Sziasztok! Jól indul(t) az újév a MOL-nak, OTP-nek, talán még a Richternek is. Ahogy a forint háza táján is megjelentek a vevők. A forint erősödése (ahogy a jegybanki alapkamat emelkedése is) az infláció mérséklődése felé mutat. A pozitív hangulat véleményem szerint a "vírushelyzet enyhülésének" is köszönhető (a feltételezetten gazdaságra kevésbé negatív hatást gyakorol, mint várták, ugyanis nagyobb lezárások, korlátozások nem várhatóak egyelőre). A kockázati hajlandóság megnőtt az újévvel együtt. Így a régiónkat is veszik a nyugati tőzsdékkel együtt. Az ötödik hullám elindulása egyelőre senkit sem zavar a tőzsdén, optimistán látják a jövőt most. A MOL-ra visszatérve, szerintem az emelkedő olajár nekünk MOL részvényeseknek nem lesz rossz, mivel az upstream ágat jobban húzza felfelé, mint amit bukik a szolgáltatási szektorban az ársapkával. Az őszi ársapkás bejelentés valóban óriási eladásokat generált (ahogy az OTP-nél a kamatstop), viszont utána az olajszektor egészére komoly nyomás nehezedett világszerte, ami a járvány (omikron) okozta bizonytalanság miatt volt főleg az én meglátásom szerint. A lényeg, hogy technikailag a MOL erősen bullish. Az ársapka hosszabbítása lehet még némi bizonytalansági tényező, de ha itthon sem zárnak és lemegy az omikron hullám, akkor tavasszal nem csak a 2800-on, de a 3000-ren is simán túl fogunk lendülni. Persze akkor, ha a politika nem szól jobban bele. A választások közeledtével ha nincs egyértelmű fölénye a kormánynak, akkor lehet még bizonytalanság. Mindenkinek jó egészséget és jó befektetéseket kívánok az új évben is!
Szerintem véletlenül tényleg kifogyhattak belőle,de mivel Mo.-on élünk ,inkább nem kockáztattak és nem akarták megvárni míg valaki jelenti a vezírnek,hogy a Shell nyerészkedik a szegény magyar adófizetőkön,ezért inkább átárazták a V-powert.Olcsóbb,mint az M1 média általi meghurcolás!
Valaki mondja már meg esetleg, hogy az hogy lehet hogy tankoltam a shell kúton (M3 kivezető) és a sima 95re ki volt írva hogy átmeneti készlethiány miatt nem elérhető (az olcsóbb) ezért kénytelen voltam V-powert tankolni ugyan annyiért 479,9...ebbe mi a biznisz a shellnek? Miért pont a sima benya "fogyott el", hogy van ez?
Tudja valaki biztosan, hogy a MOL magyar kútjai milyen arányban vannak franchiseban ill. amelyek abban vannak, ott a szerződésekben mi van rögzítve ilyen "vis major" esetekre? Mert ha nem tudjuk, ne hivatkozzunk rá, hogy így vagy úgy érinti. Egyik szélső esetben egyáltalán nem érinti, másikban minden kútra érinti a veszteség (már amikor van egyáltalán veszteség).
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.