Ezúton üzenem a tömőbrigádnak, hogy záróban tessenek jól beönteni, hogy minél többen mérgelődjenek. Addig pedig lehet szépen magasan tartani, mert így szép a tömés. :D
be kell lássam eddig az elképzeléseimből semmi nem jött be...ugye kb májusban gondoltam el h telekomozok egyet...azóta mintha minden ellenem, ellenünk menne telóban...mondjuk 28.-ka még valamelyest fordíthat ezen...de ez akkor is durva...én ezért mondom h lassan fordulnia kell...a ciklikusság elve alapján még hogyha eső a trendje akkor is...
de hogy vagy "kicsit" pesszimista:)(viszont minden pesszimista ember realistának gondolja magát)
Az egy évvel ezelőtti 594-s árhoz képest egy 355 alatti ár biztos a cég fundás állapotát tükrözné, kilátása meg ugye már nincs is:):) azaz "normálisan" feleződhet tovább az árfolyama. No ez amit hosszabb távon (éves) nem látok megalapozottnak.
Igen, rosszul. A közgyűlés dönt mindig a kifizetett osztalékról. Ott pedig a tulajdonosok többségi döntést hoznak, ezt a döntést bíróságon meg lehet támadni, de nem érdemes, mert csak akkor érvényteleníti a bíróság, ha valamilyen jogszabályellenes körülmény igazolódik be. Szerintem teljesen más kérdés, a különadókból eredő osztalékcsökkenés (erről már vitáztam itt valakivel). Én továbbra is úgy látom, hogy abban a kérdésben van alap a bírósághoz fordulni. Ugyanis (amennyiben megállapítják Brüsszelben, hogy a Magyar Állam jogellenesen vetette ki) köztudomású és többször is lenyilatkozta a telekom legfelsőbb vezetése, hogy a különadót az osztalék terhére fizették ki (vagyis a részvénytulajdonosokat érte kár), ami részvényenként és évenként nagyjából 24 Ft volt. Amennyiben kimondják, hogy törvényt sértett az állam, akkor annak kártérítési felelőssége is azonnal felmerül az általa elkövetett törvénysértésből kifolyólag. (Itt már szakértőnek kell megállapítania az okozott kárt, ami nem csak az osztalék csökkenése, hanem az abból eredő részvény értékcsökkenése -osztalékrészvényről lévén szó- miatt is. Ez eléggé bonyolult per lehet, de mindenképpen van alapja, mert a tulajdonosokat vitathatatlanul kár érte és ha meg lesz nevezve, hogy ki okozta ezt a kárt, akkor annak vállalnia kell a felelősséget is. Amennyiben visszafizeti kamataival az elvont összeget és azt a cég már nem juttatja vissza annak, akitől -általa is elismert módon- azt elvonta, akkor szerintem perbe kell hívni a Magyar Államot és a telekomot. A bíróság pedig eldönti, hogy jár e kártérítés, vagy nem. Valamint azt is, ha jár, hogy azt ki térítse meg. (egyetlen dolog biztos eddig a történetben, hogy a részvényesek kárt szenvedtek)
A cég élete nem 1 naptári évből tart, minden felelős vezető a jövőre is gondol.
Ha hó végén marad pénz a fizetésedből, azt mindig és kötelezően elköltöd vagy mondjuk félreteszed későbbre?
Igen, rosszul gondolod.
Egyrészt nincs törvényi előírás, hogy mennyit kell kifizetni.
Másrészt a tavalyi jó eredményből miért ne tartalékolhatna a jövőre nézve?
Pl. tavaly extra bevétel volt a ProM értékesítése, de az ebből származó nyereséget miért ne rakhatná el jövőre, amikor majd frekvenciát kell újítani?
Köszönöm a választ signal, bár nem teljesen értem. Az osztalékkifizetésének az alapja, mint említetem az előző év. Innentől kezdve maximum a tavalyi év miatti ez, meg az alapján lehetne csak csökkenteni. Vagy rosszul értelmezem a funkcióját?
Jó meglátás. Nem szabad elfelejteni, hogy ebben a viharvert helyzetben, korrupt és széteső országban, részvényenként 58 FT volt az adózás utáni eredmény / részvény, ésa könyv szerinti érték alatt forog a papír. Amúgy tavaly az igazgatóság azt jelentette, hogy a nettó eladósodottsági mutatót 30 és 40% között tartanák. Gondolom, ez most is így van. 50 -es osztival mekkora lenne a mutató a jelenlegi helyzetet fiogyelembe véve?
Ha osztalékért veszem a papírt, akkor mindegy mióta van nálam, az osztalékcsökkentés mindenképpen negatív hír, mert pont az a tulajdonsága romlik, amiért megvettem.
Mint korábban írtam, ha a KGY megszavazza (ahol ugye a DT-nek 51%-a van)Ö, akkor az is lehet, hoyg egyáltalán nem fizet osztalékot.
Az is lehet, hoyg a management javasol osztalékot, de DT leszavazza.
Ez semmilyen perhez nem jogalap.
Mint azt korábban is írtam, hogy a tavalyihoz képest közel 20 mrd-al kevesebb "extra adót" kell befizetni, mely rv-ként kb.19 Ft-ot "pluszt" jelenthet. Tehát jövőre jobban megtehetné az 50 Ft osztalék kifizetését, mint idén. Amúgy a cégnek kb. 9-10%-os a növekedése a saját vagyonához képest. Azon múlik, hogy az adósságot akarják intenzívebben csökkenteni, vagy osztalékot akarják szinten tartani. Amennyiben idén 40-et fizetne az 50 helyett,(bát utóbbit is megtehetné) az közel 2%-al csökkentené a jelenleg 36,4%-os eladósodottsági szintet.
Mtelekom