ez mi? "Vucic szerint Szerbia hajlandó lett volna a Gazpromnak és a Gazprom Neftnek a megállapodott ár kétszeresét kifizetni - de nem árulta el, miért nem jött létre az üzlet, mert az "veszélyeztetné Szerbia érdekeit."
Ha igaz a hír (amúgy itt van már a portfolio.hu-n is) az azért érdekes, mert azt feltételezi, hogy a ki nem fizetett vételár rész, az majd máshogyan kerül kifizetésre a Vucic rezsimnek. Nem hiszem, hogy van ingyen leves...
Ezt osztom... de azért egyenlőségjelet nem lehet tenni az egyes kormányok és szereplők közé, mert az elvonás módja és mértéke jelentősen eltér az egyes országokban. Törekedni kell a meritokrációt nem sértő mértékű elvonásra (versenyhelyzet megmaradhasson). Ez itthon most biztosan nem teljesül. De azért vannak nagy európai energiavállalatok (nem is egy-kettő), ahol meg igen.
Parazita Kormány? Az erre való hivatkozás felettéb naív gondolkodásra vall, nevezetsen arra, hogy létezik, létezhet kormány, mely nem az. Ez a fantazmagóriák, illúziók körébe tartizik. Mutass egy országot, ahol nem "parazita" a kormány. Ahol semmit sem "lopnak" Trump? Putin? Macron? Von der hazudós Sms-ben üzletelgető Leyen? Impexes "Kapitány ó kapitányom"? Amióta világ a világ a hatalmon lévők mindig (többé - kevésbé) paraziták. A politika ilyen. A különbség, hogy a saját hibánkat (értsd a számunkra rokonszenvesebb vagy kevésbé ellenszenvesebb csoport) jobban elfogadjuk. Egy cirkusz ez, (jobban mondva bábelőadás). De egyvalami biztos, akárki nyer, akárki nyel, a Balaton tavasszal is szép lesz, akár csak az Alföldön az enyhe szélben lengő búzatábla. És azért ez is valami. Sőt! (:
De ez is olyan dolog, hogy ha végre béke (és tartós béke) lenne Ukrajnában, akkor nyugodt kürülmények között majd megint újra lehet szabályozni az energia diverzifikációt. Megint jöhetne oroszországból olaj és gáz Európába úgy, hogy nem hadi gazdaságot gyarapít a bevétel, és nem veszélyezteti az EU-s országok területi és energia szuverenitását. A legjobb dealek tárgyalóasztalnál születnek, és olyan tárgyalóasztalnál, ahol egyik fél sem tart pisztolyt a másik felé... reméljük hamarosan látunkilyet is. (A NIS sztori sem ilyen, mert USA tart kézben szankciós pisztolyt)
2027-ben életbe fog lépni az EU. embargó...Ezt (pl.) kifelejtetted a befolyásoló tényezők közül. Kitörhet a világ béke,eltörlik az összes embargót.Ez egy másik lehetőség! Sok víz lefolyik még a Dunán a 2027-es osztalékfizetésig. :-)
Feltételezem értesz a kecskékhez, és sokat megfejtél már. Én nem tudok ehhez érdemben hozzászólni. A nickneved mindenesetre passzol a témához. Gratulálok a választáshoz.
Wahaha... nice try kispajtás... a MOL és tulajdonosai csak jól járnának (értsd magasabb osztalék) azzal, ha a parazita kormány leszállna róla. Ez a NIS sztori lehet, h Orbánéknak köszönhető, de mit sem ér az akvizíció, ha a politikai vérszívók (Orbán+Vucic) leszívják a nyereségét a cégnek.
Köszönöm a tanácsot, ittam még egyet, csendben, és közben rájöttem, hogy bizony az éves közgyűlés április végén lesz... -Jan, mondja meg, van olyan, amire nem tudja a válszt? - Nem tudom uram.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.