a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
"Győr Fideszes polgármestere a mai napon 2150Ft-os áron (a tegnapi 2.700Ft mellett) értékesítette a KBC-nek Győr város 7,2%-os Rába pakkját."
A győri választópolgárok (és az ország) tulajdonát adták el.
Újabb kis lépés, hogy az országban termelődő profit külfölre vándoroljon, külföldi polgárok jólétét emelje, külföldi gazdaság fejlesztése fordítódjon.
Böszmék.
"a részvénycsomag szakmai befektetők kezére kerül, s nem spekulánsokéra, a győri gyár biztonsága ugyanis mindennél fontosabb – nyilatkozta Borkai Zsolt győri polgármester" link
"Az eladást az Equilor brókercég intézte, a vevő pedig a KBC volt." link
Győr Fideszes polgármestere a mai napon 2150Ft-os áron (a tegnapi 2.700Ft mellett) értékesítette a KBC-nek Győr város 7,2%-os Rába pakkját.
A bennfentes kereskedéssel kialakult jelenlegi 2480-as árszinten is 300 millás bukó, de 2700-ről ez 550.
Ezt valszeg megbeszélte a haverokkal akik eladásaikkal szépen betakaríthatták a számára is leeső morzsákat...
Hajrá Fidesz, hajrá korrupció, hajrá állami vagyon eltapsolása (2mrd felett volt az ügylet)...
A bajság az, hogy én látok hibárt ebben is, abban is, conqui meg csak egyben. Ha történetesen a másik ugyanazt csinálja, akkor is csak az egyiknél veszi észre, ráadásul olyat is észrevesz, ami esetleg nem is igaz rá.
Mondjuk nem vagyok biztos benne, hogy megérted, amit írok, mert amúgy hasonlóak vagytok, de mindegy.
"Conqui
Tökéletes összefoglalás.
Orbán az új Kádár."
Ennek igazolására elég végignézni akár csak itt a topicokban, kik, milyen ideológiával rendelkeznek a masszív támogatók közül (pl. Cetas, Saru, Matgab).
Conqui
Tökéletes összefoglalás.
Orbán az új Kádár. Csak neki jobb a píárja. Kár érte. Anno az MDF-el bonyolított székházeladási ügyig úgy gondoltam, hogy nekünk Orbán kell. Ott és akkor elvesztették számomra a "szüzességüket" és bebizonyították, hogy semmiben nem különböznek az általam igen gyűlölt elvtársaktól. Mutyizás csöndben, acsarkodás kifelé. Kicsit megöregedtek ezek a fiatalok azóta, csak az én emlékezetem nem öregszik. Gyakorlatilag, ha jobban belegondolok nekem nem maradt olyan pártképződmény ebből a társulatból, aki megfelelne az elvárásaimnak. Már nincs ilyen 1990 óta.
"Gyurcsány Ferenc maga a probléma, Gyurcsány Ferencnek mennie kell" - közölte Varga Mihály.
Főleg azért kell mennie, mert bűnös.
Felelős "ifjúsági" miniszterként ALÁÍRTA a nemlétező pártalapítványok állami támogatását.
Akkor is felelős ezért, ha ezt jóhiszeműségből, tévedésből, vagy információhiányból tette.
A bűn akkor is bűn, ha nem szándékosan követi el valaki.
"Mikor kezdődött az árokásás, az ország kettéosztása? Egyértelműen a 2002-es választás második fordulója előtt. Addig egy viszonylag nyugodt, a nyugati demokráciákra jellemző kampány folyt. Amikor azonban kiderült, hogy a szocik megnyerték az első fordulót, Orbán az utcára vitte a politikát és valami elképesztő radikális hangnemre váltott. "
Hét conqui, itt abszolút rosszul látod a helyzetet. A szoci kampány volt hányingerkeltő a 23 millió románnal, meg a fasiszta riogatással, meg az egyéb baromságaikkal. Kicsit olvasd a hőn szeretett miniszterelnöködet, le van írva, szinte mosolyogva beszél róla, hogy mekkora egy takonygerincű alak. (Ezt amúgy azóta is bizonyította párszor). Orbán csak felnőtt ehhez a második fordulóban, mert rájött, hogy takony emberekkel csak szarházi módon lehet versenyezni. Ezért kezdett ő is riogatni.
