03.02-04.14 között időben (30 kereskedési nap vs 23) és az emelkedés mértékében (4472-3416= 1056 vs 4480-3610=870) is nagyobb volt az előző emelkedő hullám. Én még várok egy felugrást 3600 fölé. https://invst.ly/1j05g5
Nem kell a duma... minden korrekció bejött ami írtam... vissza lehet olvasni... Csak olyankor szoktál napokra eltűnni... De gondolom a héten várod a 5000-et azért nem adtad el a csúcson... ;) Mint az OPT-sek... ők az 50000-et várják, ami a csúcsöntés óta csak egyre messzebb van...
A heti mol chart kicsit már perspektívából : Tegnap már minden elemző rájött hogy az olajár (Brent) és olaj részvények között elég szoros pozitív korreláció áll fent. Ma és már pénteken a Shell és BP is - 2 -3% körül esett miért lenne kivétel a MOL? A 4 chart közül az első egy éves adatsor. A kék az olaj, a narancs a MOL árfolyama. Egy az egyben nem összehasonlítható mert az egyik USD a másik HUF, de az szélsőértékek ugyanott vannak. A 2. chart az utolsó emelkedő trend. A szélső érzékek napra pontosan ugyanott vannak, 1 napos eltéréssel. A MOL késik egy napot az olajhoz lépest. Természetesen az ok-okozat összefüggés miatt nem a MOL hat az olajra , hanem fordítva, így nem is előzheti meg azt. Pénzeken a mol még éppen csúcsot döntött, az olaj viszont már akkor korrigált. A 3. chart az ugyanez az időszak , csak az x tengelyen az olajár (mint független változó) a y tengelyen pedig a MOL árfolyam. A függvényszerű kapcsolatot a regressziós egyenes mutatja. Ha kíváncsi vagy a holnapi mol árfolyamra, akkor az egyenletbe be kell írni a mai olajárat.. A 4. chart egy becslés az olajár csökkenő trendjének idő intervallumára az előző korrekció alapján. Csütörtökre 75 USD körül lesz az olaj.. (hacsak nem történik valami, pl újra fellángolnak a harcok ami ennek a trendnek ellentmond ) https://ibb.co/xtF68WFK
Hát igen... A múlt héten pont erről posztoltam itt. Gondolom sikerül még a csúcson megszabulni a lont-l és időben váltottál shortra... Nem a rövidnadrágra gondoltam...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.