Köszi igen, így egyértelmű! Még sosem certiztem, de ezeket elolvasva ekkora kockázat nem nekem való. Jelenleg csak részvényeim vannak meg államkötvényem, csak nem értettem ezeket az óriási különbségeket! Köszi mindenkinek.
Bocs valahogy elkerülte a figyelmemet a hsz. Nem certizem, most próbálom tanulni, olvasgatni. Elsőre minden kereskedési fajtát szimulátorban gyakorlok le.
Szép, de a piac megint csak 2800-ra értékeli a Molt!!!! Most nem vétel-eladás oldalról közelítem meg hanem értékalapon, nos valami nagyon nincs rendben az értékeléssel!!! Persze állnaív a felvetésem, tudjuk az okokat, meglepetés lenne, ha a következő egy évben 3k felett tudna megkapaszkodni az árazás.
Az azért érdekes szerintem, hogy a 2019-es csúcsról húzott leszorító (több éven keresztül is érintette, többször is az árfolyam) éppen 2950-nél volt tavaly. Amiről a nagy csinnadradttával előadott cirkusz mellett szépen le is fordult. Most azonban éppen eddig a vonalig esett a vágáskor, nem alá: https://invst.ly/1av62b
Eddig tényleg nagyon jó, óriási dolog lenne ha így is maradna. Amúgy tavaly is így indult, 1-2 napig magasabban volt, aztán konszolidált egy kicsit, vissza lehetett venni lentebb is (amivel semmi baj nem lenne, mondhatni normális). Utána egészen Júliusig kifejezetten jól nézett ki a chart, szépen stabilan emelkedett, mire 2950-ről hazavágták az egészet. Na azt a részét jó lenne nem megismételni.
Elmagyarázták itt már páran, akik certiznek. És nekem úgy tűnik jól. A legegyszerűbb, ha hozzáadod az osztalékot a jelenlegi árfolyamhoz, mintha nem történt volna osztalékvágás. Aztán látni fogod, hogy az árfolyam osztalékkal együtt ma magasabban van. Osztalékot csak a rv.-ből vágnak. A certi árfolyama osztalékvágás miatt nem változik, ez így logikus. Mivel a rv. árf. osztalékkal együtt magasabban van, a TL certik árfolyama nőtt, a TS-eké meg csökkent. Remélem érthető voltam, ha nem kérem segítsen valaki, aki certizik!
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.