A kampány előtte is folyt az utcán, csak mondjuk az SzDSz szervezte gyűlésekre nemigen ment el senki három-négy belőtt liberálison, vagy homokoson kívül.
pl. abbol, hogy irdatlan sokat keresett meg keres mai is az OTP-n (mg. vallakozasait most hagyjuk)
itt meg kell jegyezzem, hogy az OTP jo cegcsoport ügyfel szempontbol. proszto proli cegek, semmi fennköltseg csak a sok költseg :) de a termekpalettaja meggyözö
(tudom, izlesek es pofonok... sztem a legjobb webbank rendszerük nekik van, messze kenterbeveri a hülye kliensprogram-telepitös rafit, es lehelletnyivel jobb az erstenel, a balfek tokenes unicreditnel meg utcahosszal. (D)ieb-et probaltam meg, attol is jobb, többel nincs tapasztalatom. szoval nem egy fika ceg, bar divat fikazni, mivel azert böven volna mit javitani rajta...)
Amikor a Horn kabinet 1998-ban bevégeztetett, bevallom, kissé szomorú voltam, mert a Bokros-féle gazdaságpolitika elindításával (igaz, nem vitték végig) az a kormány olyat lépett - mégha kényszerből is (kérdés bárki más megtette volna-e) - amelyet soha más korábban. Mert egész addig csak töketlenkedés folyt ebben az országban rendszerváltás ürügyén, amit egy kereszténydemokrata pályatársam szavaival élve az jellemzett, hogy "a kormány csak arra vigyázott kényesen, hogy mindenhova kitegyék a keresztet".
Szóval én az egészet úgy éltem meg, hogy a komcsi éra után jön vissza a Horthy korszak. Nos abból nem kellett.
Szóval szomorú voltam '98-ban, de nem elkeseredett. Igazából én is azt hittem, - bár egy kicsit gyanús volt az a Viktor gyerek, amikor összeállt a "patakvérfogfolyni" Torgyánnal -, hogy jön egy fiatalos lendületű kormány, amely bizonyára továbbviszi az előző kormány jó intézkedéseit. S e helyett mit kaptunk?
Kinevezte a pártpénztáros Simicskát az APEH élére, hogy elsíkálja a párt piszkos pénzügyeit (Kaya Ibrahim és Joszip Tot stb.) és amikor ez nyilvánvalóvá vált egy "ügyes" manőverrel megfigyelési ügyet kreált. Azóta sem tudjuk, ki kit figyelt meg.
Következő lépésben háromhetesre alakította a parlament ülésszakjait, hogy ne kelljen az ellenzékkel nap mint nap a tv képernyőjén követhető vitákat folytatni s egyúttal kijelentette, hogy a parlament elenzék nélkül is működik. S ezek az intézkedések csak a kezdet voltak. Folyamatosan építette le a demokrácia intézményeit (kétéves költségvetés? ki hallott addig ilyet?) és építette fel a saját hatalmi bázisát. Arrogáns volt és öntelt. Minden megszólalása azt tükrözte, hogy ki, ha nem én (van élet az únión kívül is...). Egyre másra építette fel azokat az embereket a környezetében, akik ha megszólaltak, kinyílt a bicska az ember zsebében olyan magas lóról beszéltek. Egyszerűen szarba vette a demokráciát.
Gazdasági téren hasonlóan járt el. Gajra vitte a MOL-t azzal, hogy mesterségesen alacsonyan tartotta a gáz árát, ezzel milliárdos veszteséget csinált a cégnek. A részvények árfolyama a béka segge alatt volt. Ügyes húzással (ma már hasonlót érdekes módon mindenki kifogásol) egyetlen cég kezébe adta az autópályaépítést, a finanszírozást meg a Fejlesztési Bankon keresztül kivette a költségvetésből. Így persze az autópályaépítés költségei nem terhelték a költségvetést, ergo az ÁHT-t is keretek között tudta tartani, miközben a GDP-t növelte. A Vegyépszer meg megtöltötte a pártkasszát - ez most persze hiányzik, ezért ne legyenek óriásplakátok.
