Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
S52Raptor 2013. 11. 11. 23:13
Előzmény: #41759  Törölt felhasználó
A lényeg: Novak Djokovic vs Rafa Nadal 6:3 6:4 London ATP VB
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 22:36
Előzmény: #41758  Sigorszky
"Nos, ennél nagyobb ....ságot már nem írhatnék"

Hát tényleg nem sok értelme volt a hozzászólásodnak, egyik témában sem:)
Sigorszky 2013. 11. 11. 22:12
Akkor ismerjük el, hogy pénznyelő fórumtárs csendben szaki erőteljes támogatásával elsöprő győzelmet aratott a borosgazda kontra tolvaj ügyben. Véleményük, illetve ítéletalkotásuk minden vitán felül áll, helytálló és igaz. Ahhoz semmi kétség sem férhet, hiszen a valóság teljes és csalhatatlan ismeretén alapul. Ha a magyar bíróság nem tudná megoldani mondjuk 14 éven belül a problémát, majd Orbán ráparancsol a kúriára és kész, úgy megoldja, mint a devizaadósok vs bankok vitáját. Egy csapásra és faszán.
Nos, ennél nagyobb ....ságot már nem írhatnék, így ezt be is fejezem, hiszen
szeretnék egy másik témára áttérni.

Nos, ehhez mit szólnak a kedves roppant racionális fórumozó urak és esetleg hölgyek!?: A NŐVERŐ BALOGH IS MEGSZAVAZTA A BÜNTETÉST VADAIÉKNAK! Szép emberek ezek, külön öröm lenne leszarni őket. Mondjuk én tavasszal meg is teszem...
"Az országgyűlési törvény alapján a Ház tekintélyét megsértő képviselőktől legfeljebb tiszteletdíjuk egyharmada vonható le. Ezt a kormánypárti képviselők meg is szavazták hétfő este a DK-s Vadai Ágnesnek és Szűcs Erikának, akik a múlt héten festett monoklival tüntettek a nőverő volt Fidesz-tag parlamenti jelenléte ellen."
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 21:19
Előzmény: #41754  Törölt felhasználó
Így fogalmaz a BTK:

"22. § (1) Nem büntetendő az a cselekmény, amely a saját, illetve más vagy mások személye, javai vagy a közérdek ellen intézett, illetve ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2) A jogtalan támadást úgy kell tekinteni, mintha az a védekező életének kioltására is irányult volna, ha
a) azt személy ellen
aa) éjjel,
ab) fegyveresen,
ac) felfegyverkezve vagy
ad) csoportosan
követik el,
b) az a lakásba
ba) éjjel,
bb) fegyveresen,
bc) felfegyverkezve vagy
bd) csoportosan
történő jogtalan behatolás, vagy
c) az a lakáshoz tartozó bekerített helyre fegyveresen történő jogtalan behatolás."

Itt egyrészt nem lakásba hatoltak be, másrészt a méreg nem alkalmas a jogtalan támadás elhárításához, nem is arra használta.
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 21:09
De itt nem ez történt.
Zorro1973 2013. 11. 11. 21:05
Gondolkodás ès kèrdezès nélkül csslekednèk.
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 20:59
Előzmény: #41752  Törölt felhasználó

"De Magyarországon nem ez a jogi szabályozás"
Ki kell hogy ábrándítsalak.
Ha éjszaka valaki bejön a lakásomba, mérlegelés nélkül, nyugodt szívvel lelőhetem.
Btk, 22.§

Hála Isten, hogy erre fel halad a világ...
ujonc 2013. 11. 11. 20:54
Előzmény: #41751  Törölt felhasználó
Azt hiszem eléggé körüljártuk az adott ismeretek alapján a témát. Elmondtuk és meghallgattuk egymás véleményét. Már nem tudunk mást tenni, mint várunk és figyeljük a folytatást.
Üdv!
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 20:28
Előzmény: #41749  pampa
"Van olyan anyag ami kismértékben gyógyszer nagy mértékben méreg.

Használhatom én ezeket a termékeket olyan adagolásban ami nem okoz egészségkárosodást."

Csakhogy a fagyálló nem ilyen. Az kis mértékben is káros már. A bortulaj pedig végzettségét és foglalkozását tekintve bizonyosan tisztában volt ezzel.

"A bűnözés egy veszélyes foglakozás.Egyes országokban simán lelövik a betörőt még befelé menet."

De Magyarországon nem ez a jogi szabályozás. Úgyhogy ez nem érv.
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 20:22
Előzmény: #41746  ujonc
Még mindig nem érted a különbséget: a bortulaj nem a tulajdonát védte, nem a lopást akadályozta meg (mindkettőre triviálisan alkalmatlan a méreg), hanem a tolvajt büntette/bosszúlta. Ez kurva nagy különbség (az áramos fickó a tulajdonát védte, ha megtámadnak, magadat véded, ott még az aránytalanság is méltányolható, hiszen nem lehetsz tisztában azzal, milyen eszköze van még a támadónak, meg ott a hirtelenség, váratlanság is mind-mind olyan körülmény, ami még az utólag túlzottnak mondható reakciókat is abszolút elfogadhatóvá teszi, itt egyik se állt fenn - ez szimpla bosszú, önbíráskodás, mindez kitervelten, veszélyhelyzet, felindultság nélkül és ha még igaz, hogy egyszer sem fordult a rendőrségre, akkor nincs miről beszélni...)
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 20:15
Előzmény: #41745  ujonc
"Egy éjszakai támadás során valahogy kevésnek érzem a zsebemben lapuló telefont."

