Kis forgalmú esés is esés. Bejön az amit a napokban írtam hogy már nincs sztori, mehet a résig. 325 felett már sok szertári sas van, szerintem még bepróbálnak egy 300 alá nyúlást is, de azt erősnek érzem, onnan pattanhat.
Most tették be az első védvonalat 19-re, de szerintem csak puffer, hogy jöjjenek a vevők.
Durva, hogy be se álltak az eladói oldalra, csak szórják......
ebből a cikkből pedig az derül ki, hogy a Telekomot nem is érintette eddig a rezsicsökkentés. ( Érdekes meglátás! ) Mivel ő maga is a már "rezsicsökkentett" áron szerzi be.
Az elemzői várakozások alapján jövőre, az idei eredmény után ismét fizethet osztalékot a Magyar Telekom, a várakozások átlaga alapján részvényenként 25 forintot, ez alapján a mostani árfolyammal kalkulálva 7,7 százalékos osztalékhozamot nyújtanak a Magyar Telekom részvényei.
Azért ez 2015-re már az állampapírhozam duplája. Tehát, ha a 25 FT-os osztalék hosszú távon tartható, akkor többet ér a részvény, kb:500 Ft-ot.
lehetne, csakhogy a Telekom az E.ON -nal van egyfajta "viszonteladói" státuszban és nem önálló szolgáltató. Mint a MOL a Telekommal.
"Rajta kívül viszonteladók működnek még, mint például az E.ON partnereként fellépő Magyar Telekom is, de ezek eltérő üzleti logikával dolgoznak. A Telekomnál az olcsóbban adott elektromos áram elsődleges célja a fő tevékenységhez tartozó ügyfelek megtartása, másrészt maga is a (rezsicsökkentett) tarifáért veszi az áramot, és ehhez adja hozzá a saját kedvezményét, tehát az ügyfelei mégis élvezik a rezsicsökkentés előnyeit."
" Egyébként a Telekom sosem volt energia szolgáltató, csakúgy mint ahogyan a Tesco, vagy a Mol sem telefon szolgáltató. Ezek csak annyiban szolgáltatják ezeket, hogy az amúgy is meglévő infrastuktúrájukon keresztül értékesítik egy "igazi" szolgáltató termékét."
Ja, csakhogy gázt illetve áramot lehet venni a szabadpiacon is, amit az egyetemes szolgáltatók hálózatán keresztül juttatnak el a fogyasztókhoz. Ez más mint a mobil szolgáltatók modellje.
az újdonság a megállapodásban annyi csak, hogy a Telekom 300 milliárdot nyom bele a cégbe (évente 100-at, mint ahogyan eddig is), míg most ehhez a kormány is hozzátesz 80 milliárdot (évi 27 milliárdot, azaz majdnem a teljes különadót). (Megjegyzés: 3 év alatt többet fordítanak fejlesztésre, mint amennyire ma a teljes céget árazza a piac, ami teljességgel agyament dolog)
Mtelekom