Ez csak azoknak fáj, akik azóta tartják. Van itt olyan? Mert akkor elismerésem nekik a kitartásukért. De akik csak most jöttek decemberben már szép poziban vannak. Most, a most számít, és ami következik.
Lényegében technikailag most ott tartunk, hogy az aktuális célpont a 2007-es szeptemberi csúcs, mindenkori rekord árszint 3876 Ft-on. Nincs már más az ár előtt. R: 3676
Épp ellenkezőleg. Felhívtam az esést várókat, hogy osszák meg alapos és indokolható érvek alapján ellenvéleményüket, hogy lássam amit ők látnak és hogy mit hibázhatok én. Minden helyzet, szituáció más és más. A világban bárhol lehet olyan szituáció, amivel lehet pénzt keresni. Amennyiben ez éppen a hazai piacon alakul ki, akkor annál jobb, miért mennék messzebb? Sőt, a hazai piac és deviza, egy egzotikus piac és deviza világviszonylatban. Ez azt is jelenti egyben, hogy mindennél alkalmasabb akár a spekulációra is. Példák: OTP le, majd fel, 4x-5x, Telekom 5x, 4ig, Rába hiperspekuláció 3-4-x. Milyen piac ez? Van itt minden. Aki ezeket időben átlátta, de még menet közben is, degeszre kereshette magát eddig is már az elmúlt években. Még csak előre sem kellett kitalálni, csak menet közben becsatlakozni. Forintunk szintén. Egyszer elszáll, egyszer visszaerősödik de mindkét esetben igen meglepő lehetett. Ennél jobb piacokat nem is olyan egyszerű találni. :) Hozzátéve még, sajnos, vagy sem, attól tartok még nincs vége. Bátorak legyetek! :) Hétvégén egyszer már leírom rendesen, miért is lesz jó ez a Mol dolog, csak, mint többször említettem is már írni sokszor lusta vagyok. :) Egyébként köszönöm a tanácsodat, igyekszem megfogadni.
A tőzsdei bukás legbiztosabb módja ha a pozid határozza meg a tudatod. Ha minden más véleményt kizársz az hiba. Az is hiba ha a fórumok népének a hullámzásával mozogsz. El kell döntened befektető vagy vagy pedig spekuláns aki napi heti mozgásokat is lekereskedik. A tőzsde objektivitásra tanít. A tőzsdei népek 90%a a tőzsdén elvérzésre van itélve, az alapokat sem tanulják meg. Ha minden felfelé megy mindegy melyik papírt veszed akkor azt gondolják ők már mindent tudnak. Szaladgálnak mint kismacska a szélben a levelek után. A tőzsde csodálatos. Letölthetsz egy applikációt és vehetsz részvényeket etf eket a világ minden pontjáról. Nem csak bux van. indexeket árukat szektorokat vehetsz, kriptókat.... egy csuda... a világgazdaság ütőerén tarthatod az ujjad.
De, hogy visszatérjek a tárgyra, nehéz újat írni. Viszont nem ördögtől való a régi dolgokat sem időnként feleleveníteni. Mivel longban vagyok érdekelt, engedtessék meg, hogy ilyen szemmel nézzem az eseményeket és tényezőket, de hozzátenném, hogy szerintem mindben van valami, nem csak úgy, hogy csak úgy. A shortban érdekeltek meg írják a shortos oldalról az érveiket. :) Tehát van egy olyan, hogy ad1., minden konszenzus szerint idén az olajár csökken és lent is marad. Tudjuk T-nek elemi érdeke az olcsó olaj. De. Mi van, ha idén mégsem lesz csak olyan alacsony végül az olajár? Ha minden várakozás ellenére egyszer csak szépen lassan elkezd kúszni felfelé? Minden commodity emelkedő pályán van, ne feledjük. Az olaj igaz egy elég speciális commodity, de mégis csak commodity. Bár tudjuk azt is, hogy ha az olajár emelkedik a Mol nem olajos cég, amikor viszont az olajár esek, akkor persze olajos cég a Mol is... R: 3634
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.