Nem is kell, hogy elég legyen. Egy támadásnál önvédelemre is jogosult vagy. Csakhogy a konkrét ügyben a bortulajt nem érte támadás. Ő nem volt veszélyben. Megjegyzem, a méreg egy támadás eseténen sem alkams eszköz a védelemre...

Ha a tolvajt a helyszínen elkapja, dulakodás lesz, és meghal. Na akkor persze, hogy nem írnám ugyanezeket. (akkor nem gyilkosság ügyében folyna a nyomozás).

A méreg egyre alkalmas: előre eltervezett bosszúra. Ez meg erkölcsileg és jogilag sem elfogadható szerintem.
pampa 2013. 11. 11. 20:00
Tehetek én ciánt a lekvárba,arzént a kolbászba egyedül magammal szúrok ki mert lehet kidobni.esetleg tehetek olyan mennyiségben mérgező anyagot ami kis mértékben gyógyító hatású.
Aki betör a kamrámba és elvisz onnét valamit amiről nem tudja hogy mi az és elfogyasztja az legyen az ő kockázata.

Van olyan anyag ami kismértékben gyógyszer nagy mértékben méreg.

Használhatom én ezeket a termékeket olyan adagolásban ami nem okoz egészségkárosodást. Aki ezt nem ismeri és sokat fogyaszt belőle ami nála halált okoz az nehogy már annak a felelőssége legyen aki elkészítette ezeket az ételeket.

A bűnözés egy veszélyes foglakozás.Egyes országokban simán lelövik a betörőt még befelé menet.
Senkinek sem kötelező lopni. Amennyiben még is megteszi számoljon a következményeivel.

szvsz
ujonc 2013. 11. 11. 19:58
Előzmény: #41747  Phylaxa
Igazad van!
Köszönöm!
Phylaxa 2013. 11. 11. 19:47
Előzmény: #41746  ujonc
"Viszont ne gondold, azt ,hogy minden esetben Te fogalmazod meg a többségi társadalom véleményét. Ha meg nem így van, mint demokrácia párti ember néha be kell fogni a szádat vagy tudomásul venni, hogy valamiben a többség másként vélekedik."

Senki sem fogalmazza meg a többségi társadalom véleményét, legfeljebb a véleménye egyezhet vele.

A másik pedig, hogy még ha totál egyedül vagy akkor se fogd be a szádat, ha hiszel az igazadban. Ugyanis lehet neked egyedül is igazad. A demokráciában ez az egyik legszebb dolog, hogy elmondhatod, kimondhatod a véleményed. Az, hogy ez érdekel-e valakit, nos azt kell tudomásul venned.Az már nem tőled függ.Szerintem.
ujonc 2013. 11. 11. 19:24
Előzmény: #41741  Törölt felhasználó
És még valamit!
Hivatkoztál itt tegnap arra, hogy itt a fórumon hárman is vagytok egy véleményen. Ebből azért nagy következtetést ne akarj levonni. Nézz meg más oldalakat is, olvasd el a hozzászólásokat. Persze én is hibáznék, ha levonnék azokból bármit is.
Viszont ne gondold, azt ,hogy minden esetben Te fogalmazod meg a többségi társadalom véleményét. Ha meg nem így van, mint demokrácia párti ember néha be kell fogni a szádat vagy tudomásul venni, hogy valamiben a többség másként vélekedik.
ujonc 2013. 11. 11. 19:19
Előzmény: #41741  Törölt felhasználó
Tényleg nem!
És nem is szeretném ,hogy ez változzon a jövőben. Valahogy úgy érzem a jövőben erre a fajta mentalitásra egyre nagyobb szükség lesz a túlélés érdekében. Egy éjszakai támadás során valahogy kevésnek érzem a zsebemben lapuló telefont. Amivel értesítem a nyilván fél perc alatt kiérkező rendőrséget. Tehát marad a könyörtelen agyonverés. Mert vagy Te, vagy Ő fogja másnap magyarázni a történteket.
ujonc 2013. 11. 11. 19:15
Előzmény: #41743  Törölt felhasználó
Ó!
Szó sincs itt, vissza vágyakozásról.
Hozzuk mi előre az akkori törvényeket. ;-)
Mert számomra tőzsde meg az okoskodás annyira elsőrendű! :-)))
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 19:08
Előzmény: #41739  ujonc
"A középkorban levágták a tolvaj orrát, kezét, mert ez volt a rend meg a törvény. Tehát jogilag elnyerte a büntetését"

Hát igen, csakhogy nem a középkorban vagyunk. Másrészt a bortulaj nem a kezét vágta le, hanem halálosan megmérgezte, és nem ez a törvény szerinti büntetése. Csak ennyi a különbség.

De tőlem te vissza akarhatsz menni a középkorba, csak akkor nem tudnál tőzsdézés közben interneten okoskodni pl.
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 19:04
Előzmény: #41737  ujonc
Nyilván szülőre, gyerekre, testvérre gondoltam és nem öregség miatti halálra.
Törölt felhasználó 2013. 11. 11. 19:01
Előzmény: #41737  ujonc
"Értem, de nem tudok azonosulni velük. Valahogy annyira közönyös vagyok, mint az öregeket fillérekért agyonverő elkövetők az áldozataikkal"

Tehát magadat könyörtelen agyonverőkhöz hasonlítod. Gratula. Ehhez már nem is kell hozzátegyek semmit.

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek