Sziasztok!
Hozzáértők hozzászólását várom az alábbiakhoz:
véleményetek szerint, ha az osztalékfizetést az előző év eredményessége alapján határozzák meg, és az év jól teljesült a Telekom esetében, amiből kifolyólag fizethető lehet a 45-50Ft-os osztalék, amire az elemzők is számítanak, akkor kit érdekel, hogy idén kissebb lehet a bevétel? Az idei évre vonatkozó kilátások nem befolyásolhatják elméletileg a korábbi évre fizetett osztalékot, nemde?
Innentől kezdve a befektetők perelhetnék a Telekomot, ha az idei év kilátásaira hivatkozva csökkentenék az osztalékot, vagy rosszul gondolom?
Köszi előre is.
én a tőkém 20%-val vagyok benne, de nem merek hozzávenni most.
lehet hogy 28-án 400 leszünk nem tudom és csak akkor merek hozzávenni.
Nem merek kockáztatni. Ez nem egis vagy richter
én a tbszen akarom majd az ott lévő 14kmat eladni, aztán tdt longgal visszaszedni amit lehet....kár csak napon belüli tdt long van kbcnél....egyébként már most beszállnék felével..innen a 400 minimum meglesz 1-hónapon belül...
a régebb óta alatt mit értesz: több év, bennem fel sem merülne, hogy ilyet csináljak.
teszem azt két éve bevásároltam a telekomból tartom mert jó osztit fizet közben meg szarok az árfolyamra.
Írta itt valaki, hogy 15-20 évre vásárolja a papírt az oszti miatt. Erre valaki írta, hogy nem igazán jó ötlet, hát én sem tartom jónak.
Gyakorlatilag mit csinálunk mi mikro büfik: meglovagoljuk a rallyt, még az osztit sem várjuk meg előtte 4-6 nappal dobjuk és eltesszük az árfolyamnyerességet. A bátrabbak még osztivágás előtt vesznek, amit másnap nyitóban elidobnak, arra spekulálva, hogy a nyitóesés kevesebb lesz mint az oszti mértéke. Most az a baj, hogy kicsit korán száltunk be és 410-ről vannak pakkjainak az árfolyam közben meg alászált az ismert viszonyok miatt.
Kicsit rosszul kalkuláltunk és most azon izgulunk hogy lejjebb már ne menjen mert nem fogja elérni azt a szintetet, ahol legalább 0-ban ki tudjunk szálni.
Persze aki tud még hígítani az azért még haszonban is bízhat.
A Magyar Telekom tegnapi esése mögött a kiújuló osztalékcsökkentési spekulációk állhatnak. A konszenzus továbbra is 50 forint körüli osztalékkal számol, ám egyes szereplők szerint a 40-45 forintos tartomány reálisabbnak tűnik. A 2012-es eredmények a telefonadó és távközlési adó miatt nyomás alá kerültek, ám az idei készpénztermelés bőven nyújt fedezetet egy 50 forintos osztalékra. Ebből adódóan azt várjuk, hogy a társaság egy negatív hangvételű közlemény mellett fenntartja az 50 forintos osztalékfizetést.
...persze hogy nyomják,most kell elszedni a papírt, akitől csak lehet, ha kijön az 50Ft vagy 45 Ft-os javaslat ki fogja odaadni?...onnantól már nem egyszerű bemagyarázni, hogy mekkora fos a papír...
ja és ha 40 Ft lesz az oszti akkor mi van??? az még mindig 10%-os hozam,ja hogy az már nem is hozam mi...na persze...
aladjuk ezt a fost és veszünk CIGPANNONIA-t, mert az már idén nyereséges :-))...
A legfrissebb várakozásokból a Portfolio.hu által készített konszenzus alapján idén 47, jövőre 43 forintos várakozás adódik, vagyis az elemzők is elkezdtek csökkenő Magyar Telekom osztalékkal számolni.
Innen 420-430 simán elérhető....reggel 40kval akár 387 fölé is mehetnénk, aki eladni akar, ma meg kéne húzni felfelé 50kval, hogy beálljanak a vevők, csak aztán kéne leöntenie:)
"fundamentális oldalról azt jelenti, hogy csökken a készpénztermelő képessége."
Ez nem feltétlenül igaz! Nem kötelező egy fillér osztalékot sem fizetni a nyereségből. Ez nem jelenti azt, hogy nincs FCF-termelés.
"most őszintén mennyivel rosszabb most egy 40 ft-os oszti mint tavalyi árszinthez mérten az 50 ft. "
Igenis rosszabb. Egyrészt fundamentális oldalról azt jelenti, hogy csökken a készpénztermelő képessége.
Másrészt az, aki nem most veszi, hanem régebb óta éppen az osztalék miatt tartogatja, annak nem jó hír az osztalék csökkenése.
Mtelekom