Szóval amikor elkövetkezett a 2002-es választás, nem és kizárólag a Megyó féle ígérgetési kampány döntött, hanem az is, hogy az emberek szerettek volna megszabadulni egy olyan vezetőtől, aki despotaként maga döntött (és dönt ma is párton belül) minden kérdésben, aki elvei feladásával , akár 180ÿfokos fordulatokkal, kizárólag a hatalom megszerzésére törekszik (miközben ezzel vádolja ellenfeleit).
Mikor kezdődött az árokásás, az ország kettéosztása? Egyértelműen a 2002-es választás második fordulója előtt. Addig egy viszonylag nyugodt, a nyugati demokráciákra jellemző kampány folyt. Amikor azonban kiderült, hogy a szocik megnyerték az első fordulót, Orbán az utcára vitte a politikát és valami elképesztő radikális hangnemre váltott. Tette ezt azért, hogy a szélsőjobb eddig más pártokra, pártocskákra szavazó rétegei megnyerésével meg tudja fordítani a választást.
A Fidesz nem szélsőséges párt. De képes manipulálni a szélsőséges szavazói bázist, hogy saját céljai érdekében felhasználja őket. Eddig a szélsőségesek bíztak benne, de az utóbbi időben képesek átlátni rajta. Ma már tudják, hogy fegyveres felkelésre (forradalomra) nem kapható még annak érdekében sem, hogy gyűlölt komcsikat eltávolítsa a hatalomból. Nem kapható, mert azért ő is európai politikus és nagyon jól tudja, hogy egy ilyen lépés azonnali bukást jelentene számára. Európa nem szereti a hőzöngőket. Ezért nem szeretik a jelenlegi lengyel vezetést sem. A Kaczyñski testvérek pont ilyenek.
Orbán tudja, hogy eljutott a szlsőségesek megnyerésének határáig, ahonnan már nincs tovább út számára. Ezért alkalmaz mostanában más taktikát: meg kell nyerni a baloldalnak azt a részét, amelyik a szocializmust sírja vissza, ahol 3,60 volt a kenyér és 5,20 a sör, ahol biztos állás volt, mégha az csak puffer állás is volt és arra szolgált, hogy a bértömeg- vagy bérszínvonal-gazdálkodás révén a vezetőket jól meg tudják fizetni. Ezek az emberek azt hiszik, Orbán lesz majd az új Kádár János, aki mindent megold helyettük és cserébe nem kér mást, mint hogy befogják a pofájukat. Sajnos a rendszerváltás "eredményeképpen" valóban sokan vannak és valóban el lehet őket kábítani drogok nélkül is. Mert a "jóléti" állam drogja mindenkire hat.
Birkaország.
nem engem kérdeztél, de elmondom. folytatni kellett volna Bokros Lali politikáját szóban is. Mert a szó is fontos. Valóban nem szórta a pénzt úgy a fidesz mint megyó és az első két évében gyurcsány. tehát szóban is le kellett volna számolnia a paternalista beidegződésekkel. speciel én fiatalkori szokásomnak megfelelően buktam a határidős buxon, mert a fidesz meglepetésre nyert. ennek ellenére örültem, mert érzelmileg fedezve voltam. aztán jött simicska az apeh élére, aztán az addigi fideszes politikusok akikkel a hatalomra kerülésüket megelőzően tegeződtek a velük kapcsolatban állók azt mondták, hogy mostantól inkább magázódjanak (összhangban azzal, hogy vitya megkövetelte a vigyázzállást a kormányülések elején). és legfőképpen: majd eldöntöm hány gyerekem, hány szobás lakásom és hány kerekes autóm van. nem akarom, hogy bárki is (a hatalom) belepofázzon az életembe.
azt sem akarom persze, hogy kóka lopjon. de hát mit tehetnék. nagyjából ki is merítem a társadalomreformer lehetőségeimet a fórumon:))
Mi lesz veled Magyarország?