Az azért érdekes, hogy az előző válság folyománya a deflació, az áresés és a fogyasztáscsökkenés volt. Okosok megoldották (fed, ekb...), most pont az ellenkezője a válság folyománya. A közgazdaságtan mint tudomány megújítására és szemléletváltásra lenne szükség (zöld, fenntartható...), mert kezd horoszkóp színvonalú lenni. (Nem fontos, csak eszembe jutott...😉)
Nagyon egyszerű ez a 3300-s célár! Gondolom nyomtak hozzá valami rizsát is, nem olvastam őket! Sima ta az egész! A reggeli chartot kiegészítettem egy kis részlettel, hogy többen megértsék! Van egy nagyobb kék ABC impulzusunk márciustól, aminek az A és B szakaszát már megcsináltuk és a C" pont/célár felé tartunk! A célár számított értéke 3220! Felette húzódik egy piros trendvonal, ami pont 3300 a kék pinginél! Ez lehet kevesebb és több is! A chatron még feltettem, a kék C szakaszon belüli piros abc impulzus célját, 3100! Minden szakaszon belül, van abc impulzus is! Mind a kettőnek az ellenállása ~2900 környékére jött ki (61,8%)!! Itt tartunk! Hogy a 3300-s pingit egyből megcsináljuk (ez a domináns), vagy lesz előtte még egy hullám és mekkora, az sok mindentől függ, de lesz!!:) Egyelőre vigyük át a 2900-t!! A 3600-s is ott van régóta, de az még odébb van. 🐧 https://www.tradingview.com/x/T39yCOCJ
Üzemanyagár-változás 2022.06.17-től: Péntektől
tovább emelkednek az üzemanyagárak. A benzin esetében a változás
mértéke bruttó 3 forint, a gázolaj literenkénti ára pedig bruttó 10
forinttal emelkedik. A 480 az továbbra is 480 forint, vagyis a magyar
forgalmis személyautókba még ennyiért tankolunk, a piaci árak viszont
már 800 forint körül mocorognak a hét második felétől:
95-ös benzin: 801,9 Ft/liter
Gázolaj 820,9 Ft/liter
XOM és CVX kicsivel több,mint 1% esésben, kitermelés növelése nem oldja meg a problémát, a leállított finomítókat kellene beindítani ami magas költségekkel járna és időben is több hónap, tulajdonosok nem igazán akarnak ebbe invesztálni.
XOM-nak nem tett jót, hogy sleepy Joe név szerint is megemlítette mennyit keresnek ("Exxon made more money than God"). Kijelölték a magas üzemanyagárak és az infláció legfőbb bűnöseként az energiaszektort és elkezdték őket szorongatni, hogy növeljék a kitermelést. Valószínűleg többre mennének ha nem különadókkal fenyegetőznének hanem valami olyan környezetet teremtenének számukra, hogy érdemes legyen befektetni.
Őszintén? Nem tudom. Azt tudom, hogy a Raiffeisen szerint 12 hónapon belül. Azt is, hogy már a célárak átlaga is bőven 3300 felett van és nem ritkák a 4000-es szintek sem. Az én céláram továbbra is 3600, aztán majd meglátjuk lesz-e valaha annyi.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.