jellemző, hogy csak most kezdenek vakarózni. És akkor itt nincs jogállamiság? vagy az csak eddig volt probléma? ígéretek már voltak, írásba is foglalva, amik nem teljesültek. Most akkor ezt elhiggyük? A MOL-nak kellenének már vmiféle hírek ezügyben, különben béka feneke alá megy.
Csak mellesleg:ennek a nagy leválásnak az lesz a következménye,hogy az amerikai piacra leszünk utalva. Ismét csak kiszolgáltatottan...Csak éppen egy másik őrültnek.... Ez is meg fogja fizettetni az árát.....
Így van, igazad van. Én csak azt írtam, hogy a háború miatt átmenetileg jelentkező orosz olajimport diszkont ára miatti nyereségre nem lehet költségvetést alapozni. Aki így tesz, az vagy a háborút szeretné meghosszabbítani -bár ez az Ukrajna támogatása miatt sokba kerül az EU-nak, vagy tényleg békét szeretne - akkor viszont megszűnik az olajdiszkont. Sem így, sem úgy nem releváns, mennyiért szerzi be a MOL az olajat. Nála kellett volna hagyni azt a pénzt. Mostanra épített volna belőle másik olajvezetéket.
Szerintem eddig is főleg kínai hitelekből fedezi a kormány a "cirkuszt ès kenyeret a nèpnek" Lassan már az is adómentes lesz aki nevére veszi a szomszéd gyerekeit is. Aki meg főbenjáró bűnt követ el mondjuk egyke , fizesse mindenki adóját. Rezsicsökkentès, árstop, ( nyomtassuk rá a konzervre az árat már a gyárban mint 1960-ban..... 🙂 Ez mind,mind ki fog pukkadni előbb- utóbb
Stilszerűen: ez a hülyeség... Ha az EU. -engedve viktor barátjának a nyomására!- büntető vámokat vet ki ránk,az pont elég lesz ahhoz,hogy bezáruljon az olaj biznic.... Putyinnak csak addíg van szüksége viktorra,amíg az EU.-ban "fa ló" lehet....
Ez hülyeség: ha a háború nem ér véget az egész Európának folyamatos gazdasági károkat okoz. Ha végetér, akkor eltűnik az orosz olaj diszkontja. Nincs olajbiznic-lyuk a költségvetésben, de van anyák SZJA mentessége, 3%-os jelzáloghitel állami támogatása, a CSED, GYED adómentessé tétele által okozott lyuk. Jó nagy.
Roppant távol áll tőlem,hogy viktort védjem,de azért azon nem árt elgondolkozni,hogy ha ugrik az orosz olaj biznic,honnan fogja a 2026-os költségvetésben keletkező óriási lyukat befoltozni a következő hatalom..Ez a lyuk ott lesz,függetlenül attól,hogy O.V. vagy M.P. lesz a miniszterelnök! Az sanda gyanúm,hogy vagy további hiteleket vesznek fel a nevünkben,vagy újabb adók kerülnek bevezetésre..... Így is,úgy is a közenber fogja megfizetni az árát (Unokáink is fizetni fogják.....)
2024 nyarán Horvátország felajánlotta a krakkói/adriai (JANAF) olajvezetéki kapacitás használatát, hogy csökkentse a közép-európai országok (köztük Magyarország) orosz olajfüggését — Magyarország ezt az ajánlatot elutasította, Péter Szijjártó „megbízhatatlannak” minősítve a tranzitot (magas díjak, beruházási hiányok). elemzések és regionális kutatások szerint a magyar kormány hosszabb távon is inkább orosz forrásokhoz ragaszkodott, és — bár az EU bizonyos eszközöket (pl. REPowerEU és egyéb források) elkülönített a diverzifikálás segítésére
Kiraktam, így nem lehetett rejtély. Számolni lehetett vele, azt is aláírtam, hogy indul a pingi vadászat. (vagy valami hasonlót) Ahova leszúr az figyelmeztetés. További jó kereskedést kívánok!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.