz az elszámolóár (maradványérték). Tehát általában nem nullázódik. Az előző certi esetében 40 Ft volt a maradványérték.
Mondtam akkor,.hogy lejjebb várom mèg, igazából annyira adta magát.... most itt is van... Már valamit nagyon vettem volna, MOL elcsesztem , vettem ezt akkor idegből....😀
Igen,a certre hajtanak, De hogyan nyer ebből az Erste? Megvetette az ügyfelekkel a TL-certiket,és az Erste saját pénzéből shortolja a M-TEL-t azért,hogy kiüssék? Az akik vették,a certi értéke közel lenullázódik,az ügyfelek pénze,amit elbuknak kinél lesz?
Mtelekom