összefoglalva, mivel elindult a janafon a szállítás, az már ok, kérdés, hogy mennyit tud szállítani, itt már majd derülnek ki dolgok. A kormány nem kapja meg ebből a 95% marzsát, ez is ok. Holnap meg elindul a barátság, ez is ok.
Ezt az 1000Ft-os rémísztgetést csak az m1-et néző és orbán bálványozó birkák nyslják be. A környező országokban orosz olaj nélkül is kb annyi a benzinár, amennyi nálunk, sőt helyenként olcsóbb is..
nézd, ha 1000 ft lesz a benzin a molnál, akkor majd tankolok shell-t...nem tudom elképzelni, hogy hogy tudna 1000 ft lenni...Senki nem tudja elképzelni de ezt teszem oda ahol az "ukrajna ellenség, háború, apuhazajön-e, támad brüsszel csak én védhetlek meg" dobozba. Áprilisig még fokozzák ilyenekkel, most a mol helyzetét használják pánikoltatásra ahol megvédés kell, úgy gondolják hogy tőlük várják, pedig csak tőlük kellene..
Tipikus kettős beszéd. Megy a politikai hülyítés ezerrel egyik oldalom míg a másikon az olajszakmában dolgozók csak mosolyognak és teszik a dolgukat ha hagyják őket.
Az az érzésem kezd lenni, hogy a magyar kormány akarja ledumálni a MOL árát ezzel a pánik kommunikációval. Világvége hangulat keltéssel. Minden megy a levesbe a választások miatt?
Szövegértés, azaz funkcionális analfabétizmus a magyar lakosság több, mint egy harmadát érinti, és meglepően vannak köztük diplomás emberek is! A hülyítést pedig a magyar emberek többsége igényli, valójában egy "tudomány"!
Ha nem is igényli, a geopolitikai, gazdasági pártpolitikai kérdésekben nem mindig könnyű eligazodni. A leegyszerűsített információk is gondot okozhatnak, ha a pedagógiai felmérésekben magas arányt képviselnek azon diákok akik szövegértési problémával " küzdenek". De ha akarjuk ha nem a hülyítés megy( most megy csak igazán) ment és menni fog.
Egyetértek. Ahogy a mai közvéleménykutatási adatokból is látszik adott esetben a magát sarokba szorítottnak érző fél mindenre képes lehet, hogy ezen intézkedései jogosságát bizonyítsa. Természetesen ez nem kicsit befolyásolhatja az árfolyamokat.
Sajnos a választásokig az ukránok egyre fokozódó "veszélyt" jelentenek, és ha igen ha nem, ők hibásak, veszélyesek, most már a támadásukra is készülnek azzal, hogy most hirtelen megerősitik azt ami meg van, az erőműveket....a félelemkeltő uszítás fokozódni fog...netto politika...
Nem vagyok senki szekértoloja, sajnos szakértő sem. Sem az ár sem a mennyiség nem mindegy egy szállításnál, mint ahogy egyéb tényezők sem.( Pl.: transzfer ktg. ,stb.) A szállítások leállása illetve akadozása, nemcsak politikai kérdés, és súlyos gondokat is okozhatna, ha nem lenne jól kezelve . Persze az is igaz hogy sok esetben a felesleges zavarkeltés nagyobb gondot okozhat, tetézheti a problémát Itt sajnos egy geopolitikai feszültségekkel és izgalmas jövöbeli kérdésekkel van dolgunk, szerencsére itt kevesebb téttel mint a MOL agytrösztjénél. Amúgy pedig a bennfentes kereskedelem témája nem lefutott, ( lehet hogy igazad van) .
Nem lesz ebből elmarasztalás, megnyugodhatsz Te is! Szerintem minden évben volt ügylet a 30-napon belül eddig is. Itt most le is írják miért lehet. Nem a vezeték leállása a konkrét ok a közzétételre, az nem volt belső információ, nyílvános volt hírekben lejött. MOL-nak nem okozott problémát azonnal. Szerintem szépen le van dokumentálva, hogy mikor az ukránok értesítették a vállalatot, hogy nem tudják a szokásos időben helyreállítani az üzemeltetest, akkor megtörtént a közzététel. De ez már jóval az eladások után volt. Szóval megint nem tudott fennállni a bennfentes kereskedelem. Azért hangulati kavarásnak jó lesz ez is. A kormány meg miért csap ekkora palávert nem érdekel senkit, vagy pont azért, figyelem elterelésnek. Simán tudták volna egyeztetni az ukrán vezetéssel és az EU-val is. Nem kell ezt a sajtón keresztül csinálni, jobb helyeken. Ez csak a hisztikeltésre jó. Továbbra is ajánlom a 2022-es cikket, amit reggel becsatoltam. Akkor nem volt fontos a hiszti. 4 éve több, mint 20x volt már. Most volt először, hogy több mint 2 hétig. MOL nem pánikolt most sem. A stratégiai készlet lekérese a forgatókönyv része, ha szükséges. Onnantól még 90 nap van a rendezésre. Ha meg majd nem jön orosz olaj, majd jön máshonnan. Mindegyikből benzin és gázolaj a termék.
Igaz, hogy Hernádi Zsolt mandátuma 2026. április 30-ig szól? Hogy választanak új igazgatót? Tudja valaki? Izgalamas idők. De jobb szeretem az unalmas és biztos időket.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.