Ha minden pénz bejön, jövőre egy dupla oszti várható. De nem kizárt, hogy egy rendkívül osztalékfizetés is lesz még korábban. Tehát a meglévő, elfogadott 300 Ft /rv felett közel annyit várok még.
Üdv! A héten még bőven 46K fölött kiszálltam OTP-ből, most full cash-ben ülök. Szted még érdemes beszállni MOL-ba (osztit is figyelembe véve) olyan pénzzel amelyre kb. egy évig nincs szükségem? Köszi
Soha nem az abszolút számok számítanak... A 4472 csak egy szám... Nem is túl nagy... A "trendek" számítanak vagyis az folyamat ahogy eljut. Mindig a trenden "keresünk" pénzt és nem a csúcson. Ha 2 napja az mondod hogy az olajár 98 usd lesz az borzalmas... Ma pedig már megnyugtató a 98 =(hogy már nem 101).. .
Lehet ta szerint jönnie kell a korrekciónak. Ehhez nem értek. Viszont amit megtanultam már rég hogy a ta-t simán felulírja a funda. Az olaj jelenleg 98 dollár felett van ezt nem nevezném óriási esésnek,de ha eddig az olaj hajtotta akkor most majd hajtja tovább remelhetőleg a nis a jelentés illetve az osztalék. És persze az a pár tétel ami majd befolyik apránként. A csúcsok azért vannak hogy megdöntsék őket. Talán most egy ilyen helyzet van. Majd ha ezek a hírek beépülnek mind akkor megint elővehetjük a ta-t.
A chart alján már ott figyel a 73 feletti RSI... Érdemes észre venni hogy az előző csúcs alatt is volt... Ennek következménye volt a V korrekció. Az RSI is V (vagy U) alakot öltött fel ..
A mai MOL chart: Szépen összejött a csúcsdöntés még időben a Brend lefelé fordulása előtt.. A grafikonon egy tiszta 5 hullámos csökkenést egy tiszta 5 hullámos emelkedés követ. Ez egy V-alakú trendfordulónak (V-reversal) vagy piaci aljképzésnek nevezzük. Teljes trendforduló A V alján az (5)-ös ponttal véget ért egy nagyobb idősíkú csökkenő trend aminek a kiinduló pontja pont az előző történelmi csúcs volt. Csúcstól csúcsig 2 db 5 hullámos Elliot. A csökkenő impulzus váltott a V alján egy emelkedő (5) impulzusra.. A Kérdés hogy mi várható a csúcsöntés után? A korrekciónak adok nagyobb esélyt, mivel a Brent árfolyamrobbanása hajtotta az második emelkedő 5 ös hullámot, viszont a Brendt tegnap volt a csúcson... Ma zárás után -3% os korrekecióval szalad (zuhant) le a csúcsról.. Az amerikai piacon ma már estek az olajrészvények is.. https://ibb.co/mV648z9K
Itt a NIS hírek a döntőek. Hétvégén még bármi lehet. Trumpi vitézkedik Irán meg odadurranthat egy hadihajójának. Érdekes nem, zsidók most kussban vannak és nem is kapnak rakétát. A vége az lesz usa megkapja Gáza egy részét ahol kikötőt és katonai kikötőt épít nyaralókkal és ez egyben israel védelme is lesz. bezárja arab országokban lévő bázisait. USA befolyási övezete beszűkül. Az amerikai kontinens, afrika egy területe, israel, Ázsiában Japán és Dél-korea. Tajvant eladja kínának. A petrodollár recseg ropog pedig ez tartja egyben usa költségvetést. Ezt átalakítják egy új usa dollár/arany kriptóra a btc kárára. de kiderül.
Már az olaj is "lefelé" megy.. -3% a csúcsoz képest.. Az olajár és a olaj részvény ára kéz a képben jár és mindig az olaj vezet... Szerencse hogy a korrekció nagy része már az amerikai tőzsdére volt időzítve. Akkor már a bux bezárt...
A csúcsról csak lefelé tud menni a bróker is.. Pont azért csúcs, hogy csak lefelé lehet menni... nem? Vagy várod a 5000-et mint az OTPsek a 50.000-t? Minden szakértő szerin a csúcson kell realizálni...
ilyenkor jó stratégia ha hétfőn visszafelé indul el akkor eladod. És 4650felett visszaveszed. Mert efölött elmehet 5k-ig Ha lefele indul el akkor hagyod hagy menjen. A tetejét alját úgy sem találod el. Valaki már elkezdte a realizálást egy 100872db-os pakkal. Csak egy mese: hol volt hol nem volt egy befektetési alap. Begyűjtött sok pénzet a kis méhecskéktől. Elég jól áll a befektetés mol otp meg ami kell kb évi 13%az elvárás feléjük de már 28%on vannak. Mi lenne ha lemenne árfolyam ott eladnánk a mol részvényeket aztán mivel megindult fel meg osztalék ott visszavesszük ATH-nál. Valakiknél lecsapódik a nyerő a befalap így is még pluszban van bőven. Ez mese. a valósághoz semmi köze, bármilyen egyezés a véletlen műve.
Bukott? Ittal? Te mondtad 4300nsl jön majd 5k. Nem 5k lett hanem lement a szintemre 3650re. Vettem 3738on es 3650en. Amikor elszaladtal.a de én beirtam. Kiszortsm 4200alatt. Számolj kicdi. Veled buktak sokan akik hallgatták rád. te 6évig egy dekat nem kerestél miközben ketyeget évekig a 18% allampapir kamat. Korabbsn 2650en vettem es 3500on adtam el. De kinkódj még kicsit.
szoktuk ezeket sorolni, osztalék 317, nis 15-20%, co2 126 mrd, horvátok 100 mrd, biztosítás I, 100 m usd, de lesz még, és ez csak az elmaradt haszon (magasak a marzsok) és fizetnek felújítás címen is, ugye ezt már megelőlegezte a mol, tehát az már plusz lesz 2026-ban, de folytassátok, ha tudjátok....amúgy meg csak a co2 kvóta vagy 120ft/részvény....,
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.