Én meg pont azt mondom, hogy simán kell legyen 4 Mrd USD felett az EBITDA, azt sem lehet kizárni, hogy meghaladja a 2022-est. Amiben tanácstalanság van, az az adózás utáni eredmény. Nem egít sokat a vállalatvezetés, mert nem akarják magukra vonni a "figyelmet". Mindenesetre a tavalyi év után nehéz következteni, mivel az év nagy részében még a sapka is működött. De több ellenhatás is van, mert belépnek új bevételi elemek is, mint pl. lengyel kúthálózat, új poliol üzem, stb.
Ebidtára várnám a két év közötti vállalást, 3-4 mrd usd között. Adózott eredmény sort feszegettem, hogy ebben az esetben rosszabb lehet 2021-nél. És hát akkor az oszti fizetés is 300 Ft körül lehet jövőre. Ezen töprengtem.
Olyan mintha az otp jelentést és oszti kihirdetést várná be.(10-én) 2023-ra szóló prezentáció és célkitűzés is esedékes lenne, hiszen ehhez kell kötni a vezetői prémiumokat is. Kérdés, hogy mit fogadunk el jónak. A 2022-es erős volt, és nem valószínű, hogy vállalható. Tehát valahol 2021-es eredmény és 2022-es között lehet. Viszont ilyen adóteher mellett, ha kevesebbet vállal mint a tavalyi (aminek az adózott eredménye ép hogy meghaladta a 2021-ét) akkor kevesebb lesz az adózott eredménye és az osztalékvárakozása, mint 2021. Holott EBITDA szinten még jó is lehet. Nehéz ügy.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.