És ahhoz mit szólsz, hogy normál esetben minden nap jön rajta az olaj? Mert valaki ezt írta. Én nem a kisujjamból szoptam. Többször volt nyilatkozat a témában az elmúlt években, hogy havonta csak néhány napig jön olaj. Ezért a néhány napos kiesések semmi gondot nem okoznak. Most kiderült, hogy 2 hét elteltével kezdenek csak mozgolódni a MOL-nál. Ha nem jön olaj az oroszoktól. Ami természetesen nem azt jelenti hogy sehonnan nem jön. Az 1,6 M m3 azért nem kis mennyiség, még ha nem is a dunai finomító miatt van az a kapacitás.
Nem a MOL embere vagyok. Részvényes, vagy résztulajdonos másképpen. Nekem nem áll érdekemben a felesleges hiszti fenntartása, ellentétben a shortra játszó spekákkal.
Ez pedig a tegnapi MOL nyilatkozat az MNB vizsgálatra. Több mint 20 alkalommal érte támadás a vezetéket a háború kitörése óta. Mindig megoldódott a probléma néhány nap után, ami üzletileg soha nem okozott problémát. A bejelentést akkor tették mikor az ukrán fél jelezte, problémájuk van az ujraindulassal, és felmerült, hogy el fog fogyni a saját készletük. Két hét elteltével merült fel, hogy elfog fogyni a saját készletük!!! Azt egy szóval nem írták, hogy elfogyott, csak azt, hogy rendeltek máshonnan olajat. Szóval orosz olaj kiesése esetén is tud működni a MOL. Kíváncsi leszek, hogy a stratégiai készletből történik- e felhasználás. De ugye az is azért van, hogy ne legyen ellátási probléma. https://www.portfolio.hu/uzlet/20260224/megszolalt-a-mol-az-mnb-vizsgalatrol-820196#
Ez egy "22-es cikk, talán az első Druzsbát ért támadás után. Itt még a MOL vezetés a kormánnyal együtt nyugtat. Felkeszült a MOL, akár több hetes leállasokra elég a saját készlete. Ezen felül 90 napra elég stratégiai tartalék is van. Kész forgatókönyvek vannak egy hosszabb leállasra is. 2022-ben!!!! https://www.portfolio.hu/befektetes/20221116/leallt-a-baratsag-koolajvezetek-mekkora-a-baj-579164# Mi változott meg? Talán az, hogy a háború előtt volt, hogy csak 2-3 USD volt a Brent-Ural kkülönbözet? Most miért kell riogatni? Miért a kormány riogat? Nem a MOL-nak kellene pánikolnia, ha úgy érzik baj van? Vagy a MOL nem érezte, hogy baj van, mert van bőven tartaléka?
Tavaly 4,8 M t érkezett M.o-ra, és ez volt eddig a csúcs. A háború előtt kb. 60 % volt az orosz olaj aránya a MOL csoportnál. Ez kúszott fel az elmúlt években 90% köré. De ez nem a barátság kihasználtsága. Az ennek ellenére romlott, mert a magyar és szlovák kormányon kívül már senki nem használja.
A MOL Fényeslitkei kőolajfogadó állomásán (magyar-ukrán határ) kb. 3 napi szállítási mennyiséget tud tárolni.Évi 6Mt/év szállításánál havonta néhány nap lehet a fogadási/szállítási szünet. Ezért rendelt a MOL azonnal a tenger felől olajat. Kapacitás:Fényeslitke tartálypark:80 000m3.........Omisalj terminál:1 600 000m3
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.