Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Balin2020
Balin2020 szerda, 15:14
Az olajár és a dízelár viszonyával foglalkozó cikk alapján, nem feltétlenül jó a MOL-nak, ha tovább emelkedik az olaj ára. A dízel árát most elsősorban nem az olaj mozgatja. Nem emelkedett annyit mint az olaj. Ezért a magas olajár miatt szűkülhet is a marzs. Bár mindenképpen magasabb, mint a 2. Negyedévben
oldrider szerda, 15:14
Előzmény: #408454  Mongi
Azon lehet vitatkozni, hogy milyen módon avatkozzon be a kormány, kiket kellene támogatnia, milyen iparágakat, mezőgazdaságot, a társadalom mely rétegeit és milyen módon, de abból nagy baj lenne, ha azt mondanák, hogy semmi gond, a piac szabályozza önmagát, akinek van pénze autózik, szállít, gazdálkodik, akinek meg nem telik rá, az így járt, majd gyalogol, biciklizik, néz más munkát stb!
Balin2020
Balin2020 szerda, 15:11
Brent 100,7 USD
Balin2020
Balin2020 szerda, 15:09
Előzmény: #408449  eszpe2
"Így talán nem meglepő, hogy a két termék közötti árrés tovább nyílt a most futó negyedévben. Ez pedig a MOL számára különösen örvendetes hír, hiszen a finomtói kihozatala a dízel üzemanyagra van optimalizálva. Vagyis a most zajló negyedévben akár még jobb is lehet az eredménye, mint az előzőben volt, pláne, ha a jelenlegi árak fennmaradnak az után is, hogy hamarosan — az eredeti tervek szerint szeptember közepén — újraindul a vákuum desztillációs egység a Dunai finomítóban.Miközben az ország és Európa szempontjából sajnálatos, hogy jelentős a dízel hiány a piacon, ez a dízel kihozatalra optimalizált finomítók, s így a MOL számára is jó hír. Ha a háborúk a jelenlegi intenzitással és módon folynak tovább, a dízel ár differenciál továbbra is magas maradhat annak ellenére is, hogy negyedik negyedévben általában csökken a kereslet. Szóval a MOL nagy valószínűséggel egy igencsak jó évnek nézhet elébe."
👍
Balin2020
Balin2020 szerda, 15:06
Előzmény: #408450  csuloktata
Jó gazda örül a jól tejelő tehénnek, nem éhezteti, fojtogatja. Szeretné, ha a jövőben is jól tejelne. Remélem az új kormány jó gazda szemléletével viszonyúl a MOL-hoz. Eddig úgy tűnik. 
Mongi szerda, 15:04
Előzmény: #408453  oldrider
Egyébként lényegtelen, amint kifizetik az osztalékot, ha méltóztatnak megtenni, lépek is ebből a poziból. A kormány beavatkozásait pedig szánalmasnak tartom. Nem véletlenül nem a osztrákokhoz hanem a bulgárokhoz közelít az ország..
Mongi szerda, 15:02
Előzmény: #408453  oldrider
Jelenleg amit hallani beavatkozás mire jó? A szállítmányozás nincs benne, de benne van Józsi a tdi passattal. Ez mire jó?
oldrider szerda, 14:55
Előzmény: #408448  Mongi
A kereslet- kínálat elméletére leegyszerűsíteni az üzemanyag árak alakulását nagy hiba! Gondolj arra, hogy mi minden, hányféle adó, járadék, járulék rakódik az árra. Ez mind torzítja az említett viszonyt, az állam rendeli el, szabályozza. Stratégiailag, ellátás biztonságilag is kiemelten fontos az országnak az olaj. Ha bármely kockázat változik, veszélyt észlel a kormány, lépnie kell! Be kell avatkoznia! Ez a hatásköre és felelőssége! Én legalábbis közgazdaságtanból ezt tanultam. 
Balin2020
Balin2020 szerda, 14:38
Előzmény: #408423  Stalker
Add el mind, ha van még mit! 😂
csuloktata szerda, 13:37
Kisker adó emlékeim szerint 3 % a MOL esetében. ÁFA- val együtt ez 30 % és a jövedéki adó, EKAER, készletezési adó. Költségvetésnek nagyobb biznisz, mint az EBIDTA...
Mongi szerda, 13:15
Előzmény: #408444  tmike
A közgázban van egy ilyen felvetés: fizetőképes kereslet: aki képes és hajlandó megfizetni az árat... na itt az embereknek ez nincs meg. Szeretne valamit, de nem képes megfizetni, mindaddig amíg ezt mindig megoldják helyette, addig nem is lesz változás. Minek? Hátradőlök megvárom
Amíg más(állam) megoldja helyettem...
Mongi szerda, 13:10
Előzmény: #408444  tmike
Szerintem egyszerű, ha valamire nincs pénzed akkor az nem neked való. El kell ezt felejteni..
Mongi szerda, 13:09
Előzmény: #408442  Beze
Pont így. Nincs felelősség, sem
Tudatosság a többségben. Fél millas telefon, ingyen tudna tanulni, helyette tiktok meg face. De panaszkodni tud hogy  szarul keres.. Akinek meg jobb az segget nyal vagy lop... fel sem merül, hogy tett azért ahol tart..
tmike szerda, 13:08
Előzmény: #408439  Mongi
Azért ez így nagyon sarkos. Az alkoholista dohányosok és a ferrarit használók között azért van néhány ember  még de alapjaiban értem amit fejtegetsz,de szerintem nem ennyire egyszerű a történet.  
Tibsy szerda, 13:07
Előzmény: #408429  Mongi
"Őrizzük meg a stratégiai nyugalmunkat"! Azért az eddigi MEGBESZÉLÉSEK alapján az a kép rajzolódik ki, hogy az előző kormány korábbi ilyen irányú tárgyalásaival szemben-ERŐBŐL és AKARATBÓL minden megoldható-észszerűbb  és megegyezésen alapuló döntések születtek eddig. Reméljük, hogy ezután is....
Beze
Beze szerda, 13:07
Előzmény: #408439  Mongi

akinek van pénze autót fenntartani, szervizelni, biztosítást adót, matricát fizetni, annak legyen már pénze benzinre is...
egy teli tanknál pár ezer ft a különbség nem tudom mennyi a cigi ára de gondolom ezer ft fölött van, akkor napi egy doboz cigivel számolva havonta ha 4 dobozzal kevesebbet szívna már kijön a különbözet... és még így is 30/26 doboz cigije megmarad a hónapban.
Mongi szerda, 13:05
Előzmény: #408440  oldrider
Ilyen mértékben de..

friss hírek További hírek