Vicces Orbánként emlegetni (ő egy báb) láthatjuk bárhol jár önálló gondolati nincsenek mert még a köszönést is papírról olvassa.. és ez "vezeti" az országot...lol
Piac sokkal hatalmasabb és befolyásosabb, mint Orbán ez sose felejtsd el!!! Simán kikényszerítette a hatalom büszkeségének változtatását ( rezsi ) mely önmagában is megemeli az inflációt!!! fejemet rá, hogy nagyon nem akarták meglépni, de nem volt más választásuk annyira elszállt a forint árfolyama. Ársapka fokozatos kivezetése alig emelné az inflációt hiszen az ipar már rég piaci áron vételez, viszont az ellátásbiztonsága nem inflációs kérdés hanem árkérdés!
nagyon remélem hamarosan, de nézzük. Hazai kereslet kb.70%-át tudja a Mol előállítani, a többit OMV és a pozsonyi finomító adja. Jelenleg mind két alternatíva kiesett, holnap indul újra a pozsonyi ( nyilván sokkal kevesebbet tud átadni hazai keresletre ), dunai viszont a már eltolt karbantartásra leáll augusztusban. OMV talán szeptember végén indulhat, de kérdés akar e érdemben szállítani hazánknak, ráadásul még a stratégiai készletekből átvett mennyiséget is vissza kell pótolnia. ( ha igénybe vette!? )összegezve tartós lehet az üzemanyag kereslet/kínálat deficitje, sőt a mezőgazdasági munkálatok szezonja is beindult mely augusztusban csúcsra ér. Mol szerintem 120%-on termel -ha lenne ilyen - vagy kész dízelt vesz az oroszoktól, nem tudom, de a gázolaj keresletet korlátozásokkal tudja csak egyedüli nagykereskedőként lefedni. Szerintem augusztusban el fog dőlni az ársapka kérdése, amennyiben további korlátozásokat kell bevezetni úgy nem lesz más választása Orbánnak, mint az ársapkát átalakítani és/vagy fokozatosan kivezetni. Rezsitámogatás váratlan csökkentése/kivezetése kicsit bekavart így a piacnak kell kikényszerítenie a politikai akarat változását, de szerintem akkor is át kell alakítani, ha Orbán most nem akarná- rezsit sem akarta, de nincs választása. Esetleg halvány remény lehet,ha a Brent ára 90usd alá esne tartósan, akkor könnyedén léphetne Orbán egy fokozatos kivezetéssel.
Arra játszik Ov hogy sose, mert szerintem arra spekulálnak hogy hamarosan véget ér a háború és majd verik a mellüket hogy megvédték a lakosságot a magas energiaáraktól....
Nem az ársapka kivezetésére értettem a hónapokban gondolkozom elvet!!!
Törölt felhasználó2022. 07. 19. 12:49
Spread és a Brent tartja magát viszonylag kiszámíthatóan, a Mol 100% kapacitással üzemel, Q2 eredmény rekord CCS Ebidta számokat fog mutatni. Ársapka/ spread teljes negyedévet ad, ársapka többszörösen módosítva így a negatív hatása kisebb a jóval pozitívabb spread árrés okán, finomítói árréseket a Mol még mindig nem közli - nem véletlen, nemzetközi olaj cégek is kimagasló bevételeket érnek el, gyakorlatilag kész a poliol gyár, gyakorlatilag kész a Mol campus, hulladékgazdálkodás 35 évre elnyerve, lényegesen alulárazott a részvény, uniós források érkezni fognak vagy Orbánt elzavarják Putyinhoz. Ami bizonytalan, hogy a profitra mekkora mértékben hat az ársapka/spread aránya, Q2 fogja megmutatni. Pont az Í-re: az ársapkát ki kell vezetni ami szintén árfelhajtó hatású! nyilván nem napokban gondolkozom, hanem minimum hónapokban, így értsd!
ha nem egy-két napban gondolkozol akkor jó lehet a gondolat . Mai csúcstól számítom a holnapi esés mértékét, de 2800 alá én nem várom tartósan, sőt akár napon vagy napokon belül is vissza húzhatják 2850-3000 sávba.
Ahogy nézem a richtert a otpből és a molból kiábrándult emberkék szépen uppolját azt a papírt.. egész szépet rallyzik Ez meg egy fos... osztalék után remélem azért még venni fogják hogy elérje újból a 3K-t...
Azon gonolkodom ha megtartom 2902-ről vett papírjaimat, megkapom az osztalékot, 302 Ft-ot/részvény. Leesik 2700ra a mai feltételezett záróról, ami szerintem 3000 lesz. Akkor még mindig egy 100-as pluszban vagyok részvényenként. Ha valóban nem esik tovább 2700-nál.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.