utolsó napokban még akkor sem volt oszti rally mikor 50-74 huf volt az oszti
egyre inkább az a korábbi jóslatom látszik, hogy 469-470-ről lehet az oszti vágás 454-55-re.
egy megoldás van, a keler-en keresztül kell intézned
06/1/4836251 itt mond el mit akarsz. küldenek egy kérelmet amin szerepel hogy melyik évi osztaklékról van szó és hova szeretnéd. Értelemszerűen az értékpapír tulajdonosnak kell nyilatkozni, amit közjegyzővel kell hitelesíteni ezt elküdöd a megadott címre. Ha fel tudsz menni a keler-hez, akkor személyesen is lehet.
Csak annyi hogy nem a saját értékpapír számlámra utaltatnám hanem pl. a feleségemére.
Körülményes kp ban felvenni személyesen.Kihagynám . Nincs saját számlám. Az értékpapír számlámról is minden egyéb esetben csak kizárólag kp-ban van lehetőség a pénzemhez jutni.
Alaphelyzetben az értékpapírszámlára megy azt osztalék, ott a tulajdonos egy és ugyanaz kell hogy legyen. Nem lehet különböző.
Azt lehet tenni, hogy a keler értékpapírvezetési osztályra be ad a rv tulajdonos egy meghatalmazást, hogy az adott évi osztalékot milyen számlaszámra kéri, ez már lehet bármi.
Azt nem értem, hogy ehhez bármilyen banknak mi köze van. Ha jól tudom az osztalékok a kelerhez futnak be és onnan mennek tovább.
Nem értem, hogyan különülhet el az a dolog.
Van egy értpapír számla, annak van egy tulajdonosa. Ami a számlán van cucc bármi, annak te vagy a tulajdonosa, ki más lehetne?
Hogy áll a könyv?
Elvileg a szerdai szelvényvágásig oszti rally van....
Törölt felhasználó2016. 05. 09. 09:45
Sziasztok, osztalékhoz kapcsolódva nem látom sehol leírva de a bankom azt írja hogy csak olyan számlára utal osztalékot ahol a számlatulajdonos megegyezik a részvénytulajdonossal. Ez így van? Köszönöm.
Azért nem semmi ez a Bét. Nyitáskor tök üres az összes blue chip könyve, semmi durvább pakk. Talán az OTP szedi össze magát néha, de az hogy egy Mol 5 db-l meg egy Tkom 30 db-l áll még 8.55-kor is, az gyalázatos.
Mtelekom