Az újonnan bevezetett adó a KAMATJELLEGŰ bevételekre / jövedelmekre vonatkozik. Az osztalék ezzel szemben egy tulajdonjogot megtestesítő értékpapír után meghatározható és adható bevétel / jövedelem, tehát nem KAMATJELLEGŰ. Pontosan ezért nem vonatkozik a tőzsdei trade-n elért eredményre sem, ahogy a devizaváltásokból származó árfolyamnyereségre sem vonatkozik ez a szochó, mivel egyik sem kamatjellegű jövedelem.
ÉS? Addigra már rég kiszállhattál profittal és osztalékkal!!! Tények kb. 3000-nél osztalékvágás, majd nyitás másnap 2730 körül és felment 2900-ig. Nincs több kérdés remélem! Pár nappal később csökkent az árfolyam már lényegtelen az alap felvetés szempontjából. Aki akart kiszállt aki akarta tartotta. Ezért jegyeztem meg, hogy mindenre van példa és nem szabad általánosítani!
Nem kell messzire nézni, elég,ha az elmúlt évet nézed! Osztalékvágás napján a nyitó ár valóban kiárazta az osztalék mértékét, de 5 percre rá már emelkedett az árfolyam több százalékot. Minden attól függ, adott napon milyen a külpiaci hangulat ill. Mol hírek érkeznek e. Megjegyzem osztalékvágás napjától számítva kb. két hét a Q2 jelentés.
Hosszú évek óta mindig ugyanazokat szajkózzák, mindig ugyanaz a szöveg, lemegy/felmegy/veszik/nemveszik/adják a nagyok blablabla. Ha visszanéznénk az 5-7 évvel ezelőtti kommenteket, ugyanezeket olvasnánk 😃 El kell dönteni, hogy valaki befektető vagy trader. Ha trader, lekereskedi a hullámokat. Ha befektető, akkor leszarja. Rendszeres időközönként vesz, az osztalékot beforgatja és megy a fiókba.
A féléves zárás miatt van némi emelkedés a hónap végéig. Július 1-től majd jön a szitkozódás, mert a lőtéri kutyát sem érdeklik a magyar részvények. A MOL az osztalék miat valamennyit még emelkedik, de nagy ralira már nem számítok.
https://tozsdeforum.hu/bet/blue-chip/mol-igy-all-most/ Ez egy uncsi cikk, de cikk a molról, osztiról. Mindig is keveseltem a mol médiatevékenységét, de vegyük észre, hogy mostanság szinte naponta megemlítenek ezt azt. Na végre. Nagyon helyes. Csak így tovább...
Törölt felhasználó2023. 06. 28. 21:09
Végre valaki megfogalmazta hogy nem az a lényeg hogy ma épp 2986 vagy akár 3000 lenne a pontos árfolyam..Nem ezen kell görcsölni napi szinten..
Az én meglátásom szerint nem a MOL-ról szóltak az elmúlt napok és nem is a többi nagy papírunkról! Szeretném felhívni a figyelmüket azoknak, akik a MOL-t szapulták és azt írták, hogy képtelen megugrani a 3000-et, hogy egyrészről erős szint és ezt így szokás a nagykönyv szerin Illetve, hogy írtam azt is, hogy mindenki elfelejti a BUX-indexet!!! Ami igaz, hogy a nagy papírok összessége, de sajnos rá is vonatkoznak a technikai elemzések szabályai! 50.470-nél van az 52 hetes csúcsa! Tehát a BUX küzd most és nem a MOL és a többi papírral van gond! Itt összefüggések vannak. A nagy befektetők nagyon nézik ezt a szintet és addig sajnos nem vesznek bele jelentősebbet, amíg látják, hogy ilyen erős szintek állnak BUX előtt. Félnek tőle! De külön a nagy papírjaink azért erőssebbek és lehet sejteni a végét! Folyamatosan próbálkozott összes nagypapír ma is. A BUX 50.499-en zárt, 52 hetes csúcsa felett és volt magasabban is! Nap elején is volt 52 hetes átlaga felett! Továbbá megjegyezném, hogy Richter megerősítette a kitörését nap végére, amit valószínű folytatni fog holnap. OTP szintén megtartotta a 12 ezret, ami nagyon jó! MOL felpattant és nem keveset emelkedett ebben a helyzetben! Azt azért gondolom a károgók is látják, hogy nem nagyon akar esni, ahogy szeretnék! Azt, hogy beleadtak nap végére nem említeném mert semmit nem jelent! Gyenge próbálkozás! Átvitte már 3040-es szintet is ami jelent valamit! Ha 50-ig ment is az jelzés értékű. Ott le volt küzdve már egyszer a szint. Tehát ha nem lettek volna ezek a körülmények már felette lenne. Meglátásom szerint a 3000 és 3050 közti szintet egy szuszra fogja lenyelni és a 3050 és 3170 közötti szintet is 1-2 nap alatt. Azért írtam ilyen sokat mert többen írták, hogy nem bírja, gyenge megy a levesbe meg minden! De ugye komplexen kell nézni amibel a BUX index elemzése nélkülözhetetlen. Szóval oda-vissza hatás. Nagyon jó könyvek vannak róla. Ajánlom azoknak akik egy szóval lehurrogják és minden elemzés nélkül szapulják MOL-t! A Ma feltöltött szép százló alakzat él és nagy emelkedést vetít előre! Ennyit szerettem volna leírni. Persze ez az eén véleményem és lehet most lehet adni a negatív jelzőket!:)
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.