ez akkor nem üzleti/gazdasági érv, hanem hatalmi és egyéb érdek, ami nem a cég eredeti missziója, üzleti küldetése. Az építsünk egy "integrált olajipari komplexumot", úgy hogy "A MOL birtokában lévő OTP-részvénycsomag értéke a MOL teljes vállalatértékének (piaci kapitalizációjának) körülbelül 23,5–24,5%-át teszi ki. [1, 2]" Na ez így nem olyan rendben lévő...
OTP-nél is van nagyobb MOL pakk, MOL-nál is van OTP. Ezeket - ha jól emlékszem - nem vették, hanem elcserélték még nagyon régen. Nem befektetési célú, hanem stratégiai pakkok (8,5%, 5,5%), “baráti kezekben”. Csányi ugye MOL alelnök is. Tulajdonosi kör ezzel is kontrollálva, védekezésre is lehet használni, úgy szavaz a másik, ahogyan “mi akarjuk”, keresztbe fizetnek egymásnak kis osztit is. Vannak szerintem más nagyobb pakkok is baráti kezekben, de még 5% alatt, ezért nem láthatók (max. a részvénykönyvben.).
Amúgy milyen üzleti/gazdasági érv van a mellett, hogy az otp 8%-a mol-é? Ezt profilba vágó beruházásokba is mehetne. Az Alteo meg nem kellett, csak nem mondták meg hogy miért...de a waberers maradhat...?!
Azt nem tudsz nyomtatni. Ha utána nézel, a nagyok már termőföldet vesznek, akár Kína, akár Bill Gates stb. Olyat amit nem tudsz nyomtatni, nem tudsz elinflálni. Akkora adósságok vannak a világban amihez kell egy crash, meg infláció.
A bitcoin miért nem esik? Már rég 50-nek kéne lennie. Nem vágom USA-t mi tartja ennyire fent, dax meg az összes szarom esik közben. Érdekes egy piac van itt
Túl sok a behatás. Japán is problémás, franciák is. Ha jól néztem 20'éves állampapír pont annyi most az usaba mint nálunk. Na ez nem sűrűn fordul elő. Nem egyszerű ami ott van. Jön a pofon majd. Az arany esik, mivel likvid veszik ki a pénzt. Majd amikor beüt a fos száguld az égbe. Mindig így volt korábban is. Szóval én nem vagyok bizakodó. Novemberbei midtermig minden szép kell hogy legyen, azt követően kezdődik a probléma.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.