Vétó elvetése nem azt jelenti, hogy a kormány feltételek nélkül támogatja az embargót, hanem inkább a tárgyalások olyan irányba haladhatnak, ami Orbánnak is elfogadható lehet. Fontos ,olyan megoldás legyen konszenzusban ami az energia árakat nem emeli drasztikusan, Orbánnak nyilván fontos politikailag is a rezsicsökkentés megvédése még egy darabig ( amíg az olcsó orosz energia érkezik ) , ami a gazdaságunkat nem lehetetleníti el.
Ezért álltam ki a pálya szélére múlt héten amíg ez nincs eldöntve ez életveszélyes, kiváncsi vagyok mi lesz ma a hangulat a tőzsdén aztán majd a kutakon
Tudom én vagyok a javíthatatlan optimista, de ez a cikk is hordoz számomra új infókat. pl. nem tudtam , hogy a Spanyolok, Görögök is ellenzik az embargót. Tehát a cikk szerint a héten lesz javaslat amiről még hónapokig vitáznak? Ami a vétót illeti az elmúlt hetekben már nem is merült fel,mert az eu sem azonnali embargóban gondolkozik. Lengyelek felé is jelzés
inkább az a "vicces", hogy a németek és lengyelek úgy tervezik megoldani az olajfüggetlenségüket, hogy kisajátítanak/elkoboznak/"államosítanak" egy 90%-ban orosz tulajdonú német-lengyel határon lévő olajfinomítót.... tiszta kommunizmus.... ....ha mindenki elkezdi "kiszorítani"/államosítani az orosz/nyugati cégeket az alapjaiban kérdőjelezi meg a tőkés világképet.....az durvább lenne, mint bármilyen gazdasági válság.... pont egy ilyen világból szerettünk volna rendszerváltást...erre most úgy viselkedik a nyugat, mint anno az oroszok,,,, (......azt valahogy mindenki elfelejti, hogy a "diktatúra is lehet "jogállam".....max. a törvényeket egy vagy pár ember hozza csak létre...vagy pl. egy EP/EB a 27db demokratikusan megválasztott kormányok nélkül) Tiszta 1989 előtti feelingem van.....
Nem a szenátus, hanem a Sejm fog dönteni ebben a kérdésben. Szenátusban a Lengyel ellenzék van többségben, a kormánypárti szenátorok a Mol mellett szavaztak!! Sejm pedig kormánytöbbségben. Orosz tőke működteti a Molt? vicces Szerződés januárban történt, akkor még nem?
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.